מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהשפעת פנידין (תרופה גנרית המהווה תחלופה לקונצרטה)

השפעת פנידין (תרופה גנרית המהווה תחלופה לקונצרטה)

אנונימי
אנונימי
06/05/21 16:24
1 תגובות

שלום,
התחלתי טיפול תרופתי חדש להפרעות הקשב לפני כחודש.
הטיפול הוא ע"י שימוש בקונצרטה (במקרה הזה בתחלופה הגנרית).
כשהגעתי לבית המרקחת, נתנו לי את התחלופה הגנרית, שלא כוללת את טכונולוגית השחרור המושהה של הקונצרטה (לפי מה שהבנתי, חור מיקרוסקופי בטבלית הקונצרטה, המשחרר באופן ממושך את התרופה- וזו הסיבה שהיא יוצאת בשלמותה בצואה.)

התנסיתי במספר מינונים שהנוירולוג הורה לי.
בעבר, ניסיתי ריטלין LA, ששיפר את הפרעות הקשב (ובתוכן מהירות עיבוד איטית וזיכרון עבודה נמוך).
אך מנגד, יצר הפרעות חרדה ואולי אף אפיזודות של דיכאון. (יתכן כי זה נבע מהסיבה שהשתמשתי בו זמן רב לאחר הפתיחה הראשונית/שימוש במינון גבוה)
מה שמוזר הוא, שהתוצר בפנידין הוא הפוך (בפן השלילי), הוא מפחית בעיות מצב רוח, הפרעות חרדה וכו.
הוא משפר את הקשב והריכוז, אך לא באותה צורה של הריטלין.
ניסיתי מספר מינונים, והגעתי למסקנה כי אני צריך מינון של 36מ"ג.
יחד עם זאת, אני מרגיש כי מנגנון השחרור השונה, גורם לי לריכוז לא רציף, ז"א שיש רגעים שבהם אני יותר מרוכז, ויש שפחות (באופן יחסי).

מישהו כאן, חווה זאת עם תרופה מסוימת להפרעת קשב (ובפרט עם זו)?
המלצות מניסיונכם?

תודה מראש!


תגובות

אבי-ק
17/11/22 12:30

עם קונצרטה היו לי לפעמים כאבי ראש שאני לא כלכך יכול לשייך לקונצרטה. עם פנידין היה שורף בקיבה, שחרור ב3 מנות כאשר בכל פעם שהשתחרר הייתי כמו זומבי, לא השתחרר בכלל (אני אחסוך איך אני יודע שהכדור לא התפרק), השתחרר ב12 בלילה אחרי שנטלתי בבוקר ולא ישנתי כל הלילה... הזוי.