מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזריטלין אחרי התקף פסיכוטי

ריטלין אחרי התקף פסיכוטי

22/10/21 22:33
8 תגובות

שלום, עברתי לפני שנה תקופה קשה מאד ואני חושש שחוויתי התקף מתון (לא קיבלתי פידבק על כך מהסביבה אלא על בסיס החוויה שלי). אני חושש שזו גם לא הפעם הראשונה. כיום מצבי יציב, ולא נוטל תרופות. יש מצבי רוח וכאבי ראש. אני צריך לעבור אבחון להפרעת קשב ורופא המשפחה רשם לי ריטלין 10 מג לבדיקה. הסברתי לו שיש לי עבר חרדתי ודכאוני אבל הוא אמר שאין בעיה. מפחד שזה יהיה טריגר להתקף. האמנם? מה עושים?


תגובות

רובי50
27/10/21 14:59

אני אישית ממליץ לך לנסות תוסף תזונה בשם "זום" הוא מכיל אומגה 3 ולפי דעתי יכול לסייע לך.

 

טליה211
28/10/21 22:51

לא נכון... אסור לקחת שום תרופה להפרעות קשב* עם קושי נפשי שזה אירוני כי רובנו סובלים מדיכאון

 

מניסיון ריצה עוזרת ותזונה טובה

תפנה אלי בפרטי

רובי50
28/10/21 23:13

זום זואת לא תרופה זה תוסף תזונה.

ובגלל שהוא תיאר חוויה של התקף פסיכוטי בעקבות שימוש בריטלין אז אמרתי לו שינסה את זה כי גם ככה זה לא מזיק זה סה"כ מכיל אומגה 3 .

ושוב זו הייתה רק המלצה

טליה211
28/10/21 23:14

דיברתי עם יונתן מה אתה קשור? 

רובי50
10/11/21 11:02

זה שיח חופשי

טליה211
10/11/21 11:21

מה הקשר?? עניתי ליונתן ואתה עונה לי כיאילו דיברתי איתך 

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
10/11/21 7:00

מציע להביא את מלוא המידע בפני הרופא ולחשוב ביחד. מצב דכאוני או חרדתי אינו פוסל ולא מהווה התווית נגד לטיפול בהפרעת קשב ולנטילת תרופות להפרעת קשב. הסבירות להחמרה בעקבות נטילה חד פעמית הוא קלוש מאוד אבל נתקלתי במקרים כאלה. בקיצור, התייעצות עם הרופא כולל מידע על המצב בעבר והערכת המצב הנוחכי והסיכוי להחמרה תוביל להחלטה מושכלת יותר. 

טליה211
10/11/21 7:53

תמיד אצלכם הרופאים הכל קלוש כי אתם לא מקשיבים לנו