מנהלי קהילה



גיוס לצבא לאחר ניסיון אובדני
היי, זו פעם ראשונה שאני פה, אני לא בטוחה איך האתר עובד אז אנסה להסביר את המצב שלי ואקווה שאקבל עזרה:)
אני בת 18 ללא שום כיוון בחיים. תהליך הגיוס שלי לצבא נדחה מהרגע הראשון בו אמרתי בצו ראשון שאני לוקחת חצי כדור פריזמה לרופאה (שהיום אני כבר לא לוקחת). מאז, אין לי פרופיל, אני מחכה לפגישה עם קבן משנה שעברה, בזמן שכל חברותיי כבר התגייסו. בזמן שאני מחכה שמישהו במערכת הצבאית יפנה אליי בעדכון לגביי, מצבי הנפשי הידרדר. נאבדתי לגמרי, הרגשתי שבלי צבא ובלי מסגרת לא יהיו לי חברים, אני מרגישה לבד והתחושה שלא רוצים אותי אפילו בצבא עוררה בי עצב רב. לפני כמה ימים ניסיתי לסיים הכל.. כמו שאפשר לראות זה לא הכי עבד :/
אני לא חושבת שבאמת רציתי למות פשוט השגרה נהייתה ככ מדכאת, כל יום אני עובדת, חוזרת הביתה, אוכלת, ומקיאה.. אין כיוון ואין תשוקה לכלום, אני מרגישה חריגה למרות שאני ילדה רגילה. הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית בעבר והיום אני אצל תזונאית כי יש לי בולמיה.
בקרוב סוך סוף יש לי פגישה עם קבן ואני לא יודעת מה לעשות. האם עליי להגיד לו שעשיתי משהו לעצמי ולא להתגייס? או עדיף שאשקר ואכנס למסגרת? אני בטוחה שאני אתקשה גם שם אבל לפחות ארגיש שייכת.. גם ככה אם לא אתגייס המצב שלי יישאר בדיוק כמו היום, שוב שגרה חסרת משמעות, התחושה הקשה שאני לבד ודחויה. ניסיתי למצוא תחביבים או לעסוקה אחרת אבל הכל מוביל אותי שוב לתחושות הכואבות… אשמח לתשובה ממישהו🙏🏼 תודה רבה ושבוע טוב!
Coffee
הי מיקה,
באמת זה הרגשה קשה שכביכול נותרת מאחור בלי מסגרת. ונראה שאכן את צריכה מסגרת ומקום שבו תפגשי עוד אנשים,
כפי שאמרת את בטוחה שגם בצבא תתקשי אבל שתרגישי שייכת, ואם לא תתגייסי המצב ישאר בדיוק כמו שהיום
אז העצה שלי היא אולי תנסי למצא מסגרת חילופית, אולי את יכולה להתחיל להוציא תואר במשהו? וככה גם תתקדמי ותרגישי שיש לך יעד מסוים? תצרי מסגרת, ותפגשי עוד אנשים.
אמרת שבלי צבא ובלי מסגרת לא יהיו לך חברים, אז אולי את יכולה ליצור לעצמך מסגרת?
אני באמת לא יכולה לדעת מה יהיה יותר טוב לך... אני רק מציעה:)
רוצה שיהיה לך הכי טוב❤
רועי חזן
היי מיקה יקרה,
מצטער על הקושי שאת חווה. אכן להיות בלי מסגרת, כשכל שאר החברים בני גילך נמצאים בצבא, מגביר תחושות של חוסר שייכות ו"אאוטסיידריות" שמטרידות ומלחיצות ומערערות את הביטחון העצמי. נראה שאין לך שליטה על הסיטואציה ואת תלויה לגמרי ב"חסדי" הצבא שיטפל בבקשה שלך, מה שעוד יותר מגביר את התסכול. שמח בשבילך שסופסוף הגיעה הפגישה עם הקב"ן. לקראת הפגישה ממליץ לך לשתף בכנות במצב, שכן הוא או היא יוכלו להעריך את הכשירות שלך לשירות צבאי. שירות בצבא יכול להיות מלחיץ, מתסכל, להציב אותך במצבים של חוסר אונים - מעצם אופיו של הצבא ההיררכי והנוקשה. אולי דווקא עדיף להיות במסגרת פחות לוחצת ומתסכלת. ישנן אפשרויות של שירות לאומי לחילוניים, שבמהלכו ניתן להתנדב כמו לשירות צבאי, למשימות חברתיות, בתחומי חינוך וקהילה. ממליץ לך לבדוק אפיק זה.
כתבת עוד שאת נמצאת בליווי תזונאית וזה חשוב. אולם, מומלץ לטפל בבולימיה באופן רב מקצועי, ולשלב בין ליווי תזונתי לטיפול פסיכולוגי. נראה שטיפול פסיכולוגי יוכל לסייע גם בהתמודדות עם האתגרים הנוספים, כמו השאלה שאת מתמודדת אתה כעת.
מה דעתך?
בהצלחה, רועי