מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.
דר' יעל מליניאק
דר' יעל מליניאק
דר' יעל מליניאק, יו"ר החוג לטיפול בכאב באיגוד רפואת המשפחה. מטפלת באנשים הסובלים מכאב. מדריכת דיקור יבש בחברה לרפואת שריר שלד. שמשה רופאת כאב במסגרת קופת חולים מאוחדת בתל אביב. לימדה מתמחים ברפואת משפחה את נושא הטיפול בכאב במסגרת לימודי המשך באוניברסיטת ת''א. בוגרת לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה בנט"ל. מטפלת בכאב נוירופלסטי באמצעות שיטה מבוססת ראיות הנקראת EAET .

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבאיך מתמודדים עם כאב כרוני ?

איך מתמודדים עם כאב כרוני ?

23/11/21 14:07
5 תגובות

איך מתמודדים עם כאב כרוני ?
איך ביום יום מתמודדים ומצליחים לקיים שגרה עם כאב כרוני ?
מישהו יודע ? יש לו תשובות ? קבוצת תמיכה ?


תגובות

יערה-2
23/11/21 17:37

היי 

יכולה לומר מנסיוני של שנים עם כאב כרוני. בנוסף כמובן לחיפוש הקלה ישירה על הכאב (תרופות, פיזיותראפיה וכד') , עוזר לי לעשות דברים שמעסיקים את המחשבה - זה יכול להיות משהו שמאוד מעניין אותי, זה יכול להיות סרט מרתק. 

זה יכול משהו שהוא אולי לא מרתק, אבל אני מרגישה שהוא חשוב והוא באחריותי. למשל, לטפל / לסייע לבני המשפחה. כשהראש עסוק במשהו אחר פחות מרגישים. 

מאוד חשוב להיות בעבודה שאת אוהבת! אחרת באמת קשה להקים את עצמך מהמיטה. 

דבר נוסף, לעשות בצורה פעילה דברים להקלה על הכאב. ואז - כשהכאב מתגבר ואני מגיבה בעשייה שמחלישה את הכאב (גם אם לא מחסלת אותו לגמרי ) זה כבר מרגיע. אני יודעת שבמשך היום תהיה הקלה. 

יצירה - אצלי זה הכתיבה , כל אחד לפי נטייתו. יש לשרית פליין קבוצת כתיבה שמיועדת למתמודדים עם אתגרים בריאותיים. 

צחוק, הנאה.

ולא להיות בודד, שיהיה מישהו שמתעניין בשלומך. 

 

 

1231
23/11/21 18:41

היי ! אני ממש מודה על התשובה , עדיין כנראה לא מצאתי דברים שמקלים לי על הכאב , הוא שם די 24/7 , קצת מרגישה שאני לא יודעת איך להמשיך עם זה . כאילו שיש חיים לפני וחיים אחרי. אני טועה ? לא מצליחה עדיין להשתלב עם הכאב ביום יום שלי בכלל.

יערה.גז
26/11/21 17:52

אני מוצאת שעוזר לי מאוד, לקרוא ולשמוע חומר על כאב כרוני, יש ספרים טובים וגם סירטונים של השראה מאנשים שינרפאו מכאב. הרבה עבודה עם החלק המוחי שאחראי על הגברת הכאב. מזכירה לעצמי כל הזמן שגם בתוך ה 24/7 יש רגעים של הקלה.. עשייה מאוד עוזרת, ולא לוותר על מה שעושה לי טוב, גם אם להתחיל אותם קשה, ומרגיש כמו מאבק עם החלק שאומר, לא יכולה, כואב לי.  

אני מתמודדת עם כאבי גב כבר יותר -60 שנה. בזמן האחרון הגעתי לרופא נוירואימונולג מומחה לכאב (אני חולת M.S).

הוא המליץ לי על מדבקות בוטרנס 5. התחלתי טיפול לפני 4 ימים. הכאבים כמעט נעלמו. שאלה: מי שהתנסה -יש תופעות לואי?

ראשית חשובה ההבנה שהכאב אינו האויב שלנו, אלא איתות שמשהו לא בסדר . או שישנה רקמה פגועה בגוף שטרם רופאה או שהמח מפרש לא נכון ושולח כאב לרקמה בריאה. הכאב הוא הזדמנות לחפש מה לא בסדר. וכשנמצא, הוא יוקל. כדאי לנסות לנהל רישום יומיומי למשך חודש - מתי הכי כואב: בבוקר? אחרי פעילות? אחרי אוכל? מעיר משינה?, מה מקל על הכאב ומה מחמיר אותו (מקלחת חמה? תנוחה? הליכה?). פעמים רבות לאחר מעקב מסודר , יהיה ניתן להבין מה מקור הכאב ומה יכול להקל עליו ולאפשר תפקוד. בריאות! עדי ציבלין בר עוז, מטפלת ברפואה סינית להקלה בכאב