מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותאספירין נגד סרטן השחלות?

אספירין נגד סרטן השחלות?

מחקר: לנשים שנוטלות אספירין באופן יומיומי סיכון נמוך ב-20% לפתח סרטן השחלות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לנשים שנוטלות אספירין באופן יומיומי עשוי להיות סיכון מופחת לפתח סרטן השחלות. כך עולה ממחקר חדש שערכו חוקרים מהמכון הלאומי לסרטן בארה"ב.

 

אספירין הוא נוגד דלקת לא סטרואידי המשמש לטיפול בכאבים, הורדת חום והפחתת דלקות. בנוסף, הוא מונע הצמדות טסיות ולכן גורם ל"דילול דם" ומשמש למניעת מחלות לב וכלי דם.

 

מספר מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות הצביעו על קשר בין שימוש קבוע באספירין להפחתה בסיכון לסוגים שונים של סרטן בהם סרטן המעי הגס, סרטן העור וסרטן הלבלב.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת של המכון הלאומי לסרטן בארה"ב, התבסס על נתונים של כמעט 8,000 נשים עם סרטן השחלות וקרוב ל-12,000 נשים ללא סרטן השחלות, שנלקחו מ-12 מחקרים קודמים. החוקרים ניתחו את הנתונים כדי לבחון את הקשר בין שימוש באספירין, שימוש בתרופות נוגדות דלקת ללא סטרואידים שאינן אספירין ושימוש בפרצטמול לסיכון לסרטן השחלות.

 

ניתוח הנתונים העלה כי משתתפות שדיווחו שהן משתמשות באספירין באופן יומיומי היו בעלות סיכון נמוך ב-20% לסרטן השחלות בהשוואה לאלה שהשתמשו באספירין פחות מאחת לשבוע.

 

באשר לתרופות אחרות שהן נוגדות דלקת ללא סטרואידים, המצב פחות ברור. החוקרים מצאו כי הסיכון לסרטן השחלות היה נמוך ב-10% בקרב נשים שהשתמשו בתרופות הללו לפחות אחת לשבוע, בהשוואה לנשים שהשתמשו בהן בתדירות נמוכה יותר. עם זאת, הנתון הזה לא משמעותי מבחינה סטטיסטית.

 

בניגוד לממצאים בנוגע לאספירין ותרופות נוגדות דלקת אחרות, השימוש בפרצטמול, שהוא אינו גורם אנטי-דלקתי, כלל לא היה קשור לסיכון מופחת לסרטן השחלות.

 

המחקר לא בדק את המנגנון העומד מאחורי הקשר בין אספירין לסיכון לסרטן, אך החוקרים מסבירים כי דלקתיות כרונית נקשרה לסיכון מוגבר לסרטן ולמחלות נוספות וייתכן שהאספירין מפחית את הסיכון לסרטן באמצעות דיכוי הדלקתיות.

 

המחקר לא מהווה סיבה להתחיל לקחת אספירין למניעת סרטן. דרושים מחקרים נוספים בנושא. לאספירין גם עלולות להיות מספר תופעות לוואי בהן דימומים ופגיעה ברירית הקיבה. בנוסף, אספירין מתנגש עם פעילותן של תרופות רבות. עם זאת, נראה כי נשים הנוטלות אספירין למניעת מחלות לב וכלי דם או מסיבות אחרות, עשויות לזכות ביתרון בריאותי נוסף.

 

 

לפרטים נוספים באתר המכון הלאומי לבריאות בארה"ב