מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותעם דיאטה דלת פחמימות הגוף שורף יותר קלוריות

עם דיאטה דלת פחמימות הגוף שורף יותר קלוריות

חוקרים אמריקאים מצאו כי סוג הדיאטה משפיע על ההוצאה האנרגטית. דיאטה דלת פחמימות היא המוצלחת ביותר מבחינת שריפת קלוריות


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במירוץ אחר הדיאטה האולטימטיבית עלה בשנים האחרונות קרנה של הדיאטה דלת הפחמימות, החל מדיאטת אטקינס שהייתה ללהיט פופולארי – דיאטה שמבוססת על צמצום דרמטי של צריכת הפחמימות בתפריט, וכלה בדיאטות דלות פחמימות עדכניות יותר שמבוססות גם על הפחתת הצריכה של שומנים מסוגים שונים, למשל דיאטת סאות' ביץ' שהיא דלת פחמימות ודלה בשומן רווי. כעת תזונה דלת פחמימות מקבלת חיזוק ממחקר חדש. 

 

במחקר שנערך על ידי צוות מהמרכז הרפואי לילדים בבוסטון ואוניברסיטאות פראמינגהאם סטייט וארקנסו ובית הספר ביילור לרפואה נכללו 164 נבדקים בוגרים בגילי 65-18 שכבר עברו דיאטה מקדימה מבוקרת במשך 10 שבועות לצורך הורדה במשקל ועמדו ביעד: הורדה של 12% ממשקל גופם.

 

לנבדקים הותאמה דיאטה למשך 20 שבועות נוספים שנבנתה במטרה לשמר את הירידה שהושגה במשקל לאורך זמן (בטווח של 2 ק"ג) ולא במטרה לרדת עוד במשקל. בתקופה זו הנבדקים חולקו באופן אקראי לשלוש קבוצות שנבדלו בשיעור הפחמימות בתזונה שסופקה על ידי צוות המחקר לאורך התקופה: לקבוצה אחת הותאמה דיאטה עתירת פחמימות שהורכבה מ-60% פחמימות (55 נבדקים), לקבוצה השנייה 'דיאטה מתונה' הכוללת 40% פחמימות (53 נבדקים), ובקבוצה השלישית דיאטה דלה בפחמימות שכללה 20% פחמימות בלבד (57 נבדקים). לנבדקים בוצעו בדיקות שתן תכופות במטרה לאמוד את ההוצאה האנרגטית במהלך תקופת הדיאטה.

 

שורפים יותר קלוריות

 

הבדיקות חשפו כי למרות שהדיאטות תוכננו כך שכל נבדק ישמור על משקלו - ואכן לא היו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשינויים במשקל - היו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות במדדי ההוצאה האנרגטית: נבדקים שהותאמה להם דיאטה דלת פחמימות שרפו 209 קלוריות יותר ליום בהשוואה לנבדקים שהקפידו על דיאטה עתירת פחמימות, וגם נבדקים שהקפידו על 'דיאטה מתונה' שרפו 91 קק"ל יותר מאלו שסווגו לקבוצה עם דיאטה עתירת פחמימות.

 

כשסווגו הנבדקים לפי רמות הפרשת האינסולין לפני תחילת המחקר, בקרב נבדקים שהיו בשליש העליון עם הפרשת האינסולין הגבוהה ביותר, כלומר נבדקים עם רמות גבוהות יותר של סוכר בדם ונטייה מוגברת להתפתחות סוכרת – זוהה כי בדיאטה דלת הפחמימות הייתה ההוצאה האנרגטית היומית גבוהה אפילו ב-308 קק"ל בהשוואה לדיאטה עתירת פחמימות.

 

שינויים הורמונאליים

 

בנוסף, ההורמון גרלין (Gherlin) המוכר כ"הורמון התיאבון" – הורמון שמגרה את הפרשת הורמון הגדילה ומעלה את תחושת הרעב, מפחית את ההוצאה האנרגטית (את יכולת שריפת הקלוריות) ומעודד צבירת שומנים – זוהה ברמות נמוכות יותר בקרב נבדקים שהותאמה להם דיאטה דלת פחמימות. גם רמות "הורמון התיאבון" לפטין נמדדו בערכים הנמוכים ביותר בקרב נבדקים מקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות.

 

בהמשך, בחישוב שבוצע על סמך הממצאים שהתקבלו מבדיקות השתן של הנבדקים, עלה כי תוך שלוש שנים גבר ממוצע בגיל 39 ובגובה ממוצע של 1.78 מטר השוקל 100 ק"ג לכאורה באמצעות דיאטה דלת פחמימות יכול להשיל 10 ק"ג מהמשקל.

 

החוקרים מסכמים כי לפי הממצאים "הרכב התזונה השפיע על הצריכה הארגנטית במנותק למשקל הגוף. דיאטה דלת פחמימות מגבירה את ההוצאה האנרגטית (כלומר את שריפת הקלוריות) בתקופות של שימור ירידה במשקל, וההשפעה שמתקבלת עשויה לשפר את ההצלחה של טיפולים בהשמנה, בעיקר בקרב אלו עם הפרשה מוגברת של אינסולין".

 

למחקר שממצאיו פורסמו בגיליון נובמבר 2018 של כתב העת British Medical Journal מספר מגבלות - בעיקר תקופת המעקב שהייתה קצרה יחסית והעובדה שלא נבדקה ירידה במשקל בפועל עם דיאטה דלת פחמימות או עתירת פחמימות. 

 

לשמור על הדיאטה

 

בשנים האחרונות בוצעו מחקרים שונים בניסיון להתחקות אחר הדיאטה האולטימטיבית, ובמירוץ בין דיאטות דלות פחמימות לדיאטות דלות שומנים יצאה בכל פעם דיאטה אחרת כשידה על העליונה.

 

גם בישראל נערך מחקר גדול שהשווה את יעילותן של שלוש דיאטות בקרב עובדי הכור האטומי בדימונה. במסגרת המחקר שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון וזכה לכינוי 'מחקר DIRECT', דווח באוקטובר 2012 בכתב העת New England Journal of Medicine כי במעקב שנמשך שנתיים, דיאטה דלת פחמימות הייתה המועילה ביותר ותרמה להורדה של 4.7 ק"ג בממוצע במשקל, בהשוואה לירידה ממוצעת של 4.4 ק"ג בדיאטה ים תיכונית ושל 2.9 ק"ג בדיאטה דלת שומנים. 

 

ניתוח שמבוסס על 48 מחקרים שהופיע בסתיו 2014 בכתב העת JAMA העלה כי אין הבדלים משמעותיים בתוצאות בין הדיאטות השונות מבחינת הירידה במשקל, וכל דיאטה עשויה לעבוד אם מתמידים בה. במחקר אמריקאי שפורסם בספטמבר 2017 נמצא כי לא רק סוג הדיאטה, אלא גם קצב הורדת המשקל רלוונטי להצלחתה, וכי מי שנכנסים לדיאטה ומשילים ממשקלם בקצב קבוע בכל שבוע, ללא תוצאות דרמטיות בשבועות הראשונים – הם בעלי הסיכויים הטובים ביותר לתוצאה מוצלחת בטווח הארוך.

 

במצעד השנתי של הדיאטות הטובות ביותר שעורך מדי שנה העיתון U.S News and World Report נמצא כי דיאטת DASH שמהווה דיאטה למניעת יתר לחץ דם וכן דיאטה ים תיכונית הן הדיאטות המוצלחות ביותר לשנת 2018.

 

כדי לרדת במשקל באופן בריא ולשמור על המשקל החדש נדרש שינוי קבוע באורח חיים, כלומר בהרגלי אכילה ופעילות גופנית יומיים. לפי המלצות האיגוד האמריקאי לאנדוקרינולוגיה קלינית (AACE), אורח חיים בריא לטיפול בהשמנה כולל הורדה של 500 עד 750 קלוריות ליום, שינויים התנהגותיים ובהם אימוץ תזונה שהוכחה כמסייעת להפחתה במשקל – לרבות הדיאטה הים תיכונית או דיאטת DASH וכן פעילות גופנית אירובית לפחות 150 דקות בשבוע ופעילות אנארובית לפחות 3-2 פעמים בשבוע.

 

ההמלצה המרכזית של האיגודים האמריקאים ובהם האיגוד הקרדיולוגי (AHA) והחברה האמריקאית ללחץ דם, שפורסמה במאמר בנובמבר 2013 בכתב העת Circulation, בעת בחירת דיאטה מועילה היא בהתחלה לקבוע יעד לירידה של 5% עד 10% בלבד במשקל בחצי השנה הראשונה.

 

 

British Medical Journal, doi: 10.1136/bmj.k4583