מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותהאם טרשת נפוצה מעלה סיכון לסרטן?

האם טרשת נפוצה מעלה סיכון לסרטן?

מחקר שנערך בטאיוואן מצא, בניגוד לממצאים קודמים, שלאנשים עם טרשת נפוצה סיכון מוגבר לחלות בסרטן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש שנערך בטאיוואן מעלה את האפשרות שלאנשים עם טרשת נפוצה סיכון מוגבר לחלות בסרטן, במיוחד סרטן השד. תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת European Journal of Neurology, סותרות ממצאים ממחקרים קודמים.

 

מחקרים קודמים העלו כי לאנשים עם מחלות אוטואימוניות סיכון גבוה יותר לפתח סרטן, אך רוב המחקרים שבחנו את מחלת הטרשת הנפוצה, לא מצאו קשר בינה לבין סיכון מוגבר לסרטן. בשנת 2012 אף פורסם מחקר שמצא כי הסיכון של אנשים עם טרשת נפוצה לחלות בסרטן באופן כללי נמוך ב-14% בהשוואה לאוכלוסייה.

 

במסגרת המחקר הנוכחי, החוקרים סרקו את כל רשומות מערכת הבריאות בטאיוואן ואיתרו 1,292 אנשים עם טרשת נפוצה שאובחנו בשנים 1997-2010. כל אדם עם טרשת נפוצה הושווה לארבעה אנשים ללא טרשת נפוצה הדומים לו במאפיינים דמוגרפיים כמו גיל ומין.

 

ניתוח הנתונים העלה כי לאנשים עם טרשת נפוצה סבירות גבוהה ב-85% להיות מאובחנים עם סרטן, בהשוואה לקבוצת הביקורת. הסיכון לסרטן השד היה גדול במיוחד - גבוה פי יותר מ-2 בהשוואה לקבוצת הביקורת. לדברי החוקרים, הממצאים מראים כי על אנשים עם טרשת נפוצה להיות תחת מעקב, בכדי לאפשר זיהוי מוקדם של סרטן.

 

החוקרים מציינים כי לא ברור מדוע מחקרם העלה ממצאים השונים בתכלית מהמחקרים שעסקו בנושא זה עד כה. לדבריהם, ייתכן שהמאפיינים הגנטיים והסביבתיים בטאיוואן, שהם שונים מאלו המצויים במדינות המערב - שם נערכים רוב המחקרים, הובילו להבדל.

 

לעת עתה העורכים המדעיים ממליצים לסייג את הממצאים, ולהגדיר כי לאנשים עם טרשת נפוצה בטאיוואן עשוי להיות סיכון מוגבר לפתח גם סרטן. כמובן שהם גם ממליצים להמשיך ולבחון את הנושא. יש לציין כי גם למציאת ההסבר להבדלים בין האזורים השונים ערך מדעי חשוב.

 

 

European Journal of Neurology Volume 21, Issue 2, pages 238–244, February 2014
 

לא ברור לי מהסיפור מהי האבחנה הסופית.  מספר מחלות יכולות לחקות תמונה קלינית והדמיתית של טרשת. אני מציע לפנות ליעוץ נוסף במרפאה נוירואימונולוגית עם כל החומר הרפואי וההדמייתי לקבלת חוות דעת נוספת.

כל טוב ובהצלחה

ADINA1
03/02/14 1:29

שלום לכלולם. האם מי מקוראי הנכתב לעיל יוכל לענות לי? לפני כ- 12 שנה אובחנתי כחולת ms מעולם לא היו התקפים אפילו לא אחד.זה התחיל בנגע בחוליה עליונה של הצואר גרם לתחושת שיתוק בצד ימין של הגוף נמצאו לימפוציטים ממאירים בכמות גבוהה והיה חשד שזה נון הוצקין לימפומה. בטרם החלו בכימותרפיה החלטתי לעזוב את בית החולים ופניתי לייעוץ אצל הרב פירר שהפנה אותי למרפאת טרשת שם הוחלט כמו שגם הרב חשב שזה טרשת. טופלתי בריביף והמצב רק הוחמר. כעבור 10 שנים לאחר שברוב יאוש פניתי לקבלת ניידות החליטו שכנראה יש כאן אידושהיא "פשלה"... נשלחתי לראשונה בחיי בשנת2012 לביצוע mriולשמחתי הנוירולוגים טענו שהאבחנה של טרשת בטעות יסודה . בשל קבלת הריביף בטעות למרות שהופסק נוצרה בעיה נוירולוגית ועד היום מתקשה ללכת.כרגע יש אבחנה נוירולוגית דיי ודאית בהסתמך על אבחנה עי' מתן תרופה בשם סטלבו שמשפיעה עלי בכך שכשאני נוטלת אותה במינון הנכון אני הולכת עם הליכון מה שקודם לא הייתי מסוגלת. התרופה הנ"ל מתאימה לפרקינסון ולכן זו האבחנה בלית ברירה למרות שאין כל סממן של רעד או סממן אחר מה עושים מי יוכל לאבחן נכון למה לקחת סתם רעלים?