מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותהאם יש קשר בין מוצרי חלב לטרשת נפוצה?

האם יש קשר בין מוצרי חלב לטרשת נפוצה?

מחקר חדש בחן השערה לפיה אלרגיה לחלב פרה מעלה את הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לא ברור מה גורם למחלת הטרשת הנפוצה. כיום נוטים לשער שהמחלה נגרמת בשל שילוב נדיר בין גורמים גנטיים (שתרומתם מועטה) לבין גורמים סביבתיים כגון חשיפה לשמש וייצור ויטמין D, וירוס האפשטיין-בר, עישון וזיהום סביבתי.

 

גם התזונה היא גורם סביבתי העשוי להשפיע על הסיכון להתפתחות המחלה, אך גורם זה נחקר פחות מהגורמים האחרים. ישנן השערות רבות לא מבוססות שעלו לגבי מזונות המשפיעים על הסיכון לטרשת נפוצה, כמו ממתקים, בשר מעושן, אלכוהול, קפה ותה. אף אחת מההשערות הללו לא עמדה במבחן מדעי.

 

כעת, חוקרים איראנים ביקשו לבחון האם יש קשר בין אלרגיה לחלב פרה לבין הסיכון להתפתחות מחלת הטרשת הנפוצה.

 

למה דווקא חלב פרה? מכיוון שלאנשים עם אלרגיה לחלב פרה יש נטייה למחסור בוויטמין D ומחקרים הראו כי מחסור בוויטמין D מגביר את הסיכון לטרשת נפוצה.

 

בנוסף, קיימת הנחה הגורסת כי חשיפה לגורמים אלרגניים לפני גיל ההתבגרות עלולה בעתיד לעודד התפתחות של מחלה אוטואימוניות - מחלה בה המערכת החיסונית של הגוף תוקפת רקמות של הגוף עצמו, כמו טרשת נפוצה. אלרגיה לחלב פרה היא האלרגיה למזון השכיחה ביותר בקרב תינוקות, ורבים מהתינוקות האלרגיים נחשפים למוצרי חלב. 

 

לטובת המחקר נלקחו דגימות דם מ-48 אנשים עם טרשת נפוצה ו-48 נבדקים בריאים, כדי לבדוק אם קיימים אצלם נוגדנים לחלב הפרה המצביעים על אלרגיה.

 

התוצאות שפורסמו בכתב העת Journal of Research in Medical Sciences, הראו כי לא קיים הבדל בין נבדקים בריאים לאנשים עם טרשת נפוצה, ברגישות לחלב פרה.

 

מחקר זה מתווסף למחקר מקיף שנערך ב-2010, שמצא כי אלרגיה לחלב פרה בינקות לא הגבירה את הסיכון לפתח טרשת נפוצה בבגרות. לכן ניתן לסכם כי חלב פרה לא מהווה גורם סיכון למחלה.

 

 

Journal of Research in Medical Sciences, 2013

 

שמואל5
01/10/13 6:44

תת-רמה של כתבה