מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותכושר בגיל העמידה ימנע מחלות כרוניות בזקנה

כושר בגיל העמידה ימנע מחלות כרוניות בזקנה

כושר גופני בגיל העמידה מאריך את החיים ומעלה את הסיכוי להזדקנות בריאה ללא מחלות כרוניות


כל עליה קטנה בכושר הגופני הפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות (צילום: Shutterstock)
כל עליה קטנה בכושר הגופני הפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות (צילום: Shutterstock)

תכנון מראש יכול להביא אותנו לא רק לחיות יותר שנים, אלא חשוב מכך - לחיות יותר שנים בריאות. מחקר חדש מצא כי אנשים הנמצאים בכושר או נכנסים לכושר בגיל העמידה, יזכו לחיות יותר שנים ללא מחלות כרוניות.

 

אנשים היום חיים יותר. תוחלת החיים הממוצעת בישראל בשנת 2009 הייתה 81.6 שנים – עליה של כ-9 שנים בתוחלת החיים ב-30 השנים האחרונות.

 

אבל האם אנחנו חיים טוב יותר? השכיחות של מחלות כרוניות כמו סוכרת, סרטן ומחלות לב עלו גם הן באופן משמעותי. מחקר שפורסם בשנת 2010 מצא כי למרות שתוחלת החיים ארוכה יותר, אנחנו חיים פחות שנים בריאות מבעבר. החוקרים מצאו כי צעיר בן 20 כיום, צריך לצפות לחיות שנה בריאה אחת פחות במשך חייו, מאשר אדם שהיה בשנות ה-20 לחייו לפני עשור, למרות שהוא יחיה יותר שנים ממנו.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine התבסס על תיקים רפואיים של 18,670 אנשים בגיל העמידה (גיל 49 בממוצע) שהגיעו לבדיקה כללית במרפאות החל משנת 1970. כולם היו בריאים וללא מחלות כרוניות בבדיקה הראשונה. בזמן זה הם גם עברו בדיקת מאמץ על הליכון שמטרתה הייתה להעריך את הכושר האירובי שלהם.

 

בהתבסס על התוצאות מבדיקת הכושר, החוקרים מאוניברסיטת טקסס ומכון קופר חילקו את הנחקרים ל-5 קטגוריות כושר. בשלב הבא הם בדקו את מצבם הרפואי באמצעות רישומי ביטוח רפואי בשנים 1999-2009, תקופה בה רוב המשתתפים היו בשנות ה-70 או ה-80 לחייהם.

 

נמצא כי האנשים שהיו הכי פחות בכושר באמצע החיים, היו גם אלה עם הסבירות הכי גבוהה לפתח אחת מ-8 מחלות כרוניות בשלב מוקדם בהזדקנות: מחלות לב, סוכרת, אלצהיימר, סרטן המעי הגס, סרטן ריאות, מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), מחלות כליות ושבץ.

 

אלה שהיו הכי בכושר באמצע החיים פעמים רבות פיתחו רבות מאותן מחלות, אבל הן נטו להופיע בשלב מאוחר יותר באופן משמעותי בחיים, בהשוואה לאלה שהיו פחות בכושר.

 

עוד נמצא כי כושר טוב באמצע החיים קשור לתוחלת חיים ארוכה יותר, אך ההשפעות של הכושר מבחינה סטטיסטית היו גדולות יותר על דחייה של מחלות מאשר הארכת החיים.

 

החוקרים ממליצים להקפיד על פעילות גופנית באמצע החיים לשיפור הכושר, גם לאנשים שלא היו פעילים לפני כן. זה לא אומר שצריכים להתחיל לרוץ מרתונים - כל עליה קטנה בכושר, הפחיתה באופן משמעותי את הסיכון להופעת מחלות כרוניות.

 

 

האם אתם מתעמלים מספיק? 

 

Archives of Internal Medicine, 2012 DOI:10.1001/archinternmed.2012.3400