מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותלא נמצא קשר בין התרופה גילניה למקרי מוות

לא נמצא קשר בין התרופה גילניה למקרי מוות

רשויות הבריאות מודיעות כי לא מצאו קשר בין השימוש בגילניה לטרשת נפוצה למקרי מוות שאירעו בקרב המטופלים בתרופה


לא נמצא קשר סיבתי בין השימוש בגילינה למקרי המוות (צילום: Shutterstock)
לא נמצא קשר סיבתי בין השימוש בגילינה למקרי המוות (צילום: Shutterstock)

 

לאחר דיווחים על מקרי מוות בקרב אנשים עם טרשת נפוצה שנטלו את התרופה האוראלית גילניה, חקרו רשויות הבריאות והגיעו למסקנה שלא ניתן להצביע על קשר סיבתי בין השימוש בתרופה למוות.

 

החקירה החלה לאחר שחברת נוברטיס, מייצרת התרופה האוראלית הראשונה לטרשת נפוצה, דיווחה כפי שנדרש ממנה, על מקרי מוות בקרב אנשים עם טרשת נפוצה שטופלו בגילניה. אחד המקרים עורר סערה מכיוון שהמוות התרחש כיממה לאחר נטילת הכדור הראשון של גילניה. הן רשות התרופות האירופאית ה- EMA ורשות המזון והתרופות האמריקאית, ה- FDA, פתחו בחקירה.


במסקנות ה- EMA, שפורסמו ב-19 לאפריל 2012, דווח כי ברוב מקרי המוות שנבדקו נמצאו מחלות רקע קרדיווסקולריות או נטילה של תרופות אחרות המסבירות את מקרה המוות. לא נמצאו עדויות חד משמעיות לכך שהטיפול בגילניה הוא זה שהביא למקרי המוות.

 

הוועדה שבחנה את הנושא המליצה להכליל את כל אלו שחולים במחלות לב וכלי דם או שנוטלים תרופות המשפיעות על קצב הלב בקבוצת סיכון - לה לא מומלץ לקבל טיפול עם גילניה. במידה והנוירולוג מוצא שטיפול זה הכרחי לאנשים בקבוצת הסיכון, יש לשלב קרדיולוג במהלך המעקב והטיפול.

 

הוועדה סיכמה כי ישנן הוכחות התומכות ביעילות הטיפול לאנשים עם טרשת נפוצה ולכן ממליצה להמשיך לטפל בגילניה, תחת האזהרות החדשות.

 

המסקנות הסופיות של ה- FDA פורסמו ב- 14/05/2012 ובהן נכתב כי "בכל אחד מן המקרים שנבחנו תרומתה של התרופה גילניה למקרי המוות נמצאה לא ברורה". הוועדה הוסיפה וציינה כי: "מספר מקרי המוות הנובעים ממקור קרדיווסקולארי או מקור לא ידוע לא נמצא גבוה בקרב אלו המטופלים בגילניה בהשוואה לאנשים עם טרשת נפוצה שאינם מקבלים טיפול זה".

 

גם ה- FDA תומך בהמשך הטיפול בגילניה אך מזהיר וממליץ שלא תינתן התרופה לאלו עם מחלות לבביות, שבץ או שנוטלים תרופות להן השפעה על קצב הלב עד 6 חודשים טרם מתן הטיפול בגילניה.

 

חברת התרופות פרסמה בתגובה: "נוברטיס והוועדה המייעצת למוצרים רפואיים של הרשות האירופאית (CHMP) סיכמו על עדכון העלון לרופא באירופה. בנוסף מודיעה החברה כי הגיעה להסכמה עם רשות התרופות האמריקאית (FDA) על שינוי העלון לרופא בארה"ב. מטרת העדכונים הינה לספק הנחייה לצוות המטפל לגבי הטיפול בגילניה. שתי הרשויות ממליצות כי כל החולים שיחלו טיפול בגילניה יהיו במעקב בשש השעות הראשונות לנטילה הראשונה. מעקב זה יכלול ביצוע א.ק.ג. לפני ובסיום שש השעות, מדידת דופק ולחץ דם בכל שעה במהלך שעות אלה. במקרים בהם תופענה הפרעות משמעותיות בקצב הלב מומלץ על מעקב ארוך יותר משש שעות. בנוסף ממליצות הרשויות על קבוצות חולים שלא מתאימות להתחלת טיפול בגילניה".

 


מתוך אתר ה- FDA