מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותצרכני קנביס עשויים להזדקק ליותר חומרי הרדמה לפני ניתוח

צרכני קנביס עשויים להזדקק ליותר חומרי הרדמה לפני ניתוח

מחקר חדש מעלה את האפשרות שאנשים שמשתמשים בקנביס באופן קבוע עשויים להזדקק למינון גבוה יותר מהרגיל של תרופות הרדמה לפני פרוצדורות רפואיות


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משתמשים בקנביס? אל תניחו כי זה לא ישפיע על הטיפול הרפואי שתקבלו. קנביס עשוי להתנגש עם תרופות רבות, כאשר חלק מהאינטראקציות כבר ידועות ואחרות ממשיכות להתגלות. 

 

כדי לנסות להבין כיצד קנביס משפיע על היעילות של סוגים שונים של חומרי הרדמה, חוקרים בחנו 250 מטופלים שעברו פרוצדורות חודרניות הדורשות הרדמה בקולורדו, שם השימוש במריחואנה חוקי. 25 מהנבדקים דיווחו כי הם משתמשים בקנביס באופן קבוע. רוב הנבדקים עברו קולונוסקופיה.

 

לפי הפרסום בכתב העת Journal of the American Osteopathic Association, בהשוואה למטופלים אחרים, משתמשים בקנביס זקוקים ל-220% יותר מחומר ההרדמה פרופופול. מתרופת ההרדמה פנטניל נדרשו 14% יותר כדי להרדים משתמשי קנביס ומהחומר מידזולם נדרשו 20% יותר.

 

מדובר במחקר קטן וכעת נדרשים מחקרים נוספים שיאוששו את הממצאים הראשוניים באוכלוסיות גדולות יותר של משתמשי קנביס ובמטופלים שעוברים מגוון גדול יותר של פרוצדורות.

 

לדווח לרופא

 

החוקרים מסבירים כי העובדה שהשימוש בקנביס משפיע על היעילות של שלוש התרופות הללו מעלה שאלות לגבי השפעות פוטנציאליות של החומר על תרופות אחרות ומדגישה כי חשוב שמטופלים יידעו את הרופאים שלהם על שימוש בקנביס לפני כל פרוצדורה רפואית.

 

קנביס עשוי להשפיע על פעילותן של תרופות רבות – חלקן לא ידועות. ארגון הרוקחות הישראלי פרסם בשנת 2014 נייר עמדה המפרט את תופעות הלוואי המוכרות בנטילה משולבת של קנביס רפואי ותרופות, לקראת הפצת הקנביס הרפואי דרך בתי המרקחת.

 

בין התרופות הנפוצות שידוע כי הן עלולות ליצור אינטראקציות בעייתיות עם קנביס ניתן למנות נוגדי דיכאון מקבוצת SSRI (כגון פרוזק, סרוקסט, פבוקסיל, ציפרמיל, רסיטל, לוסטרל וציפרלקס) שיחד עם קנביס עלולים להוביל למאניה. שילוב עם צמח ההיפריקום שמשמש לטיפול בדיכאון (בתרופות רמוטיב, לאייף 600) עלול להוביל לירידה בהשפעת הקנביס ועלייה בדיכוי הנשימתי. בשילוב עם מדלל הדם קומדין (וורפין) קנביס עלול להוביל לעלייה ב-INR (סמן להפרעות בקרישת הדם). עם תרופות לאין אונות (כגון ויאגרה, סילדנפיל טבע, סיל-און) קיימת עלייה בסיכון לאירוע לב.

 

יצוין כי אינטראקציה בין תרופות בכלל ובין תרופות לקנביס רפואי בפרט אינה בהכרח משהו שצריך לפחד ממנו ולהפסיק בגללו טיפול. ברוב המקרים דורשים שילובים אלה בעיקר התייחסות מצד הרופא או הרוקח כדי לבצע התאמה טובה יותר של מינונים.

 

 

The Journal of the American Osteopathic Association Published Online First on April 15, 2019. doi:10.7556/jaoa.2019.052