מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותסובלים ממיגרנה? אספירין יכול לעזור

סובלים ממיגרנה? אספירין יכול לעזור

מחקר חדש: אספירין יעיל לטיפול בסימפטומים של מיגרנה


שלושה כדורי אספירין עזרו לכמחצית מהסובלים ממיגרנה (צילום: אתר סטוק פוטוז)
שלושה כדורי אספירין עזרו לכמחצית מהסובלים ממיגרנה (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

סובלים ממיגרנה קשה? מחקר חדש ומקיף קובע כי נטילת אספירין יכולה לעזור. מדענים מצאו ששלושה כדורי אספירין עזרו ליותר ממחצית מהסובלים ממיגרנה להתגבר על ההתקף.


במסגרת סקירת Cochrane (גוף מוסמך וידוע שעורך מחקרי ענק בתחום הבריאות באמצעות סקירת מחקרים רבים) נסקרו 13 מחקרים שכללו יחדיו 4,222 משתתפים.

 

ניתוח המחקרים הראה כי נטילת 900 עד 1,000 מ"ג של אספירין ריפאה לחלוטין אחד מארבעה אנשים תוך שעתיים. כמחצית מהנחקרים מצאו כי הסימפטומים שלהם השתנו מסימפטומים קשים או מתונים לסימפטומים קלים בלבד או לריפוי הסימפטומים, תוך שעתיים.

 

כדור סטנדרטי של אספירין מכיל 300 מ"ג. החוקרים מסבירים כי נטילת שלושה כדורים בבת אחת תסייע להפחתת התסמינים. כמובן שיש לוודא מה המינון בכדור שאתם נוטלים.

 

אספירין לבדו הפחית חלק מהתסמינים הנוספים מלבד כאבי הראש כמו בחילה, הקאות ורגישות לאור. אבל, שילוב של 900 מ"ג אספירין עם 10 מ"ג של תרופה נוגדת בחילות מסוג metoclopramide היה יעיל במיוחד להפחתת בחילות והקאות. שילוב כזה לא סייע באופן משמעותי בהפחתת כאב הראש.

 

רבים מהסובלים ממיגרנות פונים לתרופות מרשם. בעקבות המחקר החוקרים ממליצים לנסות קודם להיעזר באספירין- תרופה ללא מרשם שכנראה עושה את העבודה לפחות אצל מחצית מהאנשים.

 

בימים אלה החוקרים מבצעים סקירות נוספות, על מנת לבדוק את השפעתן של תרופות נוספות ללא מרשם על מיגרנה, ולהשוותן לאספירין.

 

בסקירת המחקרים החוקרים לא מצאו תופעות לוואי משמעותיות בקרב הסובלים ממיגרנה שנטלו אספירין. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי לאספירין יש תופעות לוואי. שימוש ארוך טווח בתרופה עלול לגרום לנזקים וחלק מהאנשים כלל לא יוכלו להיעזר בה.

 

התרופה אסורה לסובלים מכיב קיבה, מכיוון שהיא עלולה לגרום לדימום במערכת העיכול. גם בקרב אנשים ללא בעיות קיבה, האספירין עלול לפגוע ברירית הקיבה ובשימוש ממושך לגרום להופעת כיבי כיבה. כדי להפחית את הסיכון יש לקחת את התרופה אחרי אוכל.

 

בעיה נוספת היא שאספירין מתנגש עם תרופות רבות, במיוחד תרופות מרשם אשר משפיעות על קרישת הדם (כמו קומדין ופלביקס). שילוב עמן מגביר סכנה לדימום במערכת העיכול ובגוף בכלל. האספירין גם לא מומלץ בהיריון ללא הוראת רופא, בעיקר בשליש השלישי ואסור לילדים מתחת לגיל 18. 

 

למידע נוסף 

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה