מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותתוספי ויטמין D וסידן - הנחיות חדשות

תוספי ויטמין D וסידן - הנחיות חדשות

מומחים: נשים מבוגרות בריאות לא צריכות ליטול תוספי ויטמין D וסידן למניעת שברים בעצמות


חשוב להתייעץ עם הרופא לגבי השלמת התזונה באמצעות תוספים (צילום: Shutterstock)
חשוב להתייעץ עם הרופא לגבי השלמת התזונה באמצעות תוספים (צילום: Shutterstock)

כוח המשימה האמריקאי לשירותי מניעה (USPSTF) המפרסם המלצות בנושאים הקשורים לרפואה מונעת, פרסם הודעה לפיה קיימות עדויות מספקות כדי להמליץ כנגד תוספי ויטמין D וסידן יומיים במינון נמוך, למניעה ראשונית של שברים בנשים לאחר גיל המעבר.

 

ההנחיות החדשות הן הגרסא הסופית של המלצות ראשוניות שפורסמו ביוני האחרון. במסגרת ההערכות של כוח המשימה, המומחים ביצעו שתי סקירות של המידע הקיים על ההשפעות של תוספי ויטמין D עם ובלי סידן על בריאות העצם בקרב מבוגרים החיים בקהילה.

 

פאנל המומחים מצא כי בקרב נשים לאחר גיל המעבר שנוטלות סידן וויטמין D במינונים נמוכים - פחות מ-400 יחידות בין לאומיות (IU) של ויטמין D ו-1,000 מ"ג סידן ביום - אין השפעה לטובה על הסיכון לשברים, ואף קיימת עליה קטנה בסיכון לאבנים בכליות.

 

לדבריהם, אין מספיק עדויות כדי להניח כי מינונים גבוהים יותר של התוספים יהיו אפקטיביים או בטוחים יותר בנשים מבוגרות.

 

בנוסף, כוח המשימה הסיק כי העדויות הקיימות אינן מספיקות כדי לתמוך בשימוש בתוספי ויטמין D עם או בלי סידן בכל מינון, למניעת שברים בקרב גברים ונשים לפני גיל המעבר המתגוררים בקהילה.

 

אז מי צריך ליטול תוספים?

 

בעצם כוח המשימה לא אומר לנשים לפני גיל המעבר או לגברים בכל גיל לא ליטול את התוספים, אלא רק כי לא ידוע מספיק על התועלת מול הסיכון כרגע.

 

לעומת זאת, לנשים בריאות לאחר גיל המעבר ההמלצה היא לא ליטול את התוספים למניעה ראשונית של שברים במינון נמוך.

 

המלצות אלה לא רלוונטיות לאנשים שכבר אובחנו עם אוסטיאופורוזיס, שיש להם היסטוריה של שברים, שהם בסיכון מוגבר לנפילות או שגרים במוסדות סיעודיים. כמו כן ההנחיות לא רלוונטיות לאנשים שיש להם חוסר ידוע בוויטמין D.

 

חשוב להבין כי ויטמין D וסידן חשובים מאוד לבריאות, אך ההמלצה היא לצרוך אותם כמה שניתן באמצעות תזונה. המומחים מבהירים כי חשוב להתייעץ עם הרופא לגבי השלמת התזונה באמצעות תוספים. בהצהרת כוח המשימה שפורסמה בכתב העת Annals of Internal Medicine, המומחים הבהירו כי רופאים צריכים להתבסס על יותר מעדויות לבדן כאשר הם מקבלים החלטות ולקבל כל החלטה בהתאם למטופל ולסיטואציה הספציפית.

 

ארגונים אחרים כבר העלו ביקורת לגבי ההנחיות החדשות והן צפויות לגרום לבלבול בקרב רופאים ומטופלים.

 

 

Ann Intern Med. Published online February 25, 2013

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

יש כל כך הרבה תפקידים שויטמין D ממלא, הייתי ממליצה לעשות בדיקת דם ולראות את רמתו לפני שמחליטים אם לקחת תוסף או לא.

משום מה, בייחוד לבעלי עודף משקל יש חסר בויטמין הזה.