מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותתזונה בריאה מפחיתה סיכון להתקף לב או שבץ שני

תזונה בריאה מפחיתה סיכון להתקף לב או שבץ שני

סובלים ממחלת לב, שבץ או סוכרת? בנוסף לתרופות חשוב להקפיד על תזונה בריאה


תזונה בריאה כוללת צריכה גבוהה של ירקות, פירות, דגנים מלאים, אגוזים ודגים (צילום: Shutterstock)
תזונה בריאה כוללת צריכה גבוהה של ירקות, פירות, דגנים מלאים, אגוזים ודגים (צילום: Shutterstock)

תזונה עשירה בפירות, ירקות, אגוזים ודגים מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון למוות, התקף לב ושבץ באנשים עם מחלת לב וכלי דם או סוכרת. כך עולה ממחקר חדש שערכו חוקרים מאוניברסיטת McMaster.

 

המחקר שפורסם בכתב העת American Heart Association Rapid Access Journal נערך בקרב 32,000 מטופלים בני 55 ומעלה ב-40 מדינות שונות ברחבי העולם, ונמשך 5 שנים.

 

המשתתפים, כולם עם מחלות לב וכלי דם או סוכרת סוג 2 עם פגיעה באיברים ותחת טיפול תרופתי, נשאלו באיזו תדירות הם צרכו מזונות כמו חלב, ירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים, אגוזים, בשר ועוף ב-12 החודשים האחרונים. המשתתפים נשאלו גם על גורמים אחרים הקשורים לאורח החיים, בהם צריכת אלכוהול, עישון ופעילות גופנית.

 

תזונה בריאה הוגדרה כתזונה שכללה צריכה גבוהה של ירקות, פירות, דגנים מלאים ואגוזים וגם צריכה גבוהה של דגים בהשוואה לבשר, עוף וביצים.

 

לאחר שנלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, ניתוח הנתונים הראה כי אלה שהקפידו על תזונה בריאה ללב היו בעלי סיכון נמוך ב-35% למוות הקשור למחלות לב וכלי דם, 14% הפחתה בסיכון להתקף לב חדש, 28% הפחתה בסיכון לאי-ספיקת לב ו-19% הפחתה בסיכון לשבץ

 

החוקרים מסבירים כי יש מטופלים שחושבים שהם לא צריכים להקפיד על תזונה בריאה מאחר והתרופות שהם נוטלים כבר הפחיתו את לחץ הדם והכולסטרול שלהם, אבל זו כמובן תפיסה שגויה.

 

אז מה בדיוק לאכול? על כך אפשר ללמוד מההמלצות התזונתיות למניעת מחלות לב של האיגוד הקרדיולוגי הישראלי ועמותת עתיד.

 

 

Circulation. 2012; 126: 2705-2712