מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קרוהן וקוליטיס

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסחדשותתרופות למחלות מעי דלקתיות והורות אצל גברים

תרופות למחלות מעי דלקתיות והורות אצל גברים

מחקר חדש מגלה כי עבור זוגות הרוצים להרות אין זה הכרחי שבן הזוג החולה במחלת מעי דלקתית יפסיק ליטול תרופות ממשפחת הטיאופיורין.


אנו ממשיכים להמליץ למטופלים המבקשים להרות להמשיך את הטיפול שלהם בטיאופיורין
אנו ממשיכים להמליץ למטופלים המבקשים להרות להמשיך את הטיפול שלהם בטיאופיורין

עד כה המלצה נפוצה בתחום הגסטרואנטרואולוגיה עבור חולים גברים במחלות מעי דלקתיות המטופלים בתרופות ממשפחת הטיאופיורין, (thiopurines  (inflaximabe- Remicade הייתה להפסיק השימוש בתרופה לפנייי כניסה להריון בשל חשש של הפרעה במטבוליזם של הפורין, טיאופיורין עלול לגרום למוטציות בדנ"א.

 

התפיסה הרווחת היא כי טיאופיורין יכול להינתן בבטחה למטופלות במהלך ההיריון, מסביר ד"ר קרלוס טרואל מבית החולים רמון קג'אל במדריד בגיליון המקוון של כתב העת האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה. עם זאת, מידע על בטיחות טיאופיורין בקרב גברים והריונות לא נפוץ ואף סותר.

 

בכדי לבדוק האם גברים חולים במחלות מעי דלקתיות הלוקחים תרופות מהרכב טיאופיורין הקטינו את סיכויי הפוריות שלהם או האם לצאצאיהם היו אפקטים נלווים, החוקרים בדקו את התוצאות של 130 הריונות. בכל מקרי ההיריון, האבות היו חולים במחלות מעי דלקתיות IBD, קרוהן או קוליטיס כיבית, ב 46 היריונות האבות נטלו תרופות ממשפחת ה 6-mercaptopurine או azathioprine. 

 

זמן ההתעברות היה מעט אבל לא באופן משמעותי ארוך יותר בקבוצה שבה הגברים נחשפו לטיפול בטיאופורין מאשר בקבוצת הביקורת, ומספר ההריונות שנכשלו, הפלות, היה דומה, 10.9% ו -13.1%, בהתאמה. 

ההבדל בשיעור לידות מוקדמות לא היה משמעותי מבחינה סטטיסטית (4.3% בקבוצה החשופה לעומת 2.4% בקבוצת הביקורת, או: 1.3). גם לא היה הבדל במשך ההריונות, בשבועות (38.9 לעומת . 39.4 שבועות).

מום מולד אחד היה בקבוצה המטופלת בטיאופיורין לעומת שני מומים בקבוצת הביקורת. לא נצפו מקרים של נאופלזיה (גידולים שלרקמות) מולדים או בקרב תינוקות גם במהלך 108 חודשים לאחר הלידה.

 

"תוצאות המחקר שלנו הם לא 100% וודאיות" אמר ד"ר טרואל. "מחקרים במדגמים גדולים יותר יכולים להצביע על תוצאות שונות. עם זאת, בשל המראה השכיח של תוצאות הריון שליליות (מומים, הפלות, ספונטניות) בכלל האוכלוסייה, גודל המדגם הדרוש יהיה בלתי ניתן להשגה ואנו צריכים לחיות עם מגבלה זו".

 

הצוות מסכם כי אין סיבה מוצקה בכדי להמליץ לחולים גברים להפסיק הטיפול בתרופות ממשפחת הטיאופיורין כאשר מנסים להרות. "חולים אלה מטופלים מסיבה טובה, הפרעה בהליך הטיפול יכולה להיות בעלת השפעות שליליות מאוד במהלך המחלה שלהם", אומר ד"ר טרואל. "לכן, כפי שכבר הורגלנו עד עכשיו, אנו ממשיכים להמליץ למטופלים שלנו גברים (ונשים) המבקשים להרות תוך כדי טיפול בטיאופיורין להמשיך את הטיפול שלהם."

עם זאת, החוקרים מוסיפים, "כאשר עומדת בפני המטופל דילמה בנסיבות אלה, הכרחי לספק את כל הראיות הזמינות כדי לעזור לחולי לקבל החלטה". 

 

 

Am J Gastroenterol. Posted online August 10, 2010

 

http://www.nature.com/ajg/journal/v105/n9/full/ajg2010138a.html

 

תרגום ועריכה: על ידי אתי חסקלוביץ'

אודי-דנקר
19/10/10 11:06

החיבור בין המדע והחלטות חשובות בחיים מוחשי מאוד בנושא זה. אני מזמין את קהל הזוגות הצעירים והמשפחות המתפתחות להגיב ומאחל המשך איכות חיים עם המחלה.