מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

פסוריאזיס

מנהלי קהילה

ד
ד"ר זיאד חמאיסי
ד"ר חמאיסי זיאד הינו מומחה לרפואת עור ומין. את לימודי הרפואה סיים באוניברסיטת הטכניון והתמחה במחלקת עור בבית החולים רמב"ם. כיום, ד"ר חמאיסי הינו רופא בכיר ומנהל מרפאת הלייזר במחלקת העור של בית החולים רמב"ם. עוסק במחקר ומרצה בפקולטה לרפואה בטכניון. תחומי עניין: טיפולי לייזר, הידראדיניטיס ספוראטיבא, פטרת העור, טיפולים ביולוגים בפסוריאזיס, ביטויים עוריים במחלות דלקתיים של המעי, מחלות עור ילדים וטיפול בנגעים וסקולרים בילדים חברות בארגונים מקצועיים: איגוד הסתדרות הרופאים האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין האיגוד האירופי למחלות עור ומין האקדמיה האמריקאית למחלות עור ומין
פרופ׳ לב פבלובסקי
פרופ׳ לב פבלובסקי
תחום מומחיות: עור ומין תפקידים ומינויים: מנהל מרפאות עור, המחלקה לעור ולמין, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: אוניברסיטת בן גוריון בנגב מקום התמחות: המחלקה לעור ולמין, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין השתלמויות: פוטותרפיה ופסוריאזיס בית חולים מאונט סיני ניו יורק חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין שטחי התעניינות מיוחדים: פסוריאזיס, פוטותרפיה, טיפולים אימונוביולוגים, סטרס נפשי עיסוק במחקר: פסוריאזיס, טיפולים אימונוביולוגים, פוטותרפיה, מחלות דלקתיות של העור.
יונה מנטקה קציר
יונה מנטקה קציר
יו"ר אגודת הפסוריאזיס הישראלית.
ד
ד"ר חגית מץ
ד"ר חגית מץ הינה מומחית למחלות עור ומין. את לימודי הרפואה סיימה באוניברסיטת תל-אביב והתמחתה בבי"ח איכילוב. כיום ד"ר חגית מץ הינה רופאה  בכירה בבי"ח איכילוב אחראית שרות פוטותרפיה .  מנהלת רפואית של פוטותרפיה בבי"ח אסותא , עוסקת במחקר קליני. תחומי עניין  עיקריים : מחלת הפסוריאזיס על כל  היבטיה ,  פוטותרפיה ,  מחלות דלקתיות . חברה בהסתדרות הרופאים בישראל, חברה באגוד הישראלי לרפואת עור ומין , חברה באקדמיה האמריקאית לרופאי עור,.חברה בארגון הנשים הדרמטולוגי העולמי.

מובילי קהילה

כמוניפסוריאזיסחדשותמחקר ענק: דלקת מפרקים פסוריאטית מעלה סיכון למחלות לב

מחקר ענק: דלקת מפרקים פסוריאטית מעלה סיכון למחלות לב

ניתוח נתונים מ-11 מחקרים העלה כי דלקת מפרקים פסוריאטית (PsA) קשורה לסיכון גבוה ב-43% למחלות לב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לאנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם כמו התקף לב, אי ספיקת לב ומחלות של כלי הדם במוח. אלה ממצאי מטה-אנליזה חדשה שכללה נתונים של כ-33,000 אנשים הסובלים מהמחלה.

 

פסוריאזיס הינה מחלת עור דלקתית כרונית, ששכיחותה נעה בין 1% ל-3% בקרב האוכלוסייה. 15%-20% מהסובלים מפסוריאזיס יפתחו דלקת מפרקים פסוריאטית (ארטריטיס פסוריאטית) – מחלה כרונית בה מערכת החיסון של הגוף תוקפת את המפרקים בתהליך דלקתי. קיימים אף דיווחים מחמירים לפיהם עד 40% מחולי הפסוריאזיס יפתחו דלקת מפרקים.

 

מספר מחקרים הצביעו על קשר בין פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית למחלות נוספות, במיוחד מחלות לב וכלי דם והתסמונת המטבולית. עם זאת, מחקרים שהתרכזו בדלקת מפרקים פסוריאטית ומחלות לב לא הגיעו לממצאים אחידים. חוקרים מאוניברסיטת טורונטו ביקשו לבחון נתונים מכל המחקרים שפורסמו בנושא, על מנת להעריך את גודל הסיכון למחלות לב וכלי דם ואירועי לב בקרב אנשים הסובלים מדלקת מפרקים פסוריאטית ולהשוות אותו לסיכון באוכלוסייה הכללית.

 

ניתוח הנתונים, שממצאיו פורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research, התבסס על 11 מחקרים שכללו יחד 32,973 אנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.

 

נמצא כי באופן כללי, למטופלים עם דלקת מפרקים פסוריאטית היה סיכון גבוה ב-43% למחלות לב וכלי דם וסיכון גבוה ב-55% לאירועי לב בהשוואה לאנשים ללא פסוריאזיס או דלקת מפרקים אוטואימונית.

 

כשנבחנו אירועי ומחלות הלב השונים לבדם, כולם נמצאו קשורים לדלקת מפרקים פסוריאטית. לדוגמה, נמצא כי לאנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית סיכון גבוה ב-68% להתקף לב, ב-22% למחלות כלי דם במוח וב-31% לאי ספיקת לב.

 

לדברי החוקרים, הממצאים תומכים בכך שיש לראות בדלקת מפרקים פסוריאטית גורם סיכון עצמאי למחלות לב וכלי דם. עוד הם אומרים כי נקיטת אמצעים אגרסיביים למניעת מחלות לב צריכה להוות חלק מהטיפול הסטנדרטי במטופלים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.

 

המחקר לא בחן את הגורמים העומדים מאחורי הסיכון המוגבר למחלות לב וכלי דם הנלווה לדלקת מפרקים פסוריאטית, אך מומחים מאמינים כי הקשר טמון בתהליכים הדלקתיים שמתרחשים בקרב אנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית וגורמים לדלקתיות בכלי הדם ולהאצת תהליכים של טרשת עורקים.

 

בימים אלה נערכים מחקרים קליניים שמטרתם לבדוק אם טיפולים לפסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית שמסייעים לשמור על המחלה תחת שליטה, כמו הטיפולים הביולוגיים המתקדמים, מובילים גם לשיפור הדלקתיות בכלי הדם ולהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

 

 

Arthritis Care Res. Published online April 25, 2016