מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמשקאות ממותקים מדי יום מלווים אצל נשים בסיכון מוגבר לסרטן חלל הפה

משקאות ממותקים מדי יום מלווים אצל נשים בסיכון מוגבר לסרטן חלל הפה

לצד הסיכון להשמנה וסוכרת – משקאות ממותקים המכילים סוכר בשתייה מתמשכת מדי יום זוהו כגורם סיכון לסרטן חלל הפה אצל נשים – גם אם אינן מעשנות. מה תמרורי האזהרה?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות מתחדדת ההכרה בדבר הסיכונים הבריאותיים במשקאות ממותקים. אמנם הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן בארגון הבריאות העולמי (IARC) טרם הגדירה משקאות ממותקים באופן רשמי כמסרטנים וודאיים בבני אדם, אולם מחקרים רבים קשרו בין משקאות ממותקים לעלייה בסיכון לסוכרת והשמנה וגם לסיבוכים במערכת העיכול.

 

חוקרי הסוכנות הבינלאומית לסרטן גם דיווחו בספטמבר 2019 בכתב העת JAMA Internal Medicine על קשר בין משקאות ממותקים המכילים סוכר לתמותה מוקדמת מכל הסיבות – לרבות מסרטן, בהתבסס על נתונים מעשר מדינות באירופה.

 

בשנת 2022 הוטל בישראל מס על משקאות ממותקים, בדומה לנהוג במדינות מערביות רבות, אולם כעבור שנה בוטל המס לאחר מינוי הממשלה הנוכחית.

 

עתה נמצא כי נשים שצורכות משקאות ממותקים המכילים סוכר לפחות פעם ביום נמצאות בסיכון גבוה כמעט פי חמש לסרטן חלל הפה – סרטן שנחשב קטלני יחסית.

 

סרטן הלשון והחניכיים

 

סרטן חלל הפה הוא סרטן שנקשר ברבות השנים בעיקר לעישון סיגריות. בשלושת העשורים האחרונים מדווח על עלייה בהיארעות סרטן חלל הפה – בעיקר אצל נשים ממוצא אירופאי. במחקר הנוכחי בחנו החוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מסד נרחב של נתונים אודות 162,602 נשים שהשתתפו במחקרי מעקב גדולים בארה"ב – מחקר מעקב האחיות מהשנים 2016-1986 ומחקר מעקב האחיות 2 מהשנים 2017-1991.

 

המשתתפות היו במעקב עד לאבחנה של ממאירות בחלל הפה, תמותה או עד סוף תקופת המעקב. החוקרים הוציאו מהמחקר נשים עם היסטוריה של מחלה ממארת כלשהי, נשים צריכה קלורית חריגה (שצורכות פחות מ-600 או יותר מ-3,500 קלוריות ליום), ונשים שבתקופת המעקב היו להן נתונים חסרים על צריכת משקאות ממותקים.

 

במהלך שלושים שנות מעקב תועדו 124 מקרים של סרטן פולשני של חלל הפה בקבוצת המחקר – מה שמצביע על כך שמדובר על סרטן נדיר. בקרב נשים שצרכו לפחות משקה ממותק אחד ביום תועד סיכון גבוה כמעט פי חמש (פי 4.87) להתפתחות סרטן חלל הפה, בהשוואה לנשים שצרכו פחות ממשקה אחד בחודש.

 

סיכון גבוה במיוחד פי 5.46 לסרטן חלל הפה תועד בקרב נשים ששותות משקאות ממותקים שאינן מעשנות סיגריות כלל או שהן מעשנות קלות בלבד, וכן בקרב נשים שאינן צורכות אלכוהול או ששותות מעט. כך למעשה, משקאות ממותקים מהווים גורם סיכון נוסף לסרטן חלל הפה, מעבר לעישון ואלכוהול שהינם גורמי סיכון מוכרים.

 

מניתוח הנתונים לפי תתי-אזורים של חלל הפה, הסיכון סרטן הלשון היה גבוה פי 4.53 בקרב נשים ששתו לפחות משקה ממותק אחד ביום, בהשוואה לאלו ששתו פחות ממשקה ממותק לחודש. ואילו הסיכון לממאירות באתרים אחרים בחלל הפה, לרבות החניכיים והחך הפנימי, היה גבוה עוד יותר – פי 5.24 בקרב נשים שצרכו לפחות משקה ממותק אחד ביום.

 

המחקר נתמך על ידי מענקים של המכון הלאומי לבריאות (NIH), וממצאיו מדווחים בגיליון מארס 2025 של כתב העת JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery.

 

כתמים לבנים ודימומים בפה

 

למרות שהעלייה בסיכון לחלל הפה שזוהתה במחקר היא משמעותית, החוקרים מבהירים כי הסיכון האבסולוטי לגידול סרטני זה באוכלוסייה נותר נמוך יחסית, ועומד על תוספת של שלושה מקרים בלבד לכל מאה אלף נשים, מאחר ומדובר בגידול סרטני נדיר.

 

החוקרים מציינים כי יש לפרש את הממצאים בהקשר קליני רחב יותר, ויש צורך במחקרים רחבי היקף כדי להעריך את השפעתם של דפוסי תזונה שונים על הסיכון לממאירות של חלל הפה.

 

סרטן חלל הפה הוא גידול סרטני שמקורו בחלל הפה, הלשון, החניכיים והחך הפנימי וכן באזור הלוע והגרון. המדובר בסרטן הנפוץ ביותר מבין קבוצת סרטני ראש-צוואר ונחשב לקשה לטיפול וקטלני באופיו.

 

בעולם הוא מדווח במחקרים כגידול השמיני בשכיחותו מכלל הגידולים הסרטניים המוצקים עם כ-400 אלף מקרים חדשים מדי שנה. בישראל מאובחנים לפי הערכות כ-300 חולים עם סרטן חלל הפה בשנה.

 

לסרטן חלל הפה מספר סימנים אופייניים המהווים תמרורי אזהרה שמצריכים פנייה לרופא שיניים או לרופא משפחה – להם היכולת לאבחן סרטן זה. הסימנים עשויים לכלול: כתמים או טלאים בתוך הפה או על השפתיים בצבע לבן, אדום או אדום-לבן שמתקדמים לפצע שטחי או התקשות מקומית, פצע על השפה או בתוך הפה אשר אינו חולף, דימום בפה, שיניים מתנדנדות, קשיי בליעה, גוש עיקש בצוואר וכאבי אוזניים.

 

מעבר לעישון סיגריות ונרגילה ושתייה מרובה של אלכוהול המהווים גורמי סיכון מוכרים, ולמשקאות ממותקים שזוהו כגורם סיכון בעבודה הנוכחית, גורמי סיכון מוכרים נוספים לסרטן חלל הפה לפי מחקרים כוללים חשיפה לשמש (בעיקר סיכון להתפתחות סרטן בשפה התחתונה), חוסר בהיגיינה אוראלית והרס ניכר של השיניים, גיל מבוגר וכן זיהום בנגיף HPV שמועבר במין אוראלי – אותו נגיף הפפילומה המחולל גם את סרטן צוואר הרחם.

 

ממצאי המחקר מלווים בעבודות נוספות שקשרו בשנים האחרונות בין משקאות ממותקים לגידולים סרטניים. לפי מטה אנליזה מספרד, שפורסמה בפברואר 2021 בכתב העת Nutrients, שתייה קבועה של משקאות ממותקים קשורה בעלייה של 18% בסיכון לסרטן הערמונית ו-14% בסיכון לסרטן השד. לפי מחקר מעקב אמריקאי שפורסם באוקטובר 2022 בכתב העת Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, משקאות ממותקים בתדירות גבוהה קשורים לעלייה של 17% בסיכון לתמותה מסרטן הכליה ועלייה של 9% בסיכון לתמותה מסרטן המעי הגס, לאחר תקנון למדד ההשמנה BMI.

 

לאחרונה גם מתהדק הקשר בין משקאות ממותקים דיאטטיים עם ממתיקים מלאכותיים לבין התפתחות סרטן, כאשר הממתיק המלאכותי אספרטיים כבר הוגדר ביולי 2023 על ידי הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן כמסרטן אפשרי בבני אדם לאחר שנקשר לגידולים סרטניים במחקרים בחיות ובבני אדם – ובעיקר להתפתחות סרטן מסוג קרצינומה של הכבד.

 

JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery, doi:10.1001/jamaoto.2024.5252