מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק

ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדה חרדת מפני ראיון עבודה
חרדת מפני ראיון עבודה
18/01/15 10:21
4 תגובות
שלום רב,
במהלך התקופה האחרונה אני מחפש עבודה ונאלץ ללכת להרבה ראיונות עבודה.
אני מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום שלי , אבל כתוצאה מחרדת ראיונות עבודה איני מצליח להציג את עצמי כראוי ולנהל ראיון עבודה איכותי. אני כל הזמן חושב על השלב שבו יגידו לי "תספר על עצמך" ונוראה מפחד מזה. כשאני נאלץ לדבר בסופו של דבר אני פשוט נחנק, דפיקות הלב שלי עולות בקצב מהיר, אני רועד ומגמגם. רופא המשפחה שלי רשם לי תרופה בשם אלפרליד (לפי מה שהבנתי זה קסנקס רק של חברה אחרת). מכל מיני פורומים שקראתי באינטרנט אני נורא מפחד לקחת את התרופה מכל מיני חששות. השאלה שלי: האם התרופה יכולה לסייע לי במקרים הספציפים בהם אני חרד (ראיונות עבודה) והאם יהיה בטוח להישתמש בתרופה רק במקרה של ראיון עבודה.
תודה רבה.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
אנונימי 64
שלום אורן
לגבי תרופות אין לי ידע אבל יחד עם זאת בטיפול בחרדות כגון פחד בראיונות כמו שכתבת כאן אני דוקא מבין.
ישנו טיפול קצר מועד שנקרא קוגניטיבי התנהגותי שנותן תוצאות מעולות לחרדות ושווה לך להתנסות בו. זה יכול במידה רבה לפתור לך את בעיות החרדה בלי כל צורך בתרופות. זה גם לא לוקח הרבה זמן וכבר אחרי המפגש הראשון או השני תהייה מסוגל ללכת לראיון עבודה בבטחון הרבה יותר גדול. אני מניח שתרופה נגד חרדה או משהו מרגיע יעזור לך אבל כל פעם לקחת כדור? חרדות לא נחלשות עם הזמן אלא מתחזקות ולכן חשוב מאד לטפל בבעיה עצמה. מצא לך מטפל טוב בתחום ותוכל גם לעמוד ולהרצות מול 1000 איש. מה דעתך?
אורן בלוגר
שלום עידן,תודה רבה על התגובה. מה שאתה אומר אכן נישמע מצויין, אך יש לי כמה שאלות: האם הטיפול שאתה מדבר אליו הוא עוזר לטווח הארוך? כמה זמן לוקח הטיפול? איך למצוא מטפל טוב? תודה.
אנונימי 64
עוזר במידי ולתמיד (למרות שלפעמים צריך לעבוד על זה כי לחרדה יש תכונה לנסות ולחזור). הטכניקה נותנת כלים להתמודדות וזה נכון לכל התמודדות. הטיפול בדרך כלל פעם בשבוע (לפחות אצלי זה ככה כי צריך להתאמן בבית ולתת לתכנים להטמע בחוויה האישית) אבל כבר מהפעם הראשונה יש שיפור משמעותי. הטיפול הוא הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (אצלי זה עם תוספת של טכניקות נוספות אבל זה הבסיס) ולגבי מטפל טוב? זה פשוט לחפש משהו שאתה מתחבר אליו ולנסות למצא עליו חוות דעת טובות (וגם לא נורא לנסות ואם אין כמיה לעבור למטפל/ת אחרים זה בסדר גמור)
רחל
אורן,
ראשית, חרדה מפני סיטואציה של ראיון עבודה הינה חרדה נפוצה מאוד שאנשים רבים מתמודדים איתה.
שנית, ממה שאתה מתאר נשמע שלמרות החרדה אתה הולך לראיונות עבודה ומתמודד עם המצב מעורר החרדה וזה טוב מאוד, שכן חשיפה למצב שמעורר חרדה יכולה לסייע לאורך זמן להפחית את החרדה.
כמו עידן, אני גם חושבת שכדאי לשקול טיפול קוגניטיבי ממוקד שיקל על החרדה. אתה יכול לנסות ולהגיע מהמלצות או מקורות מידע אחרים למטפלים שמתמחים בתחום, או לפנות למכונים או מרפאות שונות, שם בדרך כלל יש גם אפשרות לקבל טיפול ממוקד וקצר טווח. שווה לחשוב גם על מקומות שמציעים תרפיה קבוצתית לטיפול החרדה. אני יודעת שנפתחת בימים אלו קבוצה לטיפול בחרדה במרפאה של גהה.
בנוגע לשאלה שהעלית בנוגע לתרופה, אני לא פסיכיאטרית ולא מכירה את התרופה הספציפית, אך אם מדובר בתרופה שלוקחים לא באופן יומיומי אלא רק כאשר יש מצב המצריך הרגעה, שווה אולי לשקול ולקחת אותה בפעם הראשונה לא במצב של ראיון עבודה אלא ביום שבו אין לך ראיון, וכך תוכל להרגיש את ההשפעה של התרופה עליך, לפני שאתה לוקח אותה בזמן ראיון.