מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהחרדות, לחצים, מתחים והזעת יתר.

חרדות, לחצים, מתחים והזעת יתר.

3 תגובות

שלום לכולם,
כותבת כאן כי בינתיים לא הוקמה קהילת עור באתר. מקווה שמישהו יוכל להזדהות ולהציע פתרון.
מאז גיל צעיר ועד היום מתמודדת עם חרדות ומכירה בעצמי כאדם לחוץ ורגיש משהו הנמצא במתח נפשי רב באופן כמעט טבעי.
ניסיתי פסיכותרפיה וטיפולים ריגשיים כמה פעמים בעבר, אך כנראה שאת מי שאני לא אוכל לשנות יותר מידיי.
אחת ההשלכות של מצבי הנפשי - מלבד מצוקה נפשית לעיתים תכופות ונטייה למצבי רוח משתנים - היא הזעה מרובה בבתי השחי ובכפות הידיים, דו"צ. מחמיר גם בתקופות חמות (מבחינת מזג האוויר והטמפ' בחוץ). בגיל צעיר יותר סבלתי מהצקות בשל כך, מה שלא תרם לביטחוני העצמי במיוחד.
התחלתי לפני כחודשיים וחצי שירות לאומי בסביבה לחוצה מאוד. מהות השירות שלי היא קבלת קהל ונתינת שירות לאנשים. תוך שעה-שעתיים מנגנוני הלחץ וחוסר השקט מתחילים לחגוג, ההזעה מתפרצת ואיתה מגיעים גם הריחות. והביטחון העצמי שלי? נוסק לרצפה.. אני לא יכולה לתאר את גודל הבושה בלתת שירות לאנשים כשעולים ממני כאלה ניחוחות, או כשאנשים באים ללחוץ את ידי להודות תודה והבעת שביעות רצון ואני, שנתפסת לא מוכנה, מגישה להם כף יד מזיעה והם מקמטים את פניהם, מנגבים את ידם באחורי המכנס וכאילו רושמים לעצמם לא לחזור על כך שוב.
נמצאת בליווי של רופאת עור בקהילה מזה חודשים רבים, פחות בנושא הספציפי הזה. בעניין, הציעה לי רופאת העור להשתמש בדיאורדורנט DR OR שנועד לטיפול בהזעת יתר, אך האפקט שלו פג תוך שעתיים-שלוש והריחות שוב יוצאים לחגוג. בכפות הידיים לא מטופלת (חושבת שמגוחך למרוח דיאורדורנט על כפות הידיים, לתפקד ולגעת בחפצים עם כזה מרקם). אז נעניתי שיש לחזור על המריחה מחדש בכל שעתיים-שלוש, הצעה לא ריאלית במיוחד כי בקושי זמן לצאת לשירותים לחמש דק' יש לי במהלך יום השירות. ומעבר לכך? אין מה לעשות (האמנם?). כנראה שלא הצלחתי להעביר כהלכה עד כמה הבעיה מכבידה עליי הרבה יותר מאשר רק במישור הרפואי..
מחפשת פתרון בראש ובראשונה בשביל ההרגשה הטובה שלי וכדי לרומם קצת את הביטחון העצמי שלי, לפחות במישור הזה.
אשמח לשמוע האם יש מישהו שיכול להזדהות עם התיאור שלי או שמכיר את הבעיה מזווית אחרת ויכול להציע פתרון אפקטיבי לטווח הארוך יותר, בין אם מתוך ניסיון ובין אם מתוך ידע בתחום.
מתוסכלת מאוד מאוד בשלב זה. מוכנה לנסות הכל.
תודה על זמנכם.


תגובות

kvishavood
20/11/17 16:41

היי. כאחד שסובל מהיפרהידרוסיס [הזעת יתר], וגם עבר ניתוח לפני שנים שרק יצר בעיות אחרות...זה קשה, ממש. אני לא מכיר דברים שעזרו. יש כאלה שעברו את הניתוח בעמוד השדרה להזעה ועזר להם, לאחרים, כמוני ההשלכות היו קשות בעיקר בנוגע לפיצוי שהפך מקומות אחרים בגוף פחות מאווררים לבלתי נסבלים ורטובים תמידית. אין לי ממש משהו להציע, רק לומר שאני מבין את המצוקה, תחושת החריגות. אני זוכר את עצמי כבר כילד מרגיש בושה נוראית וחובה להיות עם גרביים בכל מצב כדי לא להחליק וליצור שלוליות, נמנע מלהושיט ידיים לאנשים וכך או כך יוצר בושה, קורע דפים כשאני כותב ומרטיב מקלדות. הניתוח עזר בהרבה מובנים לידיים, אני כבר לא נוטף כמו פעם. אבל שוב, יש חסרונות. ברור שחרדה ומצבים מלחיצים זה הכי גרוע. אם יש לך דרך לעזור לעצמך למצוא יותר שקט...אני רק נעשיתי יותר חולה וחרד ולצערי מה שקיוויתי שישתפר החריף. מקווה שתמצאי דרך להתמודד עם מצב כזה שמעטים מבינים.

ירדן12
19/02/18 14:24

היי יש לי את אותה הבעיה וכרגע לא מצאתי משהו שיעזור לי.. רציתי לדעת האם אתה מתחרט על שעשית את הניתוח או שעדיף לא להזיע ביידים ואתה שמח שעשית את הניתוח ? והאם אתה מזיע ברגלים או שזה אחרי הניתוח הפסיק ?

kvishavood
20/02/18 2:44

לא יודע כ"כ איך לענות - לפעמים אני מתחרט, אני לא שמח מהתוצאות...אחרי ככ הרבה שנים [10] אני כבר לא זוכר איך זה היה לנטוף מהידיים כל הזמן. הבעיה היא שאני די לח בידיים. אני חושב שהמצב שלי מאוד קיצוני ומושפע מסטרס נפשי אז יכול להיות שאני לא דוגמא טובה. אחותי עברה אותו ניתוח וגם לה היה בידיים והניתוח אצלה היה די מושלם ולמעט פיצוי בבטן לפעמים [לא משהו בלתי נסבל] היא יבשה בידיים ובגוף. אני לעומתה תמיד הזעתי הרבה יותר. גם לפני הניתוח בישיבה על כסא, במיוחד בקיץ, הייתי מזיע המון ברגליים/ישבן..מה שהחריף מאוד אחרי הניתוח. יכול להיות תוצאה מעולה..זה תלוי כמה בלתי נסבל העניין בידיים, רק קח'י בחשבון שאם יש הרבה הזעה במקומות אחרים כבר עכשיו זה יכול להתעצם. אני באותו זמן של הניתוח קיוויתי שה'קומפנסציה' שאמרו שעלולה להיות לא תהיה ככ קשה, ובמקרה שלי היא הכי גרוע שיכולתי לדמיין [ממש כל הגוף, בית שחי, רגליים, גפיים, גב, בטן...למעט פנים]. אני הזעתי ברגליים לפני ואחרי אני מזיע באופן נורא. חורף ואני חייב גרביים, הרבה פעמים קשור ללחץ ובמיטה אזיע =/