מנהלי קהילה

פרופ' יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, פרופסור חבר בביה"ס לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית. תחום המחקר העיקרי שלי הוא גמילה מעישון, בעיקר סביב ההריון והלידה, ומדיניות בנושא מוצרי טבק וניקוטין. אני יועצת לגמילה מעישון, והיו"ר (היוצאת) של החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל.

נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה.
מובילי קהילה

מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים.
ג'ול
20/12/18 22:13
6 תגובות
היי חברים מה אתם אומרים על הג'ול
Yael Ya
היי הג'ול נחשב למגיפה, הוא העלה את שיעור בני הנוער המתמכרים לניקוטין בארה"ב בשיעור של 78% אם אינני טועה, או מספר דומה, לפי הקפיצה הקשה הזו במספר בני הנוער הצורכים ניקוטין כבר ניתן להסיק שמדובר במוצר שהוא מאוד מאוד ממכר לגי הטיעונים של החברה שמדובר במוצר שעוזר למעשנים קיימים - אין על זה מחקרים, וזה שאין לג'ול ריח לא אומר שהוא לא מסריח, ביננו זה לא משנה אם מבעירים סיגריה עם ניקוטין, או שמאיידים את הניקוטין- בסופו של דבר מדובר בניקוטין וגם פה כמו בסיגריה אין לך מושג מה עוד הוסיפו לזה ואילו עוד חומרים מסוכנים מתחבאים שם בנוסף הבעיה עם הג'ול היא גם התנהגותית- לדעתי אופן השימוש ממכר יותר אפילו מסיגריה רגילה, כי אם כמעשנת הייתי צריכה להתאפק בין סיגריה לסיגריה כי לא יכולתי לעשן כל פעם שרציתי- הרי שעם הג'ול כל פעם שיש דחף לעשן ניתן לממש אותו, וזה יוצר מצב שבו רצים לג'ול שוב ושוב ונהיים תלויים בו לחלוטין כל ההתמכרות לניקוטין היא לא בריאה, משעבדת והורסת את הבריאות והכיס, להגמל מעישון זה הדבר הכי טוב שקרה לי!
מוג'ו
להבנתי, זה לא מה שיעזור להיגמל מעישון. מעשן שיעבור לזה אולי "יהנה" מזה כמה חודשים במקרה הטוב אבל תמיד יתגעגע לסיגריה הישנה והמסריחה מכיוון שהוא אף פעם לא נגמל מהניקוטין.
פרופ' יעל בר-זאב
היי, השאלה היא מהי המטרה שלך? אם המטרה היא להגמל מההתמכרות אז גול אינו הפתרון - הוא ממשיך לספק ניקוטין בריכוז גבוה וממשיך את ההתמכרות לכל דבר.
נילי בראון
מניסיון בשטח אנשים מעשנים גם סיגריות וגם גול כך שבכלל לא בטוח שהיא עוזרת
נילי בראון
עוזרת להפסיק לעשן סיגריות התכוונתי...
אור ליבי
ג'ול ודומיה הם הדבר הבא של חברות הטבק. אני לא בטוח שנתנו לך תגובה מתאימה מפני שלאנשים פה אין ידע בנושא. אני לא בטוח שם החברה כאן קרא את המחקר של ה"קרן לעולם ללא עישון" העולם הולך לעבור מעישון לאידוי ניקוטין. חברת פיליפ מוריס משלמת 80 ליליון דולר למשך 12 שנים כדי שזה ייקרה. אגב, מי שמע שלאחרונה קנו את ג'ול בקרוב למילארד דולר.?