מנהלי קהילה

ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.

ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו.
בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון).
משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים.
חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים-
International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא

שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות.
בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים.
הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR.
התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית
מובילי קהילה

פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת.

לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה.
בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי.
בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית.
לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.

עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים!
הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצההחיסון לקורונה בקרב אנשים עם טרשת נפוצה
החיסון לקורונה בקרב אנשים עם טרשת נפוצה
צוות המרכז לטרשת נפוצה בשיבא עורך מחקר שבא להעריך את תהליך ההתחסנות שהחל לאחרונה.
כל אדם עם טרשת נפוצה שסכים לענות על השאלון הקצר (פחות מ- 5 דקות) יתרום להבנת תפיסת מערך החיסונים.
כל מידע הוא קריטי לשיפור רמת השירות לקהילת האנשים עם טרשת נפוצה, לכן בבקשה היכנסו וענו.
תודה רבה מראש לכל העונים
הקישור לשאלון (בכחול למטה):
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
עינת מילר
חבל שלא שואלים שאלות על מכונת להתחסן והשפעת החיסון על מי שהתחסן
ערן ברקוביץ
טוב שכתבת, עורכי המחקר עוקבים אחרי הפוסט. באמת נושאים שכדאי לבחון.
insanny
עשיתי חיסון לפני שבוע מקווה לטוב כרגע זה בסדר אין שינוי אפילו יש שינוי לטובה שסוף סוף ירד הלחץ לצאת מהבית אחרי שנה מלאה בחששות אני אעדכן בהמשך נחשוב טוב היה טוב . חברים אוהבת אתכם בריאות לכולם
רבקה ב
שלום אני עכשיו אחרי שתי אשפוזים במאי ובאוגוסט אחד דלקת בעמוד שדרה 10/11 ששיתק לי כמעט לגמרי את הרגלים עד הבטן חשמל חזק מאוד וכל מיני הרגשות מוזרות והתקף שני 11דלקות במוח כולל בעצב הראיה גרם לי לכאבי ראש נוראים וראיתי שחור בעיין שמאל וחשמל בפנים כמובן שבאשפוס ראשון לא דאגו בכלל לשלוח אותי לmri ראש .. עכשיו אחרי כמה חודשים קשים וכמעט 11שנה עדיין הרופאים מתווכחים בניהם חצי אומרים טרשת וחלק לא המומחית אומרת ממש לא ולא נותנת לי אפילו תרופות מניעה וזה התקף רביעי חמישי בעשר שנים . המצב שלי עכשיו חוץ מכאבים וחשמל ממש מצויין חזרתי לרוץ. לפני שבוע קבלתי חיסון ראשון והגב מתחיל לכאב כמו בפעמים קודמות לפני אשפוז. אז גם אם אין לי עוד הבחנה רציתי להיות במעקב שלכם לגבי חיסונים. אשמח לשתף מה מצבי בחיסון השני בתקווה שלא יתאשפז שוב
ערן ברקוביץ
שלום רבקה, מצבך נשמע מורכב ומבלבל ואולי לכן קשה לרופאים לתת אבחנה. מתוך הכתוב נראה שבכל מקרה את צריכה להיות במעקב אצל נוירולוג, ובמידה ואת מרגישה שמומחה אחד לא נותן מענה או לא מבין אותך מספיק, כדאי לעבור לנוירולוג אחר. אני שמח לקרוא שהיה שיפור ניכר במצבך ואפילו חזרת לרוץ, מקווה שהכאבים לאחר החיסון חלפו וכעת את מרגישה טוב יותר. אנחנו בקהילה נשמח לשמוע ולהתעדכן כיצד יעבור עלייך החיסון השני, אך כמובן לטובת המעקב הרפואי יש לעדכן את רופא המשפחה והנוירולוג, אולי יש דרכים להקל עלייך או למנוע תופעות דומות במנה השנייה של החיסון.
רבקה ב
תודה
שניאור דן
30 זעות אחרי שעשיתי את החיסון התחילו לי נימולים בכפות הידיים והרגליים, מיום ליום זה התפשט ונהפך לכאבים. עכשיו נגיד זה כבר לא נימולים אלא כאבים שלא נמצאים תמיד. יום חמישי אני צריך לעשות את החיסון השני ואני די חושש, זה בטוח עבורי? אגב, אני יודע שלא רק לי היו תופעות לוואי של פרסטיזיה, פשוט לי זה נשאר עד עכשיו לכן אני קצת חושש. מדגיש שאמנם אין לי טרשת, אבל להבנתי זה המקום הכי קרוב לבעיה שלי, אשמח לעזרה.
ערן ברקוביץ
לאור משך תופעות הלוואי אני חושב שהחששות שלך מוצדקים. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי החיסון השני. האם מתאים לבצעו, ואם כן מה נכון לעשות כדי לצמצם ככל שניתן את תופעות הלוואי.
עינת מילר
הי שניאור לגמרי לא נראה קשור לטרשת ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה