מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותבוטוקס עלול לגרום לדיכאון

בוטוקס עלול לגרום לדיכאון

מחקר קטן מצא שהזרקות בוטוקס להחלקת קמטי צחוק מותירות אנשים מדוכאים יותר, כי הן פוגעות ביכולת לחייך


בוטוקס מחליש באופן זמני את פעילות השרירים (צילום: Shutterstock)
בוטוקס מחליש באופן זמני את פעילות השרירים (צילום: Shutterstock)

נשים העוברות הזרקות של הרעלן בוטולינום טוקסין – המוכר כבוטוקס – כדי להיפטר מקמטי צחוק, עשויות למצוא את עצמן מדוכאות יותר לאחר הטיפול, מכיוון שהן לא יכולות לחייך כראוי.

 

הרעלן בוטולינום טוקסין מחליש או משתק באופן זמני את פעילות השרירים באזור בו הוזרק, מה שמביא להפחתת או העלמת קמטים מסוימים לתקופה מוגבלת.

 

מחקר קודם של ד"ר מיכאל לואיס מאוניברסיטת Cardiff הראה כי טיפול בקמטי זעף הותיר אנשים פחות מדוכאים. החוקר הסביר כי מכיוון שהם לא יכלו לעשות פרצוף זועף בקלות, מצב רוחם של המטופלים השתפר. 

 

המחקר החדש שלו נערך בקרב 25 נשים שטופלו באמצעות הזרקות בוטוקס להחלקת קמטי זעף או קמטי צחוק הנוצרים באזור צידי העיניים.

 

הנשים התבקשו למלא שאלונים שדירגו סימפטומים של דיכאון בין שבועיים לארבעה שבועות לאחר הטיפול. נמצא כי רמת הדיכאון בקרב נשים שטופלו אצלן קמטי צחוק הייתה גבוהה באופן משמעותי בהשוואה לנשים שטופלו אצלן קמטי זעף.

 

לדברי ד"ר לואיס, ההבעות שאנחנו עושים בפנים משפיעות על הרגשות שאנו חשים. אנו מחייכים מפני שאנו שמחים, אבל חיוכים גם עושים אותנו שמחים. הטיפול בתרופות כמו בוטוקס מונע מהמטופלים לעשות הבעות מסוימות וכך משפיע על הרגשות.

 

ממצאי המחקר הוצגו בכנס השנתי של החברה הבריטית לפסיכולוגיה.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Cardiff