מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאני...

חברים (142)
31/01/13 17:22

עוגיות תה





מצרכים

1 מרגרינה בטמפרטורת החדר ( או 200 גרם חמאה)

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 ביצים שלמות

3/4 כוס פתיתי קוקוס

חצי שקית אבקת אפיה (5 גרם)

3 כוסות קמח רגיל 2 כפות נוספות



אופן ההכנה

במעבד מזון עם וו גיטרה , מכניסים סוכר , סוכר וניל, מרגרינה רכה, ביצים ופתיתי קוקוס, מעבדים עד שנוצר מעין קרם.

מוסיפים את הקמח המנופה ואת אבקת האפיה ומערבלים עד אשר מקבלים בצק רך וגמיש.



מחממים תנור אפיה על 180 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בניר אפיה.

מכניסים את הבצק לפיה של המכונה המורכב עליה הסרט מתכת שקורץ את העוגיות. מסובבים את הידית עד אשר יוצאת רצועה, חותכים עם סכין

לגודל הרצוי, מניחים על ניר האפיה במרווחים שווים.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות,

זמן אפיה 15 דקות א עד אשר העוגיות מזהיבות בצדדים ולא יותר.



יש לקרר לגמרי את העוגיות ורק לאחר מכן מכניסים לכלי אטום.



עכשיו יש לכם 70 עוגיות טעימות קריספיות ומענגות !!

לכו להכין כוס תה מהביל , בנתיים העוגיות מתקררות להן.

תגובות

31/01/13 17:33

כרובית הרוטב מרוקאי

פרח כרובית אפשר טרי אפשר סנספורט או של השופרסל במקררים.



קמח



3 בצים



4 -5 שיני שום



4עגבניות מגורדות בפומפיה.



כורכום



כף אבקת מרק עוף



פפריקה אדומה מתוקה



סוכר.



שמן



אופן ההכנה :



מי שקנתה את הכרובית הקפואה מפשירה את תכולת השקית ומחכה לשלב הבא.



מי שלא לא נורא מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ,ממלאים מים בגובה תכולת הסיר



ומבשלים את הכרובית חצי בישול.[בערך עשר דק גג רבע שעה ]



מסננים את התפרחות. מקררים כמה דקות.



שלב 2 זה שלב של כולם גם של אלה שקנו קפוא.



מכינים קערה עם קמח, קערה עם 3 ביצים טרופות.



כן קמח.הטבילה בקמח לפני הביצה דוחה ספיגת שמן וברוטב הוא מקבל נפח וטעם .



מקמחים את תפרחות הכרובית ,טובלים בביצים הטרופות.ומטגנים מכל הצדדים.מוציאים למסננת או לנייר סופג.



בסיר גדול [אני משתמשת בסוטאז ]שמים שמן ושום קצוץ.מזהיבים קלות את השום אחכ מוסיפים את העגבניות שגירדנו.



מאדים את העגבניות והשום טיפה ואז מוסיפים מים רותחים.[רותחים כי זה מקצר זמן ותו לא ]



מים אני מוסיפה לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מהחצי בסיר הסוטאז.



ואז מתחילים לתבלן כף טובה של מרק עוף, כף טובה של פפריקה אדומה, רבע כפית כורכום, 2 כפות סוכר גדושות



לטעום ולתקן , לא לפחד לטעום.



אחרי ערבוב טוב של כל התבלינים.מכניסים את התפרחות לרוטב,ממניכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.



פרח כרובית אפשר טרי אפשר סנספורט או של השופרסל במקררים.



קמח



3 בצים



4 -5 שיני שום



4עגבניות מגורדות בפומפיה.



כורכום



כף אבקת מרק עוף



פפריקה אדומה מתוקה



סוכר.



שמן



אופן ההכנה :



מי שקנתה את הכרובית הקפואה מפשירה את תכולת השקית ומחכה לשלב הבא.



מי שלא לא נורא מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ,ממלאים מים בגובה תכולת הסיר



ומבשלים את הכרובית חצי בישול.[בערך עשר דק גג רבע שעה ]



מסננים את התפרחות. מקררים כמה דקות.



שלב 2 זה שלב של כולם גם של אלה שקנו קפוא.



מכינים קערה עם קמח, קערה עם 3 ביצים טרופות.



כן קמח.הטבילה בקמח לפני הביצה דוחה ספיגת שמן וברוטב הוא מקבל נפח וטעם .



מקמחים את תפרחות הכרובית ,טובלים בביצים הטרופות.ומטגנים מכל הצדדים.מוציאים למסננת או לנייר סופג.



בסיר גדול [אני משתמשת בסוטאז ]שמים שמן ושום קצוץ.מזהיבים קלות את השום אחכ מוסיפים את העגבניות שגירדנו.



מאדים את העגבניות והשום טיפה ואז מוסיפים מים רותחים.[רותחים כי זה מקצר זמן ותו לא ]



מים אני מוסיפה לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מהחצי בסיר הסוטאז.



ואז מתחילים לתבלן כף טובה של מרק עוף, כף טובה של פפריקה אדומה, רבע כפית כורכום, 2 כפות סוכר גדושות



לטעום ולתקן , לא לפחד לטעום.



אחרי ערבוב טוב של כל התבלינים.מכניסים את התפרחות לרוטב,ממניכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.

פרח כרובית אפשר טרי אפשר סנספורט או של השופרסל במקררים.



קמח



3 בצים



4 -5 שיני שום



4עגבניות מגורדות בפומפיה.



כורכום



כף אבקת מרק עוף



פפריקה אדומה מתוקה



סוכר.



שמן



אופן ההכנה :



מי שקנתה את הכרובית הקפואה מפשירה את תכולת השקית ומחכה לשלב הבא.



מי שלא לא נורא מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ,ממלאים מים בגובה תכולת הסיר



ומבשלים את הכרובית חצי בישול.[בערך עשר דק גג רבע שעה ]



מסננים את התפרחות. מקררים כמה דקות.



שלב 2 זה שלב של כולם גם של אלה שקנו קפוא.



מכינים קערה עם קמח, קערה עם 3 ביצים טרופות.



כן קמח.הטבילה בקמח לפני הביצה דוחה ספיגת שמן וברוטב הוא מקבל נפח וטעם .



מקמחים את תפרחות הכרובית ,טובלים בביצים הטרופות.ומטגנים מכל הצדדים.מוציאים למסננת או לנייר סופג.



בסיר גדול [אני משתמשת בסוטאז ]שמים שמן ושום קצוץ.מזהיבים קלות את השום אחכ מוסיפים את העגבניות שגירדנו.



מאדים את העגבניות והשום טיפה ואז מוסיפים מים רותחים.[רותחים כי זה מקצר זמן ותו לא ]



מים אני מוסיפה לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מהחצי בסיר הסוטאז.



ואז מתחילים לתבלן כף טובה של מרק עוף, כף טובה של פפריקה אדומה, רבע כפית כורכום, 2 כפות סוכר גדושות



לטעום ולתקן , לא לפחד לטעום.



אחרי ערבוב טוב של כל התבלינים.מכניסים את התפרחות לרוטב,ממניכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.





תגובות

מנהל קבוצה
16/05/13 10:51

עוגת טירמיסו מצויינת

מצרכים:



6 חלמונים



70 גרם סוכר



1/2 1 כפות אמרטו



1/2 1 כפות ברנדי



2 כפות ליקר קפה



1/2 ק\"ג גבינת מסקרפונה



1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ\"ל)



250 מ\"ל אספרסו



1 חבילה בישקוטים מוכנים (או יותר, לפי הצורך)



אבקת קקאו להגשה

אופן הכנה:



1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה מאוד.



2. מערבבים את כל הליקר קפה ומוסיפים בזרם דק לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.



3. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המסקרפונה. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים להקציף עוד חצי דקה כדי לקבל תערובת אוורירית יותר.



4. בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה. מקררים חצי שעה במקרר.



5. בתוך תבנית פיירקס מסדרים בצפיפות מחצית מהבישקוטים,

כשהחלק המצופה בסוכר כלפי מטה. מטפטפים על הבישקוטים את האספרסו עד שהבישקוטים ממש רטובים. מורחים מחצית מהקרם ומחליקים. מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה ומורחים את שאר הקרם. מחליקים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות.



6. לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו.

תגובות

האמא-הסורגת
16/05/13 23:21

ערב טוב העוגה בכללותה נראית מאוד מעניינת אבל יש לי שאלה האם יש מתכון כזה המיועד גם לאנשים סכרתיים. תודה חנה.

מנהל קבוצה
17/11/12 14:11

היום הלכנו עם חברים לקטיף קלמנטינות ותפוזים ונורא התחשק לי פתאום להכין עוגת תפוזים נהדרת

הנה המתכון לפניכם



חומרים

לעוגה:

7 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר (400 גרם)

1 כוס שמן (240 מ\"ל)

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1/2 1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (360 מ\"ל)

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

להגשה:

אבקת סוכר



אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.

בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.

יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.

מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.

תגובות

peri104
מנהל קבוצה
\"עליכם להשתלט על האירועים בחייכם, כדי להפוך את עצמכם לשלכם\" (פלונדה סקוט מקסוול)   מנהלת קבוצת תמיכה  בפייסבוק  לאנשים יקרים שעברו ומתעדים לעבור תהליך הרזיה כלשהו בחיים באמצעות בריאטריה . periroth77@gmail.com  
22/11/12 10:29

אפשר לעשות אותה עם 4 ביצים

מנהל קבוצה
25/12/12 17:53

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות





מצרכים

50 גרם חמאה

2 שיני שום

1 חבילה שמנת מתוקה

מרק פטריות

תפוחי אדמה

גבינה צהובה

אגוז מוסקט

פטריות טריות

חלב





אופן ההכנה

מקלפים את תפוחי אדמה לא עבה מדי ולא דק מדי, ומכניסים לסיר עם מים בכדי שהתפוח אדמה יתרכך.

כאשר התפוחי אדמה לקראת ריכוך מתחילים להכין את הרוטב.

לוקחים סיר ושמים אותו על אש בינונית ובתוכו שמים 50 גרם חמאה ומחכים שהיא תימס.

לאחר מכן מוסיפים 2 שיני שום כתושות ואת הפטריות החתוכות ומחכים 2 דקות עד שהן ישחימו מעט.

לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה.

בזמן שהשמנת המתוקה מתערבבת מוסיפים לכוס גדולה שלוש כפות גדושות של מרק פטריות וחצי כוס חלב ומערבבים טוב טוב כדי שלא יהיו גושים ושופכים לסיר. להוסיף קמצוץ של אגוז מוסקט.

בזמן הכנת הרוטב יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.

הרוטב צריך לצאת לא דליל מדי ולא סמיך מדי.

משאירים את הרוטב על אש קטנה ובזמן הזה מוציאים את התפוחי אדמה ושמים אותם במסננת.

לאחר ששטפנו אותם שמים אותם בתבנית פיירקס ועליהם שופכים את הרוטב.

מעל הרוטב שמים גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מוזהבת.



בתיאבון.

אפשר להכין את אותו המתכון עם פסטה...

תגובות

מנהל קבוצה
17/11/12 14:12

לאוהבי הריבות מרקחת קלמנטינות לא רעה בכלל......



הכנתי את הריבה הזו מקלמטינות שקטפתי הבוקר מהעץ שלנו בגינה.



ריבת קלמנטינות / שמני



1 ק\"ג קלמנטינות בשלות (קליפה צהובה)

750 גרם סוכר

מיץ מ - 2 לימונים



שוטפים היטב את הקלמנטינות, חוצים וסוחטים את המיץ.

מסננים, ושומרים את החרצנים.

החרצנים מכילים פקטין שעוזר/גורם לריבה להקריש.



מנקים את הקרומים הלבנים/הגסים מהחלק הפנימי של הקליפות.

מרתיחים את הקליפות בסיר גדול עם הרבה מים, למשך 10 דקות.

שופכים את המים, מוסיפים מים טריים ומרתיחים שוב.

חוזרים על ההרתחה ושפיכת המים כ-5 פעמים.

ההרתחה והחלפת המים מסלקת את רוב המרירות מהקליפות.



חותכים את הקליפות לקוביות קטנות.

מעבירים את הקליפות לסיר גדול, מוסיפים את מיץ הקלמנטינות, מיץ הלימון וסוכר.

שמים את החרצנים בבד גזה וקושרים לצרור קטן. מוסיפים לסיר.

מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד שהריבה מוכנה.



בזמן שהריבה מתבשלת, שמים במקפיא צלוחית זכוכית/חרסינה.

על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, שמים עם כפית מעט ריבה על הצלוחית הקפואה

ומטים את הצלוחית לצדדים. אם הנוזל צמיג ולא נוזל בקלות, הריבה מוכנה.

אם לא, ממשיכים בבישול.



כשמוכן, מעבירים את הריבה לצנצנות זכוכית (עם פקק מתאים) מעוקרות.



ריבה נהדרת וארומטית במיוחד, לחובבי ריבות הדרים .

תגובות

Hadar19
17/11/12 21:06

מתה על ריבות , במיוחד על ריבת חצילים, גזר וצימוקים עם אגוזים
מסובך מידי בשבילי
לא לוקחת צאנס עם הקליפות
תודה

מנהל קבוצה
25/12/12 17:54

לזניה בשרית

סיווג כשרות: בשרי

גם אתם אוהבים מאד לזניה? בואו לנסות את המתכון שלנו ללזניה בשרית טעימה ומהירת הכנה!

מאת : דניאלה עורכת

דירוג גולשים



פרטי

המתכון

מצרכים:

מצרכים ללזניה:



1 ק\"ג שר בקר טחון



2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות



2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות



3 גבעולי סלרי



4 שיני שום כתוש



3 כפות רסק עגבניות



2\\1 כוס יין אדום



5 כפות שמן זית



1 כפית שטוחה של טימין קצוץ



עלי לזניה



קופסת רוטב עגבניות מרוסקות 800 גרם



3 כפיות מרק פטריות



מלח



פלפל שחור



מצרכים לרוטב ללזניה:



4\\1 חבילת מרגרינה



2 כפות קמח



2 כוסות מרק בצל חם (כפית אבקת מרק לכל כוס מים)



1 ביצה



מלח



פלפל שחור



אגוז מוסקט



אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2.מוסיפים לסיר שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל.

- מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ 4 דקות.

4.מוסיפים יין ורוטב עגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.

5.מתבלים בטימין, מרק פטריות ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא ליבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 2\\1 כוס מים).

6.משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.

7.מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, עד שנגמרות התערובות.

8. יוצקים את רוטב הלזניה.

9. מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות.



הכנת רוטב ללזניה:

1. מחממים מרגרינה בסיר.

2. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל.

3. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.

4. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומקררים.

5. מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

תגובות

142 חברים בקבוצה
הנרי 5
הנרי 5
אבישר
אבישר
קוקיס
קוקיס
ניצה6
ניצה6
ציפי פ
ציפי פ
deluxe
deluxe
ליבל
ליבל
בת 70. אלמנה, גרה לבד, עצמאית, נוהגת, הולכת להרצאות, פעמים בשבוע להתעמלות. הבעיה העקרית שלי שאני לא יכולה להעלות מדרגות...
liat31
liat31
fina
fina
דפני11
דפני11
Lydia3
Lydia3
planet2us
planet2us
mor_dar
mor_dar
Just me123
Just me123
מילקי4
מילקי4
בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

אודות הקבוצה

ברוכים הבאים לקבוצה שלי שמי פרי וכמו שאחרים מכירים אותי אצלי הכל טעים .. אני אוהבת לבשל ולאפות בשנים האחרונות אני משתמשת במתכונים מבית סבתי ואימי וחלק מהמתכונים רוקחת בעצמי אך משתמשת גם במתכונים מאתרי אינטרנט טובים כמובן שאני מפרסמת אותם ררק לאחר שניסיתי .. אז מי מכם שאוהב את המטבח מוזמן לבשל ולאפות איתי ולהכין לעצמו מאוסף המתכונים שמפורסמים כאן בכמוני .... במתכונים מומלצים שלכם, לתת ולקבל טיפים והמלצות, להתייעץ לגבי שינוי מתכונים קיימים בהתאם ולשאול ...הכל אבל הכל ....כי אני כאן בשבילכם . ושיהיה בתיאבון !!!

מנהלי הקבוצה

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

מנהלי הקבוצה

אודות הקבוצה

ברוכים הבאים לקבוצה שלי שמי פרי וכמו שאחרים מכירים אותי אצלי הכל טעים .. אני אוהבת לבשל ולאפות בשנים האחרונות אני משתמשת במתכונים מבית סבתי ואימי וחלק מהמתכונים רוקחת בעצמי אך משתמשת גם במתכונים מאתרי אינטרנט טובים כמובן שאני מפרסמת אותם ררק לאחר שניסיתי .. אז מי מכם שאוהב את המטבח מוזמן לבשל ולאפות איתי ולהכין לעצמו מאוסף המתכונים שמפורסמים כאן בכמוני .... במתכונים מומלצים שלכם, לתת ולקבל טיפים והמלצות, להתייעץ לגבי שינוי מתכונים קיימים בהתאם ולשאול ...הכל אבל הכל ....כי אני כאן בשבילכם . ושיהיה בתיאבון !!!

יצירת קבוצה חדשה
קבוצות הן כלי נהדר להתדיינות עם שאר חברי הקבוצה על נושאים שרלוונטיים לקהילה לה אתם שייכים.