מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותדיאטה דלת סוכר משפרת בריאותם של ילדים תוך ימים בודדים

דיאטה דלת סוכר משפרת בריאותם של ילדים תוך ימים בודדים

מחקר אמריקאי חדש מחזק את ההנחה שהסוכר רעיל: ילדים עם השמנה והתסמונת המטבולית שהותאמה להם דיאטה דלת סוכר השתפרו בריאותית כעבור תשעה ימים בלבד


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הסוכר במזון שנספג בדם כגלוקוז הוא אמנם רכיב חיוני המשמש כדלק עבור איברי הגוף השונים, אך גם עומד בבסיסה של תופעת ההשמנה שמימדיה בעולם המערבי גדלים בהתמדה. בעשורים האחרונים מיוחסים לתוספת הסוכר בתזונה המערבית מצבי תחלואה רבים, לרבות סוכרת, דיספילידמיה (רמות גבוהות של שומנים בדם) ויתר לחץ דם המהווים מאפיינים של התסמונת המטבולית שמעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, וכן פגיעות בכבד ובכליה. 

 

מחקר חדש מארה"ב מחזק את הנחתם של חוקרים שונים מהשנים האחרונות כי הסוכר רעיל, ומצא כי הורדה משמעותית בצריכת הסוכר בקרב ילדים עם השמנה והתסמונת המטבולית מובילה לשיפור במצבם הבריאותי תוך לא יותר מתשעה ימים, וזאת ללא כל קשר למשקל גופם.

 

החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו (UCSF) בחנו את השפעתה של דיאטה נטולת סוכר מסוג פרוקטוז (סוכר הפירות המוסף גם למזונות מתועשים) בקרב 43 ילדים בארה"ב שמאובחנים עם השמנת יתר והתסמונת המטבולית. המחקר הוגבל לילדים ממוצא לטיני שנמצא במחקרים כי הם מהווים קבוצת סיכון להפרעות ברמות השומנים בדם ולכבד שומני וכן ילדים ממוצא אפרו-אמריקאי שנמצאים בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 ויתר לחץ דם. במחקר השתתפו רק ילדים שנמצאו חובבי סוכר, אצלם מהווה הסוכר מעל ל-15% מהתפריט.

 

דיאטה ידידותית לילדים

 

במסגרת המחקר הותאמה לילדים דיאטה ייחודית למשך תשעה ימים המאפשרת תזונה מאוזנת ברמות הפחמימות (51%), החלבונים (16%) והשומנים  (33%),כשרמות הסוכר (מבין הפחמימות) שבתפריט היומי הורדו מ-28% ל-10% בלבד מהרכב התפריט. הסוכר שהוצא מהתפריט הוחלף בפחמימה מורכבת מסוג עמילן. הדיאטה הותאמה להיות 'ידידותית לילדים', והכילה מזונות האהובים על ילדים שאינם מכילים סוכר או מכילים אותו ברמות נמוכות מאוד, לרבות נקניקיות הודו, פיצה, בוריטו עם שעועית, צ'יפסים אפויים ופופקורן.

 

הנבדקים עברו בדיקות דם ומדידות משקל לאורך ימי הדיאטה, ובסופה עברו בדיקות דם מקיפות ובדיקת DEXA לצפיפות העצם. בתום תקופת המחקר אובחן שיפור משמעותי במצב הבריאות של הילדים, כאמור תוך עשרה ימים בלבד: רמות הכולסטרול הרע בדם (LDL) פחתו ב-46% בממוצע, רמות לחץ הדם הדיאסטולי ירדו ב-5 מ"מ כספית בממוצע – ירידה של 7.5% וללא ירידה מקבילה בלחץ הדם הסיסטולי, וכן אובחנו ירידה ברמות השומנים בדם (טריגליצרידים), הלקטט (תוצר של המטבוליזם של גלוקוז) ושיפור באיזון רמות הגלוקוז בדם וירידה בתופעת ה'היפראינסולינמיה' – שמשמעותה רמות גבוהות של הורמון האינסולין בדם. 

 

כמו כן אובחנה בקרב הילדים ירידה מחוצעת של 0.9 ק"ג כעבור תשעה ימי דיאטה (מ-93 ק"ג בממוצע ל-92.1 ק"ג) וירידה של 0.4 יחידות במדד ההשמנה BMI, ללא השפעה על מסת העצם (bone mass) החשובה להתפתחות תקינה. למרות שעשרה מבין הילדים לא הורידו במשקל גופם בעקבות הדיאטה, השיפור במצבם הבריאותי היה עיקבי לזה שנצפה בקרב כלל הילדים שהשתתפו במחקר, ממצא שהעיד על שיפור במצב הבריאות בעקבות דיאטה נטולת סוכר שאינו קשור לירידה במשקל.

 

המחקר נתמך על ידי המכון הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH), וממצאיו דווחו בגיליון אוקוטבר 2015 של כתב העת Obesity.

 

מגביר תחושת סיפוק

 

סוכר מושך בשנים האחרונות אש מכיוון מחקרים המתחקים אחר העלייה במימדי ההשמנה במדינות המערב ממספר מניעים פיזיולוגיים: הוא עובר חילוף חומרים כמעט באופן מוחלט בכבד ומוביל לצבירה של שומנים בכבד, הוא מוביל תהליכים חימצוניים שמשבשים את פעילותם של תאים, הוא אינו מדכא את הורמון התיאבון גרלין (gherlin) – מה שמעודד את צריכתו המוגברת, והוא מגרה את אזור 'הגרעין הנסמך' (nucleus accumbens) שבקדמת המוח באופן שמגביר את תחושת הסיפוק (rewarding) ומעודד צריכה נוספת.

 

החוקרים מציינים כי ממצאי המחקר מעלים את חשיבותו של הסוכר במזון כרכיב שתורם לעלייה במימדי ההשמנה והתחלואה הנלווית באוכלוסייה המערבית, וקוראים להגבלות נוספות ברמות הסוכר במזונות המתועשים וכן לסימון ברור יותר של תוספות סוכר על אריזות המזונות.

 

החוקרים מסכמים כי על פי הממצאים, השפעתו לרעה של הסוכר על בריאות הגוף היא בלתי תלויה בערכו הקלורי ובהשפעתו על המשקל, שכן גם בקרב ילדים שלא הורידו ממשקלם בעקבות הדיאטה דלת הסוכר אובחן שיפור במדדים בריאותיים שונים.

 

מחקרים שונים בשנים האחרונות מציבים את הסוכר במוקד ההשפעה על עלייה במימדי ההשמנה. מחקר אמריקאי שפורסם באוגוסט 2013 בכתב העת Nature Communications העלה כי הוספת סוכר לתזונה של עכברות מובילה לעלייה עד פי שתיים בסיכון לתמותה ולהולדת פחות צאצאים. מאמר של חוקר אמריקאי מאוניברסיטת הרווארד שפורסם ביולי 2013 בכתב העת JAMA של ההסתדרות הרפואית האמריקאית קבע כי הסוכר שנוסףפ למזון המתועש בעולם המערבי משבש את פעילותן של מערכות גוף רבות בשל ספיגתו המהירה בכבד, לעומת ספיגתו האיטית יותר של סוכר שמקורו בפירות. במאמר קורא החוקר לפעילות ציבורית נרחבת לקידום הפחתה בכמויות הסוכר במזונות. ומחקר אמריקאי משנת 2010 שבוצע בחולדות זיהה אף הוא סיכון לבריאות בסוכר מסוג פרוקטוז.

 

כיום מורות המלצות האיגוד האמריקאי לרפואת לב להגביל את צריכת הסוכר עד 150 קלוריות ליום בקרב גברים ועד 100 קלוריות ליום בקרב נשים.

 

 

Obesity, DOI: 10.1002/oby.21371 

אילה-אורי
15/11/15 12:46

מאמר חשוב ומרתק.

חשוב לי כדיאטנית וכאחת המנהלות בקהילת ההשמנה להבהיר משהו שנראה לי שאינו ברור במאמר:


אני מצטטת כאן שורה מהמאמר החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו (UCSF) בחנו את השפעתה של דיאטה נטולת סוכר מסוג פרוקטוז (סוכר הפירות המוסף גם למזונות מתועשים).

מה שחשוב לי להבהיר הוא שפרוקטוז הוא אכן חד-סוכר המצוי בפירות, אבל כאשר אוכלים את הפרי השלם, המכיל גם סיבים תזונתיים שמאטים את העיכול והספיגה של הסוכר, וכן מכילים אחוז גבוה של מים, הפרוקטוז הטבעי שבפירות אינו גורם לאותן תופעות של השמנה (בעיקר בשומן בטני) ועליית רמת הטריגליצרידים כמו הפרוקטוז המרוכז המשמש כממתיק בתעשיית המזון והמשקאות, ונקרא בשמו המלא והמדויק - סירופ תירס עשיר בפרוקטוז, ובאנגלית - HFCS= High Fructose Corn Syrup.

לפי האגודה האמריקאית לסוכרת לא מומלץ להשתמש בפרוקטוז כממתיק למזון; עם זאת, אין סיבה להמליץ לחולי סוכרת להימנע מפרוקטוז טבעי מפירות, ירקות ומזונות אחרים (ואני מוסיפה - במקרה של סוכרת רצוי מאוד לקבל ייעוץ אישי מדיאטנ/ית מומחה/ית לסוכרת ולשלב את הפירות, הירקות והמזונות האחרים בתפריט היומי בצורה נכונה ומיטבית לאיזון רמת הסוכר לאורך שעות היממה).


 

ד"ר דינה היקרה,

 

25 שנה  אני כותב, מיישם על עצמי ומשמש מודל חיקוי לאחרים המיישמים את הדיאטה דלת הפחמימות שממזערת את צריכת הסוכר, הקמח והעמילן ל-60 גרם ליום והתוצאות מדברות בעד עצמן.

http://www.fatgetslim.com

pfs1
11/11/15 18:52

לשקול מעל 90 ק"ג בגיל 8 - זה כבר מעבר להגדרה רגילה של ילדים שמנים.

כדאי לטפל מוקדם, כי אצל ילדים שמנים, אפילו בגיל 8 ניתן כבר לראות בעיות לב.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-11/aha-oky103015.php