מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותדיכאון וחרדה מעלים סיכון למוות בחולי לב

דיכאון וחרדה מעלים סיכון למוות בחולי לב

לחולי לב הסובלים מדיכאון וחרדה סיכון גבוה פי 3 למוות בהשוואה לחולי לב אחרים


שילוב של דיכאון וחרדה מעלה את הסיכון למוות פי 3 בחולי לב (צילום: Shutterstock)
שילוב של דיכאון וחרדה מעלה את הסיכון למוות פי 3 בחולי לב (צילום: Shutterstock)

חשוב לטפל לא רק בבריאות הפיזית של חולי לב, אלא גם בבריאותם הנפשית. מחקר חדש מצא כי לחולי לב הסובלים מחרדה סיכון גבוה פי שניים למוות בהשוואה לאלה ללא חרדה. לסובלים מחרדה ודיכאון הסיכון למוות גבוה פי שלושה.

 

מחקרים רבים עסקו בקשר שבין דיכאון בחולי לב לסיכון למוות. המחקר החדש שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association בדק גם את הקשר בין תמותה לחרדה.

 

המחקר, שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת דיוק, נערך בקרב 934 חולי לב בגיל 62 בממוצע. כל הנחקרים מילאו שאלונים שמדדו את רמת החרדה והדיכאון שלהם לפני ואחרי שעברו פרוצדורה רפואית, מכיוון שזה משקף כיצד המטופלים מגיבים באופן רגיל למצבים מלחיצים. הנחקרים היו במעקב במשך 3 שנים.

 

לאחר שלקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, אי ספיקת לב ומחלות כליה, החוקרים מצאו כי באלה שסבלו מחרדה הסיכון למוות היה גבוה פי 2.3 , באלה שסבלו מדיכאון היה סיכון גבוה פי 2.2 ובאלה שסבלו מחרדה ודיכאון הסיכון היה גבוה פי 3.1, בהשוואה לחולי לב ללא חרדה ודיכאון.

 

יש לציין כי המחקר לא מוכיח קשר של סיבה-תוצאה ויש צורך במחקרים נוספים כדי לאושש את תוצאות המחקר.

 

 

J Am Heart Assoc.2013; 2: e000068originally published March 19, 2013

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה