מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותדיכאון עשוי להעלות סיכון לפרקינסון

דיכאון עשוי להעלות סיכון לפרקינסון

מחקר: דיכאון קליני מעלה את הסיכון להתפתחות של פרקינסון פי יותר מ-3


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

עוד סיבה טובה לא להזניח ולטפל בדיכאון: דיכאון עלול להיות גורם סיכון עצמאי למחלת פרקינסון. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Neurology.

 

חוקרים מטאיוואן עקבו אחר 4,634 מטופלים עם דיכאון ו-18,544 אנשים הדומים להם במאפיינים שלא סבלו מדיכאון, במשך 10 שנים.

 

נמצא כי 1.42% מהנחקרים שסבלו מדיכאון פיתחו פרקינסון, בהשוואה ל-0.52% בלבד בקרב אלה שלא היו מדוכאים.

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, סוכרת ולחץ דם, נמצא כי דיכאון קליני קשור לסיכון גבוה פי יותר מ-3 להתפתחות של פרקינסון.

 

כדי לנסות פסול את האפשרות שדיכאון מהווה סימפטום מוקדם של פרקינסון, החוקרים הוציאו מניתוח הנתונים מטופלים שאובחנו עם פרקינסון בחמשת השנים לאחר שאובחנו עם דיכאון. כשמטופלים אלה לא נכללו בחישוב, הסיכון של אדם עם דיכאון לפתח פרקינסון נותר כמעט אותו הדבר ועמד על פי 2.84.

 

עוד נמצא כי דיכאון בגיל מבוגר (יותר מ-65) ודיכאון שקשה לטפל בו מעלים עוד יותר את הסיכון להתפתחות של פרקינסון.

 

יש צורך במחקרים נוספים שיבחנו את הנושא לפני שניתן יהיה לומר בוודאות שדיכאון מהווה גורם סיכון לפרקינסון. גם אם ממצאי המחקר יאוששו במחקרים נוספים, אין משמעות הדבר שכל אדם עם דיכאון יפתח פרקינסון. הסיכון האבסולוטי שאדם מסוים הסובל מדיכאון יפתח פרקינסון עדיין נותר נמוך. עם זאת, המחקר מספק מוטיבציה נוספת לטפל בדיכאון.

 

 

Neurology, 2 October, 2013