מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותהאם בעלך באמת רוצה שתצליחי?

האם בעלך באמת רוצה שתצליחי?

האגו הגברי נפגע בקלות. מחקר מצא כי גברים נוטים להרגיש רע יותר כלפי עצמם כאשר בנות זוגם מצליחות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

עמוק בפנים, ייתכן שגברים לא שמחים על נשותיהם המוצלחות. מחקר חדש מצא כי ההערכה העצמית התת הכרתית של גברים יכולה להיפגע כאשר בנות זוגם מצליחות. בין אם מדובר בכך שהיא מארחת נפלאה ובין אם מדובר ביכולות האינטלקטואליות שלה, גברים היו בעלי סבירות לחוש רע יותר כלפי עצמם בתת המודע שלהם, כאשר בת הזוג שלהם הצליחה מאשר כשהיא נכשלה.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Personality and Social Psychology כלל 5 ניסויים נפרדים שנערכו בכמעט 900 נחקרים.

 

הניסוי הראשון כלל 32 זוגות מאוניברסיטת וירג'יניה. כל זוג קיבל מבחן. לנחקרים הוסבר שהמבחן בודק את יכולת פתירת הבעיות ואת האינטליגנציה החברתית שלהם. בהמשך נאמר להם שבן זוגם קיבל ציון ב-12% הטובים או ב-12% הגרועים ביותר מבין כל הסטודנטים באוניברסיטה. 

 

החוקרים מצאו כי למרות שהמשתתפים לא הודו בכך שהיה שינוי בהערכה העצמית שלהם, מבחן ממוחשב שבדק את התגובה התת-הכרתית, הראה כי גברים שהאמינו שבת הזוג שלהם הגיעה לציון ב-12% הטובים ביותר, הפגינו הערכה עצמית נמוכה באופן משמעותי בתת המודע, מאשר גברים שהאמינו כי בת הזוג שלהם קיבלה ציון ב-12% הגרועים ביותר.

 

הממצאים היו דומים בשני ניסויים נוספים שנערכו בהולנד. בשלושת הניסויים ההערכה העצמית של נשים לא הושפעה מההצלחות או הכישלונות של בני זוגן.

 

בשני הניסויים האחרונים, 657 משתתפים אמריקאים התבקשו לחשוב על זמן בו בן זוגם הצליח או נכשל. באחד המחקרים המשתתפים התבקשו לחשוב על זמן בו בן הזוג שלהם הצליח או נכשל במשהו בו הם הצליחו או נכשלו בעבר.

 

כאשר הושוו כל התוצאות, החוקרים מצאו כי זה לא שינה אם ההישגים או הכישלונות היו חברתיים או אינטלקטואלים, בשני המחקרים גברים באופן תת הכרתי חשו רע יותר כלפי עצמם כאשר בת הזוג שלהם הצליחה מאשר כשהיא נכשלה.

 

ההערכה העצמית התת הכרתית של גברים נפגעה בצורה הקשה ביותר כאשר הם חשבו על זמן בו בת הזוג שלהם הצליחה במשהו בו הם נכשלו.

 

החוקרים בחנו גם את נושא שביעות הרצון ומצאו כי בניגוד לגברים, נשים דיווחו על כך שהן חשו מסופקות יותר במערכת היחסים כאשר הן חשבו על זמן בו בן זוגן הצליח מאשר כשהוא נכשל.

 

לדברי החוקרים, המחקר מביא עדויות לכך שגברים מפרשים באופן אוטומטי את ההצלחה של זוגתן ככישלון של עצמם, גם כאשר הם לא בתחרות ישירה.

 

 

לפרטים נוספים באתר האיגוד הפסיכולוגי האמריקאי

אני מאמינה שתוצאות כאלה לא יתקבלו באוכלוסיות של היום באינטרנט למשל...זה נראה כל כך ישן שאני בטוחה שכבר מזמן לא בתוקף בחברה העכשווית.