מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותהישראלים נרדמים תוך 18 דקות

הישראלים נרדמים תוך 18 דקות

בקרב 46% מהסובלים מקשיי הירדמות הסיבה היא לחץ. בקרב 13% הסיבה היא בעיות רפואיות


הישראלים ישנים קרוב לשבע שעות בלילה בממוצע (צילום: panthermedia)
הישראלים ישנים קרוב לשבע שעות בלילה בממוצע (צילום: panthermedia)

 

הזמן הממוצע שלוקח לישראלי להירדם הוא 18 דקות. 21% מהישראלים הם ברי מזל שנרדמים מיד כשראשם נוחת על הכר ואילו ל- 14% לוקח יותר מחצי שעה להירדם. כך עולה מסקר שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה עבור חברת התרופות כצט, יצרנית טונייט, על הרגלי השינה של הציבור הישראלי.

 

על פי הסקר, 22% מהישראלים סובלים מקשיי הירדמות או נדודי שינה, כאשר 6% סובלים מכך כמעט תמיד לעתים קרובות.

 

שיעור הנשים הסובלות מנדודי שינה או מקשיי הירדמות כמעט כפול משיעור הגברים הסובלים מכך (29% בהשוואה ל- 14%). כמו כן, עם העלייה בגיל עולה שיעור הסובלים מהתופעה (19% בקרב גילאי 18 עד 34, 21% בקרב גילאי 35 עד 54 ו- 28% בקרב גילאי 55 ומעלה).

 

הסיבה הנפוצה ביותר לנדודי שינה או קושי בהירדמות הינה לחץ והיא צוינה על ידי 46% ממי שסובל מהתופעה. סיבות נוספות שציינו הסובלים מהתופעה הן מחשבות מטרידות (19%), בעיות רפואיות (13%) ועומס בעבודה (8%).

 

כשנשאלו מה הם עושים כאשר הם סובלים מנדודי שינה, ציינו הסובלים בעיקר כי הם צופים בטלוויזיה (20%), לוקחים תרופות לטיפול בנדודי שינה (16%) וקוראים (14%). 37% ציינו כי אינם עושים דבר כאשר הם סובלים מנדודי שינה.

 

בזמן נדודי שינה נשים נוהגות יותר לקרוא (19% בהשוואה ל- 2% בלבד בקרב הגברים) ולהשתמש בשיטות אלטרנטיביות (8% בקרב הנשים, לא צוין כלל על ידי הגברים).

 

בממוצע, הציבור הישראלי ישן קרוב לשבע שעות בלילה. רק 15% מאתנו ישנים יותר מ- 8 שעות. גילאי 55 ומעלה ישנים בממוצע פחות שעות בלילה, בהשוואה לגילאים צעירים יותר: 27% מהמבוגרים ישנים חמש שעות או פחות בלילה, לעומת 16%-17% בלבד בקרב צעירים יותר.

 

37% מהישראלים הולכים לישון בין 23:00 ל- 24:00, 13% בלבד הולכים לישון אחרי השעה 1:00. 5% ישנים כבר לפני 10 בלילה.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה