מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותכבה את האייפד! הוא מפריע לך לישון

כבה את האייפד! הוא מפריע לך לישון

לא מצליחים להירדם? מחקר מצא כי מסכי מכשירים זוהרים עשויים להשפיע על המלטונין וכך לדחות את השינה


מומלץ לעמעם את תאורת המכשיר בלילה כמה שניתן כדי לצמצם את דיכוי המלטונין (צילום: Shutterstock)
מומלץ לעמעם את תאורת המכשיר בלילה כמה שניתן כדי לצמצם את דיכוי המלטונין (צילום: Shutterstock)

רוצים לישון שנת לילה טובה? אל תשחקו משחקים, תקראו או תצפו בסרטים בטאבלט או בטלפון החכם. מחקר קטן שנערך במרכז לחקר התאורה של ה- Rensselaer Polytechnic Institute מצא כי התבוננות במסכים עם תאורה אחורית בהירה, כמו מסכי אייפד וטאבלטים אחרים, יכולה להפריע לשינה.

 

במסגרת המחקר, 13 נחקרים התבקשו לקרוא, לצפות בסרטים ולשחק במשחקים בטאבלטים עם מסכים בעלי תאורה אחורית רגילה במשך שעתיים. המשתתפים צוידו עם מכשירים שמדדו את האור שעיניהם מקבלות, וחלקם לבשו משקפי מגן שסיננו את האור אליו נחשפו.

 

המחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Applied Ergonomics מצא כי חשיפה של שעתיים לאור ממסכים אלקטרוניים עם תאורה עצמית זוהרת יכולה לדכא את המלטונין בכ-22%, רמה העשויה להשפיע על השעון הביולוגי ולהשפיע על יכולת ההרדמות, באנשים שמשתמשים במכשיר לפני השינה. 

 

המלטונין המכונה גם "הורמון החושך", הוא הורמון טבעי המיוצר בבלוטת האצטרובל בלילה ותחת תנאי חושך. ההורמון מסמן לגוף כי זוהי שעת לילה ומשרה שינה. חשיפת העיניים לאור - במיוחד גלי אור קצרים כמו אלה הבוקעים ממסכי טאבלטים וטלפונים חכמים - מדכאת את הפרשת המלטונין.

 

החוקרים ממליצים לעמעם את תאורת המכשירים בלילה כמה שניתן כדי לצמצם את דיכוי המלטונין ולהגביל את זמן השימוש במכשירים לפני השינה.

 

 

למידע נוסף באתר Rensselaer Polytechnic Institute