מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותליצמן החליט- הרפורמה בבריאות הנפש תצא לפועל

ליצמן החליט- הרפורמה בבריאות הנפש תצא לפועל

סגן שר הבריאות הודיע אתמול כי יקדם את העברת שירותי בריאות הנפש לקופות החולים


בני נוער ממתינים לטיפול במרפאות הנפש הציבוריות במשך שבעה חודשים בממוצע (צילום: אתר סטוק פוטוז)
בני נוער ממתינים לטיפול במרפאות הנפש הציבוריות במשך שבעה חודשים בממוצע (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, הודיע אתמול כי יקדם את הרפורמה בבריאות הנפש במסגרתה תחום בריאות הנפש יועבר מידי המדינה לאחריות קופות החולים. זאת על אף שהתנגד לרפורמה בעבר, בעת שכיהן כיו"ר ועדת הכספים. 

 

מזה למעלה מעשור דנים במערכת הבריאות ברפורמה במערכת בריאות הנפש, במסגרתה תועבר האחריות על בריאות הנפש מהמדינה לקופות החולים. לפני שבע שנים הרפורמה אף אושרה בהחלטת ממשלה, ולפני שנתיים וחצי נוסחה כהצעת חוק.

 

אבל הרפורמה נתקעה בשל לחץ של ארגונים המתנגדים למודל המוצע, בין היתר בשל העובדה שמדובר בעצם בהפרטת תחום בריאות הנפש וכי אוכלוסיות מסוימות לא יהיו זכאיות לטיפול לאחר הרפורמה. אבל נראה כי כיום המצב חמור עוד יותר.

 

על פי נתונים שהוצגו לאחרונה על ידי משרד הבריאות, הזמן הממוצע שבני נוער ממתינים לקבלת טיפול אישי נפשי מהמדינה הוא שבעה חודשים. מבוגר ימתין חודשיים בממוצע לתור במרפאות הנפש הציבוריות. יש מרפאות בהן ההמתנה לתור עלולה להמשך אף למעלה משנה. ביקורת רבה גם הועלתה על מצב בתי החולים הפסיכיאטריים, בין היתר על ידי ליצמן עצמו. 

 

סגן השר אמר כי "יש קטסטרופה במערכת בריאות הנפש" , ולדבריו למרות החששות, יש לבצע מהלך. 

 

במסגרת הרפורמה, קופות החולים יהיו אחראיות על הטיפולים הנפשיים. משרד הבריאות יישאר אחראי לשיקום נפגעי נפש המשוחררים מאשפוז, יממן הוסטלים שיקומיים ומסגרות דיור שיקומי ויהיה אחראי גם לטיפול בהתמכרויות ובסובלים מאוטיזם.