מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותלמי אנחנו מייחסים יותר בעיות נפשיות גברים או נשים?

למי אנחנו מייחסים יותר בעיות נפשיות גברים או נשים?

מחקר חדש ניסה לבחון את ההשפעה של המגדר של המשיב והמגדר של הנבדק על התוצאה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש ומעניין שפורסם בכתב העת  PLoS ONE ניסה לבדוק כיצד אנחנו מתייחסים לבעיות נפשיות אצל גברים ונשים, והאם העובדה שמדבר בגבר או אישה שמבצעים את ההתייחסות יש השפעה גם. מסתבר שגברים נתפסים כסובלים פחות מהפרעות נפשיות.


במסגרת המחקר ביקשו החוקרים מ-1,218 מבוגרים בריטיים להתייחס לתמונות ולומר האם מי שבתמונה סובל מדיכאון. כמו נתבקשו הנשאלים לגבי היחס שלהם לנושאים כגון לקבל עזרה נפשית, פסיכיאטריה, קבלת המדע וסקפטיות.


ככלל המשיבים נטו לסווג תמונות של גברים כלא סובלים מהפרעה נפשית, לעומת תמונות של נשים. נשים שראו את התמונות נטו יותר מגברים לסווג את הגברים בתמונות כסובלים יותר מבעיות נפשיות מאשר נשים. גם לעמדות הכלליות של המשיבים באשר לנושאים הנוספים שנשאלו.


החוקרים מסכמים שיש לקחת בחשבון את ההטיה המגדרית הקיימת בנושא היחס לדיכאון על מנת לשפר את היכולת לאבחן ולטפל בבעיות דיכאון אל גברים ונשים.

 

Swami V (2012) Mental Health Literacy of Depression: Gender Differences and Attitudinal Antecedents in a Representative British Sample. PLoS ONE 7(11): e49779. doi:10.1371/journal.pone.0049779