מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותמה הקשר בין המשכורת של האישה לויאגרה?

מה הקשר בין המשכורת של האישה לויאגרה?

מחקר: בקרב גברים הנשואים לנשים שמרוויחות יותר מהם עולה הסבירות לשימוש בתרופות לטיפול בבעיות זקפה


גם כשהגברים מרוויחים רק מעט פחות, עולה הסבירות לשימוש בתרופות לבעיות זקפה (צילום: Shutterstock)
גם כשהגברים מרוויחים רק מעט פחות, עולה הסבירות לשימוש בתרופות לבעיות זקפה (צילום: Shutterstock)

לא רומנטי בכלל: מחקר חדש שערכו חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון ומדנמרק מצא כי גברים הנשואים לנשים שהכנסתן גבוהה משלהם, נוטים יותר להשתמש בתרופות לאין-אונות כמו ויאגרה וסיאליס, בהשוואה לגברים שהם המפרנסים העיקריים.

 

בשנים האחרונות נראה שהתפקיד המסורתי של הבעל כמפרנס הולך ומשתנה, כאשר אצל יותר ויותר זוגות, המשכורת של האישה גבוהה מזו של הבעל. החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעות הפסיכולוגיות והמיניות של השינוי.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Personality and Social Psychology Bulletin נערך בקרב 200,000 זוגות נשואים בדנמרק. החוקרים נעזרו בשני מאגרי מידע – האחד של משכורות והשני של מרשמי תרופות.

 

נמצא כי בקרב גברים שמרוויחים פחות מנשותיהם, קיימת סבירות גבוהה יותר לשימוש בתרופות לטיפול בבעיות זקפה. גם אם מדובר בפער קטן, הסבירות לשימוש בתרופות עולה ב-10%.

 

יש לציין כי נראה שהשינוי בפער ההכנסות הוא שמגביר את הסבירות לשימוש בתרופות לאין-אונות. הממצאים לא היו רלוונטיים בזוגות אצלם הגבר הרוויח פחות מהאישה עוד לפני שנישאו. משמע שבגברים שנישאו כשהם מודעים לכך שהאישה מרוויחה יותר, לא היה סיכון מוגבר לשימוש בתרופות. 

 

החוקרים מצאו גם כי בקרב נשים שהרוויחו יותר מבעליהן הייתה סבירות גבוהה יותר להשתמש בתרופות לטיפול בנדודי שינה ותרופות נגד חרדה, ושבקרב גברים שהרוויחו פחות, שיעורי השימוש בנוגדי דיכאון היו גבוהים יותר.

 

דנמרק נחשבת למדינה מאוד מתקדמת מבחינה חברתית. לכן, ההנחה היא שבמקומות אחרים בעולם, ההשפעות של הפער במשכורות לטובת האישה על שיעורי השימוש בתרופות לאין אונות ותרופות לדיכאון וחרדה יהיו משמעותיות עוד יותר.

 

 

Personality and Social Psychology Bulletin. published online February 3, 2013