מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמחקר ישראלי: סוכרתיים עם משקל עודף מאוזנים טוב יותר

מחקר ישראלי: סוכרתיים עם משקל עודף מאוזנים טוב יותר

מחקר זיהה כי לסוכרתיים עם עודף משקל סיכוי טוב יותר להיות מאוזנים בהשוואה לבעלי משקל תקין


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בשנים האחרונות גוברים המחקרים שמזהים באופן מפתיע יתרונות בריאותיים עם עודף משקל והשמנה – תופעה שזכתה לכינוי 'פרדוקס ההשמנה'. התופעה מיוחסת בעיקר למצבים כרוניים למיניהם שבהם יש לעודף משקל והשמנת יתר יתרון לשרידות גבוהה יותר.

 

מחקר חדש שבוצע בישראל מזהה רמזים לתופעה גם בקרב חולי סוכרת, להם מומלצת מבחינה רפואית הורדה במשקל, כשהתברר כי דווקא סוכרתיים עם משקל עודף מצליחים להגיע לאיזון טוב יותר של רמות ההמוגלובין המסוכרר בדם והכולסטרול הרע בדם, בהשוואה לסוכרתיים עם משקל תקין.

 

במחקר שנערך במסגרת שירותי בריאות כללית נכללו כלל חולי הסוכרת סוג 2 המבוטחים בכללית בגילי 45 ומעלה - 114,371 חולים בגיל 64.1 בממוצע, מתוכם 42.2% היו גברים, 44.5% ממעמד סוציואקונומי נמוך, כמחציתם (47%) מטופלים בתרופות הפופולאריות מסוג סטטינים להורדת הכולסטרול הרע בדם וכרבע (23.6%) מטופלים באינסולין לאיזון רמות הסוכר בדם. 

 

לאחר חלוקת הסוכרתיים לחמש קבוצות משקל, נמצא כי בהשוואה למטופלים עם משקל תקין, כשמדד ההשמנה BMI עמד על 18.5 עד 24.9 יחידות, משקל עודף נקשר דווקא להגעה טובה יותר ליעד ברמות ההמוגלובין המסוכרר בדם (HbA1C), שיפור של 3.4% עד 6.9% ביחס לחולי סוכרת במשקל תקין. כמו כן, ההגעה לערכים טובים של כולסטרול רע (LDL) בדם הייתה טובה יותר ב-3.9% עד 20.5% בקרב סוכרתיים עם עודף משקל והשמנה בהשוואה לאלו שמשקלם תקין. יחד עם זאת, נמצא כי מדד השמנה גבוה יותר העלה ב-19.2% עד 53.7% את הסיכון ליתר לחץ דם.

 

ההמלצות לירידה במשקל לא משתנות

 

החוקרים מציינים כי עודף משקל והשמנת יתר דווקא קידמו איזון טוב יותר בערכי ההמוגלובין המסוכרר והכולסטרול הרע בדם, וממליצים על מחקר פרוספקטיבי להבנה טובה יותר של משמעות הממצאים, "כדי לבחון את הקשר בין עודף משקל והשמנת יתר לאיזון לטווח ארוך ולהתפתחות סיבוכים". במחקר השתתפו פרופ' שלמה וינקר, ד"ר דורון קומנשטר, פרופ' אמנון להד, ג'ודית פרוס ופרופ' ארנון כהן, וממצאיו הוצגו במאי 2015 בכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות בריאות שנערך בתל אביב.

 

המחקר אינו מונה סיבות אפשריות לתופעת הפרדוקס בהשמנה בקרב חולי סוכרת, תופעה שאינה משנה נכון לעכשיו את ההמלצות המקובלות להורדה במשקל בקרב חולי סוכרת עם עודף משקל והשמנת יתר – עקב הסיכון הנלווה למשקל עודף לסיבוכי מחלת הסוכרת, כגון מחלות לב וכלי דם. השמנה גם קשורה למחלות רבות נוספות, לרבות סרטן ומחלות כבד. השמנה גם מהווה גורם סיכון מוכח להתפתחות מחלת הסוכרת. בנוסף, ייתכן שממצאי המחקר נובעים מכך שאנשים רזים שמפתחים סוכרת סוג 2 נוטים מראש מאיזושהי סיבה - אולי גנטית - לבריאות פחות טובה.

 

זהו לא המחקר הראשון שמעלה את האפשרות לקיומו של 'פרדוקס ההשמנה' בחולי סוכרת. מחקר אמריקאי מאוניברסיטת נורת'ווסטרן שפורסם באוגוסט 2012 בכתב העת JAMA הצביע על מגמה דומה, כשזיהה כי הסיכון לתמותה מסיבות שאינן קשורות למחלות לב וכלי דם גבוה יותר בקרב סוכרתיים רזים בהשוואה לשמנים. בעבודה זו מועלה כהסבר אפשרי לפרדוקס הקשר לעישון, שכן נמצא בעבודות בעבר כי רזים נוטים להתמכרות לניקוטין ועישון סיגריות בכמויות גדולות יותר בהשוואה לאנשים עם משקל עודף, אולם גם לאחר נטרול משתנה העישון נותר שיעור גבוה יותר של תמותה בקרב סוכרתיים רזים. מחקרים נוספים מצאו כי גם בקרב חולים עם אי ספיקת לב ויתר לחץ דם, אנשים רזים היו עם תוצאות בריאותיות חמורות יותר בהשוואה לאלו עם משקל עודף.

 

בדו"ח המדדים הלאומי של קופות החולים לשנים 2013-2011 נמנים גורמים נוספים המזוהים עם איזון טוב יותר של רמות ההמוגלובין המסוכר בדם, לרבות נשים (66.7%) שהיו מאוזנות בהיקף גבוה יותר מגברים (62%), וגיל מבוגר - כשבקרב סוכרתיים צעירים בגילי 24-18 עמד שיעור המאוזנים על כשליש בלבד (37.2%) ועלה בהדרגה עם העלייה בגיל עד שהגיע ל-84.7% בגילי 84-75. יחד עם זאת, בדו"ח נמצא כי שיעור החולים עם רמות כולסטרול רע (LDL) בדם הנמוכות מ-100 מ"ג לדציליטר בדם, בהתאם להנחיות איגוד הסוכרת האמריקאי (ADA) ואיגוד הלב האמריקאי (AHA), היה גבוה יותר בקרב גברים (67.1%) בהשוואה לנשים (60.6%).

 

 

הכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות בריאות במאי 2015