מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותעל הרגעים הטובים והרעים בחיים

על הרגעים הטובים והרעים בחיים

הרגעים הטובים והרעים ביותר בחיינו מתרחשים במסגרת קשרים חברתיים ולא קשורים להישגים אישיים


רגעים של קשר עם אחרים- החוויות המשמעותיות ביותר בחיינו (צילום: אתר panthermedia)
רגעים של קשר עם אחרים- החוויות המשמעותיות ביותר בחיינו (צילום: אתר panthermedia)

 

חוקרים טוענים כי מצאו עדויות מכריעות לכך שסביר שהחוויות הטובות והגרועות ביותר בחיינו לא יהיו קשורות להישגים אישיים, אלא יהיו מעורבות באינטראקציות עם אנשים אחרים והגשמת דחף לקשר חברתי. מדובר בממצאים מנוגדים לממצאי מחקרים קודמים.

 

החוקרים אומרים כי רובינו מבלים זמן רב וממקדים מאמצים בהישגים אישיים בתחומים כגון עבודה, לימודים ותחביבים, כמו זכיית פרס או השלמת משימה. אבל, המחקר מראה שהאירועים שבסופו של דבר הם החשובים ביותר בחיינו, האירועים שמביאים לנו את האושר הרב ביותר או את הכאב הגרוע ביותר, הם אירועים חברתיים: רגעים של קשר עם אחרים והרגשת החיבור שלהם אלינו, רגעים בהם קשרים קרובים החלו או הסתיימו, כשאנשים התאהבו, מצאו חבר חדש, כשאהוב מת או שבר לנו את הלב.

 

376 מתנדבים השתתפו בארבעה ניסויים שהביאו את החוקרים למסקנה זו. אחד הניסויים לדוגמא כלל סטודנטים שנתבקשו לתאר את החוויות הרגשיות החיוביות והשליליות ביותר בחייהם. באופן מכריע, וללא קשר למין המתנדבים, הם דיווחו על יותר אירועים חברתיים כאירועים השליליים או החיוביים שביותר שהם חוו, בהשוואה לאירועים אישיים. ניסוי אחר כלל משתתפים בגיל העמידה שהתבקשו לדווח על חוויה רגשית אינטנסיבית שחוו לאחרונה. התוצאות היו דומות לתוצאות הניסוי הראשון.

 

 

תרגום ועריכה: אלה הר-נוי

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת באפלו

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה