מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותצפייה ממושכת בטלוויזיה מעלה סיכון לדיכאון

צפייה ממושכת בטלוויזיה מעלה סיכון לדיכאון

מחקר: יותר מידי טלוויזיה ופחות מידי התעמלות קשורים לסיכון מוגבר לדיכאון בנשים


לנשים שצופות בטלוויזיה שלוש שעות או יותר ביום סיכון גבוה ב – 13% לפתח דיכאון (צילום: Shutterstock)
לנשים שצופות בטלוויזיה שלוש שעות או יותר ביום סיכון גבוה ב – 13% לפתח דיכאון (צילום: Shutterstock)

 

לנשים שמתעמלות יותר וצופות פחות בטלוויזיה סבירות נמוכה יותר לפתח דיכאון. כך עולה ממחקר חדש שממצאיו פורסמו בכתב העת American Journal of Epidemiology.

 

המחקר נערך על כמעט 50,000 נשים שמילאו שאלונים כל שנתיים בין השנים 1992 עד 2006 כחלק ממחקר האחיות הגדול שנערך בארצות הברית. המשתתפות, שבתחילת המחקר לא סבלו מדיכאון, תיעדו את משך הזמן שבילו בצפייה בטלוויזיה בכל שבוע בשנת 1992 וענו על שאלות על התדירות בה הן הלכו, רכבו על אופניים, רצו ושחו בין 1992 לשנת 2000. הנשים גם דיווחו על אבחון חדש של דיכאון קליני או שימוש בתרופות לדיכאון. לאחר מעקב שנמשך כעשור, היו 6,500 מקרים חדשים של דיכאון. 

 

החוקרים מאוניברסיטת הרווארד לקחו בחשבון אספקטים של בריאות ואורח חיים הקשורים לדיכאון - בהם משקל, עישון ומגוון מחלות - שהיו עלולים להשפיע על התוצאות. הם מצאו כי נשים שדיווחו על ביצוע הכי הרבה פעילות גופנית בשנים האחרונות – 90 דקות או יותר ביום - היו בעלות סיכון נמוך ב- 20% לדיכאון מאשר אלו שכמעט ולא התעמלו (10 דקות או פחות ביום).

 

עוד מצאו החוקרים כי ככל שהנשים בילו יותר שעות בצפייה בטלוויזיה בשבוע, כך הסיכון שלהן לפתח דיכאון עלה. נשים שצפו בטלוויזיה שלוש שעות או יותר ביום היו בעלות סיכון גבוה ב – 13% לאבחון של דיכאון בהשוואה לאלו שכמעט ולא בילו זמן מול המסך הקטן.

 

המחקר לא יכול היה להוכיח באופן ישיר כי צפייה ממושכת בטלוויזיה והימנעות מפעילות גורמים לדיכאון, אך החוקרים מסבירים כי כשמבלים יותר זמן בפעילות זה יכול לשפר ביטחון עצמי, את תחושת השליטה של האישה ואת האנדורפינים בדם שלה.

 

 המחקר מוסיף לעדויות המצטברות על הקשר בין פעילות גופנית לסיכון מופחת לדיכאון.

 

 

האם אתם סובלים מדיכאון? 

 

Am. J. Epidemiol. (2011) 174 (9):1017-1027

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה 

ארתמיס
24/11/11 0:49

חושך בחוץ והנטייה היא להיות בבית
מה שקורה לי עם הטלויזיה
הוא שאם אין תכניות שמעניינות אותי
זה מגביר לי את הדכאון
אם אני נכנסת רגשית לתוך תכניות שמעניינות אותי
למשל סדרות דרמה ישראלית
אני דוקא שוכחת לכמה זמן את הדכאון