מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

שוקולד ודיכאון

שוקולד גורם לדיכאון או מרפא דיכאון


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

אנשים בדיכאון אוכלים יותר שוקולד.

חוקרים מסן דייגו בחנו התנהגות של כ- 1000 משתתפים גברים ונשים בריאים. המדוכאים בינהם דווחו על צריכת 12 מנות שוקולד בחודש, הקצת מדוכאים דווחו על צריכת 8 מנות שוקולד ואילו הלא-מדוכאים דווחו על צריכת 5 מנות שוקולד בחודש.

 

האם השוקולד מוציא אותם מהדיכאון או מעמיק את הדיכאון? מעניין שלא נמצאה עליה בצריכת קפאין, סוכרים, שומנים, או מאכלים מעוררים אחרים. רק שוקולד.

 

אז מה בא קודם? הביצה או התרנגולת. אנשים שאוכלים יותר שוקולד שוקעים לדיכאון מזה? או שאנשים השוקעים לדיכאון מנסים לרפא את עצמם ע"י שוקולד.

 

Arch Intern Med, 2010,  170 (8), 699-703

 

מעניין או מובן מאליו?

תרגום ועריכה: יעקב ברמץ