מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותתן לאחרים – קבל חזרה הרבה יותר

תן לאחרים – קבל חזרה הרבה יותר

מחקר ענק: התנדבות קשורה לחיים מאושרים יותר. בנוסף, אנשים שמתנדבים נוטים לחיות חיים ארוכים יותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

צאו להתנדב! אתם עשויים לזכות בהרבה יותר מתחושת סיפוק. סקירת מחקרים גדולה מצאה כי התנדבות עשויה לשפר את הבריאות הנפשית ולהאריך את החיים.

 

חוקרים בריטים מאוניברסיטת אקסטר ניתחו מידע מ-40 מחקרים קודמים ומצאו עדויות לכך שלמתנדבים סיכון נמוך ב-20% למוות, בהשוואה לאנשים שלא מתנדבים. בנוסף, בקרב מתנדבים היו שיעורים נמוכים יותר של דיכאון, הסיפוק מהחיים היה גדול יותר והייתה תחושת רווחה מוגברת.

 

המחקר שפורסם בכתב העת BMC Public Health אומנם מצא קשר בין התנדבות לאותם יתרונות, אך הוא לא מוכיח כי מדובר בקשר של סיבה-תוצאה.

 

החוקרים מציינים כי נדרשת עבודה נוספת כדי לקבוע אם ההתנדבות בפני עצמה היא הגורם או שקיימים גורמים ביולוגיים או סביבתיים הקשורים לבריאות טובה יותר, שקשורים גם לנכונות להתנדב מלכתחילה.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת אקסטר

 

 

תמורה-קייל
03/09/13 14:12

לפני שנה פרסמו מאמר בעיתון Current Anthropology המציע הסבר לנטייתנו לשיתופיות, זה פשוט כדאי לנו ואנחנו ממש לא אלטרואיסטים.

 

המאמר מסביר את התפתחות השיתופיות בשני שלבים, בהתחלה היתה זאת הקבוצה הקטנה של ציידים-לקטים ואחר כך התפתחות לחברה מורכבת, תרבותית וגדולה.

הנחת היסוד של החוקרים טוענת שהשיתופיות מבוססת על התלות ההדדית שהתחילה כשהיינו צריכים לצאת לציד וללקט ביחד. מתוך זה התפתחה יכולת שיתופית מתוחכמת האופיינית רק למין שלנו.

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=16848