מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

למרות שכבר פחות פופולרי הנה סקירה על שימוש בבלון להתמודדות עם עודף משקל (BMI בין 25-30). גם עזר למניעת השמנה וגם עזר למחלות נילוות לעודף משקל כמו יתר לחץ דם או סוכרת.

20/12/12 12:38
13309 צפיות

תגובות

אבן יש דיווחים הולכים ומתגברים אודות שמן הקוקוס ויעילותו במחלת האלצהיימר כפי שדינה פירטה כה יפה בפוסט שלה.
עדיין אין מחקרים קליניים טובים שעולים הרבה כסף וכפי הנראה גם לא יהיו.
בכל מקרה מכיון שהמחלה כה קשה שווה לנסות
שבוע נפלא
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב

מינרבה1
14/04/12 20:42

דרך אגב, מנדוזה כותב על יתרונות שמן הקוקוס בהקשר לסוכרת, דהיינו ממליץ עליו

שתי צפורים במכה אחת ?

מינרבה1
15/04/12 13:36

בהזדמנות אחפש את מאמרים של מנדוזה בנושא

לא נעים לקלקל את החגיגה אבל שמן קוקוס הוא אחד השמנים - לאכילה - המזיקים ביותר! יש בו שומנים רויים פי 6 משמן זית, פי 7 משמן תירס, פי 8 משמן חמניות ופי 12 משמן קנולה. ואין טעם להתחיל לפרט מה עושים השומנים הרויים הללו לגופנו. אם רוצים להשתמש בשמן קוקוס כתרופה למחלה כלשהי, אהלן וסהלן. שיגדירו אותו כתרופה - ולא כמזון - ובא לחולים הגואל.

מיקי-ב.
15/04/12 17:36

 כל הכבוד על העבודה. לפי התגובה של ד"ר רון אפשר לראות שיקח עוד הרבה זמן עד שהשומנים הרוויים יטוהרו סופית. אולי שמן קוקס יסלול את הדרך. חיסול היפותזת הכוסלטרול - זה ליימות המשיח.

 מיקי, אם תלך אחורה מספיק עם נטייתך לסמפט, כדבריך, את האדם הפרה-חקלאי, תגיע הרי למלקט (שקדם בהרבה לצייד). ואז תגלה שאין כמעט שומנים רוויים בתזונתו של אחינו ההוא. כך שאין צורך "לטהר את השרץ"...
נ.ב. תמונתך עם כוס בירה ביד, באתר העוסק בבריאות, באה כנראה להתריס כנגד כל הקהילות בהן אתה חבר:
סוכרת, כאב, השמנה, טרשת נפוצה, מחלות לב, אירוע מוחי, חוט שדרה, כליות, הפרעות אכילה, לחץ דם, נשימה, דיכאון וחרדה, קרוהן וקוליטיס, אוסטאופורוזיס, סרטן, קשב וריכוז

העיקר הבריאות!

כמעט כל משפט שצוטט כאן מגובה במחקר זה או אחר... אנא התייחסו למחקרים עצמם ולא לאמירה כללית שזה טוב או רע.
אני מניחה שזה יהיה טוב בחלק המקרים ושווה בדיקה.

אין ויכוח שכל מילה מגובית, הבעיה היא הנחת היסוד של המחקר המגבה. קל מאוד להתעלם מן העובדה שהחוקר משחק את אלוהים (ממש כך!) ויוצר במעבדתו חומרים שאינם קיימים בטבע. שמן קוקוס (כמו שמנים אחרים שזוקקו מהקשרם הטבעי בפריט המזון) אינו קיים בטבע בפני עצמו אלא כחלק אינטגראלי מסך כל אגוז הקוקוס. נחמד שמישהו מתפרנס מלמכור "תוספי מזון" שכאלו, זה הרי מה שמניע את "גלגלי המדע התזונתי" אבל מחליש, לאט לאט, את גלגלי המוח. 

הי גדעון, האם אתה גם נגד שמן זית? בישול?

שמן זית (אורגני, מכבישה קרה) הוא השמן הפחות מזיק מכל השמנים הידועים, אבל הוא בכל זאת אינו יכול להיות מוגדר כמזון טבעי. כי אין, כפי שכבר ציינתי, שמן (נוזלי) בטבע, אלא רק כחומצות שומן המצויות יחד עם המרכיבים האחרים בפריט המזון. על חימום שמן אין בכלל מה לדבר - זה מחמצן אותו ! כמובן שעל הטעם ששמן מחומם מוסיף למזון גם אין מה לדבר... הוא מוסיף, ועוד איך !  השמן המחומם הוא אחד המתאבנים הגדולים הקיימים במטבחנו (לכן תרומתו לאכילת-יתר היא מן הידועות...). כך שמי שרוצה לפתוח את התיאבון ולאכול יותר ממה שצריכה - שתוסיף קצת שמן לבישול (ועוד לא הזכרנו את הקלוריות של השמן...).
ושמן לא מחומם לסלט: כשמוסיפים אבוקדו או טחינה לסלט אפשר בהחלט לוותר על השמן.

נעם
16/04/12 13:52

ד"ר גדעון, אפשר לדעת בבקשה ד"ר למה אתה?

 נעם, הכי פשוט זה להיכנס לקישור הזה, ללחוץ על 'אודות ד"ר רון' ולקרוא...
www.refua-sinit.co.il
ואם אתה כבר באתר, ומתעניין בסוכרת,  תמצא בדף - מאמרים/מבחר מאמרים - מאמר שלי שהתפרסם ב'איל' הביטאון הישראלי לסוכרת.

יגאל-עמית
16/12/13 0:01

מאמר מעניין מאד. הבעיה היא כמות השומן הרווי שבשמן קוקוס מעל 91%. ברור שאלה שמשתמשים בשמן קוקוס לא מצליחים להגיע לאלצהיימר כי ה LDL המוגבר הורג אותם לפני כן.

מינרבה1
16/12/13 8:40

ריבוי מחקרים....

 

בTED הוסבר שרבים מהמחקרים אינם מתפרסמים, פשוט מושמדים אם אינם מתאימים לקונספציה ועלולים לפגוע ברוחים של חברה זאת או אחרת.

לא אחת מפרבמים שזה מזיק, וההוא מועיל, ואחר כך מתברר שלא היו דברים מעולם, ובינתים מישהו הרויח הרבה כסף.

 

קחו את המחקרים על קפה למשל....

הי יגאל, לא כל השומנים פועלים אותו דבר בגופנו ואני מסכימה שעדיין אין מספיק מחקרים על שמן קוקוס ולכן אני מציעה להיות שפני הניסיון של עצמנו ולנסות.

וגם, הגוף שלנו יכול לייצר כמה כולסטרול שהוא רוצה אז לא בהכרח מי שנסתמים לו העורקים זה בגלל מה שהוא אוכל.

ד"ר גדעון היקר והחברים המפוחדים כבר כל העולם יודע שעבדו עלינו ועדיף שומן באוכל וכמה שיותר רווי מאשר פחמימות 

גם ד"ר עוז הרופא מ"ס אחד בעולם חושב ככה וגם גדולי הנרולוגים בעולם מגזין טיים הודיע אכלו שומן וכל המגזינים הרפואיים בעולם טוענים עברו לקיטו אז שלא יעבדו עליכם הרבה כולסטרול זה טוב מעט כולסטרול =מוות

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22835211

http://regevelya.net/cholesterol/

http://www.nmsociety.org/nutritional-biochemistry.html

http://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc

http://www.paleostyle.co.il/%D7%93%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%96-40-%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9B%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%95-%D7%9E%D7%95/

דודי יועץ כושר ותזונה 

עצוב לראות שיש רופאים בעולם שלא מעודכנים מדעית ובטח נותנים סטטנים לאנשים בריאים במקום לעלות להם את הHDL ואת גודל החלקיק בתזונה עשירת שומן במקןם פחמימות 

ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  

עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים

גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד