למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...

לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...
במהלך שיטוטי ברשת נתקלתי שוב ושוב במחקרים המראים את תרומתם של האגוזים והשקדים והפיסטוקים לבריאותנו... כינסתי כאן את חלקם ששמרתי אבל יש עוד רבים אחרים ואני ממליצה תמיד לבחון את השפעתם על בריאותנו... וגם זה טעים...וגם מקדם הרזיה (יש לינקים בהמשך)
מומלץ שקדים כל יום (מאמר שכתבנו כבר לפני עשר שנים)
https://www.camoni.co.il/411802/437
שקדים מייטיבים את מאזן הכולסטרול, מחקר מ- 2017
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170811134918.htm
מחקר מקליפורניה המראה שאגוזי מלך אינם מפריעים להרזיה וגם משפרים את בריאות הלב
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-02/es-rsw020816.php
לאכול אגוזים פעמיים בשבוע מקטין ב-20% את הסיכוי לתמותה ממחלות לב ושבץ, מחקר מ- 2019
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190831155847.htm
מחקר מ-2014 מראה שאכילת אגוזים מקטינה סיכוי תמותה כמו גם את הסיכוי למחלות לב או סוכרת https://academic.oup.com/ajcn/article/100/1/256/4576536
הרבה מחקרים התפרסמו על פיסטוק חלבי ואני תוהה אם הוא יותר בריא מהאגוזים האחרים? ראו לדוגמה:
פיסטוק חלבי בריא יותר משחשבנו וגם לא משמין כמו שחשבנו, למשל הראו שאכילת - 70 גרם פיסטוק ביום, במשך 3 חודשים, לא הובילה להשמנה אצל משתתפים עם סינדרום מטבולי והוא אף שיפר את מצבם.
https://www.camoni.co.il/411804/106952
פיסטוק חלבי (האגוז הירוק), מוכר בתרבותנו כמקדם בריאות רב-פנים, כבר מ- 6000 שנים לפני הספירה
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4890834/
לא בכדי הוא נחשב לאגוז רב מעלות שרבים מאמצים אותו כחטיף הנכון לבריאות ואריכות ימים
https://thenutritionwatchdog.com/pistachios-my-favorite-fat-burning-snack/
עוד מחקר חדש מראה איך צריכת פיסטוק חלבי מקדמת הרזיה
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30513740
צריכת פיסטוק חלבי מגבירת שובע ובריאות, נעשה במשך חודש עם 30 נשים בצרפת.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6521071/
וכמובן כדאי לשים לב, אגוזים משפרים גם את גבריות הגבר
מחקר שהתפרסם החודש, תוספת אגוזים לתזונה מלווה בשיפור חשק מיני ואורגזמה בגברים. (כדאי לדעת שמיניות מאריכה חיים אחרי התקפי לב)
https://www.medscape.com/viewarticle/916676
ראו גם את מאמרו של ד"ר ברק מ-2011 שהראה איך גם צריכת פיסטוק חלבי משפרת את התפקוד המיני
http://www.drbarak.com/2011/142-pistachios-house
ולא לשכוח...אגוזי מלך מגינים מאלצהיימר
https://www.sciencedaily.com/releases/2014/10/141021125744.htm
וגם החיידקים המייטיבים שלנו אוהבים אגוזים
https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/like-walnuts-so-do-your-gut-bacteria-329488
24 תגובות













https://www.technologynetworks.com/genomics/news/nut-consumption-causes-modifications-to-sperm-dna-function-342587








אגוזי הקשיו הנמכרים בשווקים כלא מעובדים למעשה עברו תהליכי חימום וקילוף לפני ששווקו. אגוז הקשיו הטרי, כאשר נקטף מעל תפוח הקשיו, מכיל קליפה כפולה הרוויה שרף. שרף זה מכיל חומר בשם Urushiol[2], חומר דומה לזה המצוי באוג רעיל. מגע שלו עם העור יכול להביא לגירוי, ובבליעה לתגובת הרעלה. כל אגוז קשיו צריך לעבור טיפול מדויק על מנת להסיר את קליפתו בלי להגיר מהשרף על האגוז. לרוב הקליפה מוסרת בחימום עז, כגון אידוי או טיגון, והזרע מחולץ ממנה ומנוקה, ונבדק פרטנית. טיפול זה יקר יחסית לטיפול באגוזים אחרים, ומגולם במחיר אגוזי הקשיו.

לא כל האגוזים שווים בהקשר זה, ואם אני זוכר נכון, אז שני האגוזים הכי טובים מבחינה זו הם מקדמיה ופקאן.
דבר נוסף, לקשיו יש כמות די גדולה של סוכר (יותר מ 15%)

מאשה