מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםלמה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...

05/09/19 17:09
4348 צפיות
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...

לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...

במהלך שיטוטי ברשת נתקלתי שוב ושוב במחקרים המראים את תרומתם של האגוזים והשקדים והפיסטוקים לבריאותנו... כינסתי כאן את חלקם ששמרתי אבל יש עוד רבים אחרים ואני ממליצה תמיד לבחון את השפעתם על בריאותנו... וגם זה טעים...וגם מקדם הרזיה (יש לינקים בהמשך)

 

מומלץ שקדים כל יום (מאמר שכתבנו כבר לפני עשר שנים)

https://www.camoni.co.il/411802/437

 

שקדים מייטיבים את מאזן הכולסטרול, מחקר מ- 2017

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170811134918.htm

 

מחקר מקליפורניה המראה שאגוזי מלך אינם מפריעים להרזיה וגם משפרים את בריאות הלב

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-02/es-rsw020816.php

 

לאכול אגוזים פעמיים בשבוע מקטין ב-20% את הסיכוי לתמותה ממחלות לב ושבץ, מחקר מ- 2019

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190831155847.htm

 

מחקר מ-2014 מראה שאכילת אגוזים מקטינה סיכוי תמותה כמו גם את הסיכוי למחלות לב או סוכרת https://academic.oup.com/ajcn/article/100/1/256/4576536

 

הרבה מחקרים התפרסמו על פיסטוק חלבי ואני תוהה אם הוא יותר בריא מהאגוזים האחרים? ראו לדוגמה:

פיסטוק חלבי בריא יותר משחשבנו וגם לא משמין כמו שחשבנו, למשל הראו שאכילת - 70 גרם פיסטוק ביום, במשך 3 חודשים, לא הובילה להשמנה אצל משתתפים עם סינדרום מטבולי והוא אף שיפר את מצבם.

https://www.camoni.co.il/411804/106952

פיסטוק חלבי (האגוז הירוק), מוכר בתרבותנו כמקדם בריאות רב-פנים, כבר מ- 6000 שנים לפני הספירה

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4890834/

לא בכדי הוא נחשב לאגוז רב מעלות שרבים מאמצים אותו כחטיף הנכון לבריאות ואריכות ימים

https://thenutritionwatchdog.com/pistachios-my-favorite-fat-burning-snack/

עוד מחקר חדש מראה איך צריכת פיסטוק חלבי מקדמת הרזיה

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30513740

צריכת פיסטוק חלבי מגבירת שובע ובריאות, נעשה במשך חודש עם 30 נשים בצרפת.

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6521071/

 

וכמובן כדאי לשים לב, אגוזים משפרים גם את גבריות הגבר

מחקר שהתפרסם החודש, תוספת אגוזים לתזונה מלווה בשיפור חשק מיני ואורגזמה בגברים. (כדאי לדעת שמיניות מאריכה חיים אחרי התקפי לב)

https://www.medscape.com/viewarticle/916676

ראו גם את מאמרו של ד"ר ברק מ-2011 שהראה איך גם צריכת פיסטוק חלבי משפרת את התפקוד המיני 

http://www.drbarak.com/2011/142-pistachios-house

 

ולא לשכוח...אגוזי מלך מגינים מאלצהיימר

https://www.sciencedaily.com/releases/2014/10/141021125744.htm

 

וגם החיידקים המייטיבים שלנו אוהבים אגוזים

https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/like-walnuts-so-do-your-gut-bacteria-329488

תגובות

מאשה
10/09/19 11:31

תודה רבה. אני אוהבת אגוזים. נעים לקבל אישור לאהבות שכאלה.

רותי-12
10/09/19 16:25

האם הפיסטוקים צריכים להיות נאים או אפשר קלויים?

הדעות סותרות אז אני אוכלת לפעמים קלויים ולפעמים לא ואת השקדים מושרים במים כמה שעות לפני האכילה...

ג-ק5
10/09/19 16:40

מצויין, אני רוצה לראות מישהו שיאכל חצי קילו אגוזים ביום ולא ישמין. פיסטוק חלב טעים וכנראה גם בריא, הוא במיוחד משפר את מצבו של מי שמוכר אותו ב 20 שח לשקית של מאה חמישים גרם. אוהב מחקרים יחיה.

למה חצי ק"ג? המחקר נעשה עם 60 גר' ביום והאבסה ממש מיותרת...

90-מינוס
14/09/19 7:39

האם עדיף שקדים לא קלויים על קלויים או שאן הבדל

ראה את התשובה לרותי לפני 4 ימים

רותי-12
14/09/19 14:57

למה להשרות שקדים? הקליפה רעילה? אפשר לאכול מקולפים בלי להשרות?

ההשרייה מעוררת פעילות של הרבה חומרים בשקד...

תעשיית שקדים מקדמת מחקרי שקדים

אכילת אגוזים יומית, מקטינה סיכויי השמנה לאורך זמן

ומגבירה סיכויי בריאות

וגם טובה למניעת מצבי חמצון

תמורה-קייל
11/11/20 22:55

וגם טובה לאיכות תאי הזרע... https://www.technologynetworks.com/genomics/news/nut-consumption-causes-modifications-to-sperm-dna-function-342587

שקדים מפחיתים קמטים אצל נשים אחרי גיל העמידה

מה.נשמע
01/11/19 14:30

אני מאוד אוהבת פיסטוקים ואגוזים אבל , לצערי אין לי שיניים לאכול אותם.

רותי-12
01/11/19 15:42

אפשר לטחון. יותר טוב מכלום

barak2017
12/05/20 20:13

באמת אגוזים מאוד טוב. תגידי דוקטור יש סיבה שבאכילת נגיד 4, 5 בננות בצורה ביום בערך ל 3 ימים האם זה יכול לגרום לכאבים בחזה? בגלל כמות האשלגן הגבוהה שיש בפרי? או זה לא קשור?

אני לא רופאה וגם לא מומחית לתזונה אז לא יכולה לענות... מהמידע שאני מכירה במחקרים, 3 בננות ליום זה בריא ביותר...

ןגם קליפת אגוז הקשיו בריאה... מתקנת מיילין בחולי MS

ניף
10/10/20 1:36

קראתי כרגע את המאמר על קליפת אגוז הקשיו--האם מישהו פעם ראה את קליפת הקשיו--אני לא--האם מישהו פה פעם אכל את קליפת הקשיו--אם כן שיגיד.יש בקליפה לפי המאמר חומר המעודד תיקון של המיילין במחלות דמיילינטיביות כמו MS במודל של עכברים,אבל כנראה שצריך לספק חומר זה.אולי עכברים אוכלים גם את הקליפה,אינני יודעת,אבל נניח אם אני רוצה לשפר את המיילין הפגום אצלי--איפה אני מוצאת את הקליפות האלו,ואיך אוכלים אותן,והאם הן בכלל אכילות? או שצריך להפיק מיצוי מרוכז של חומר זה ,והאם הוא לא מתפרק בעיכול.כי הבנתי שזה סוג של חלבון,או אולי לא הבנתי נכון.כמו כן נראה היה שאת התוצאות המשמעותיות קבלו כשהוסיפו חומר זה בצלחות פטרי במעבדה.

ניף
10/10/20 1:54

רעילות[עריכת קוד מקור | עריכה] אגוזי הקשיו הנמכרים בשווקים כלא מעובדים למעשה עברו תהליכי חימום וקילוף לפני ששווקו. אגוז הקשיו הטרי, כאשר נקטף מעל תפוח הקשיו, מכיל קליפה כפולה הרוויה שרף. שרף זה מכיל חומר בשם Urushiol‏[2], חומר דומה לזה המצוי באוג רעיל. מגע שלו עם העור יכול להביא לגירוי, ובבליעה לתגובת הרעלה. כל אגוז קשיו צריך לעבור טיפול מדויק על מנת להסיר את קליפתו בלי להגיר מהשרף על האגוז. לרוב הקליפה מוסרת בחימום עז, כגון אידוי או טיגון, והזרע מחולץ ממנה ומנוקה, ונבדק פרטנית. טיפול זה יקר יחסית לטיפול באגוזים אחרים, ומגולם במחיר אגוזי הקשיו.

אמיר.גבע
11/10/20 16:54

קצת חבל לי לקלקל לכולם פה את החגיגה, אבל יש לשים לב שלרוב האגוזים וזרעים יש כמות לא קטנה של שומני אומגה-6, שלמרבית האנשים יש עודף משמעותי ממנה. עודפים כאלו מעודדים תהליכים דלקתיים בגוף, וכל יתרון תזונתי כביכול של האגוזים, לא שווה את זה. לא כל האגוזים שווים בהקשר זה, ואם אני זוכר נכון, אז שני האגוזים הכי טובים מבחינה זו הם מקדמיה ופקאן. דבר נוסף, לקשיו יש כמות די גדולה של סוכר (יותר מ 15%)

הקלוריות של האגוזים לא כמו הקלוריות הנמדדות מבחינת ספיגה והשמנה ולכן משמינות פחות ממה שחושבים https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/when-is-a-calorie-not-a-calorie-347620

ניף
15/04/21 13:24

רק אתמול עשיתי יום שלם בקריאה על חומצה אורית=יוריק אסיד,שהיא מוגברת בחולי גאוט,ובהצטברה בפרקים גורמת לדלקות מפרקים.מלבד הייצור העצמוני של עודף חומצה אורית האופייני לאנשים חולי גאוט,יש גם מאכלים שמגרים במיוחד את הייצור שלה בגוף,או מכילים בעצמם כמות גדולה של חומצה אורית,ולכן אסורים לאכילה לאנשים כאלו.הידועים ביותר מההיסטוריה הינם בשר בקר ויין,אבל אתמול קראתי שישנם מאכלים נוספים רבים שמומלץ להם לא לצרוך,ולהפתעתי ביניהם היו גם אגוזים מסויימים,כמו קשיו,פיסטוק ועוד אחד ששכחתי כרגע,.לעומת זאת פקאן ומקדמיה מותרים דווקא לרגישי גאוט.ולגבי אגוזי מלך ,בהקשר עם האומגה 3 שלהם,בשעורי הנטורופטיה אצל המרצה הנפלא שלי שרון צור למדתי שטיב החומצת אומגה 3 באגוזי המלך לא משובח כלל, הם מכילים ALA שהיא בד''כ מצויינת אבל באגוזי מלך פחות,אחזור אליכם אחרי שאשמע שוב את ההקלטה ואזכר מהי הסיבה לכך,ורצוי יותר לקבל אותה מפשתן טחון וזרעי צ'יה

בוודאי לקחת בחשבון את כל נתוני הבריאות

ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.