מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםמוסר כליותתפוחי אדמה - גם טעים וגם בריא

06/09/11 16:17
748 צפיות
במשך שנים זכו תפוחי האדמה ל"תדמית" של מאכל משמין, עתיר פחמימות ושומנים ובעל ערך תזונתי נמוך, שיש להימנע מאכילה רבה שלו, בעיקר כאשר מתכננים דיאטה. קבוצה של חוקרים החליטה לבדוק מחדש האם תדמית זו אכן מוצדקת, בעיקר בעקבות מחקרים חוקדמים שהראו כי בתפוחי האדמה קיימים מרכיבים שונים, בעלי השפעה מיטיבה על לחץ הדם, עם אפקט הדומה לפעילות של תרופות להורדת לחץ דם מקבוצת מעכבי האנזים המעכב (ACE inhibitors). החוקרים ערכו מחקר קטן בו השתתפו 18 חולים עם עודף משקל והשמנת יתר, הסובלים מיתר לחץ דם. המשתתפים במחקר אכלו מדי יום 6-8 תפוחי אדמה סגלגלים קטנים (בגודל של כדור גולף כל אחד) וזאת במשך חודש ימים והחוקרים עקבו אחר ערכי לחץ הדם של המשתתפים וכמובן אחר משקל גופם. החוקרים מצאו ירידה של כ-3.5-4% בלחץ הדם של החולים, הן הסיסטולי והן הדיאסטולי בעקבות אכילת תפוחי האדמה. אף אחד מהמשתתפים לא עלה במשקל במהלך תקופת המחקר. www.sciencedaily.com/releases/2011/08/110831205914.htmיש לזכור כמובן שכדי להנות מההשפעות המיטיבות של תפוחי האדמה, יש לאכול רק אותם, ולהתרחק מקטשופ, מיונז או חמאה, שלעיתים אנו נוהגים לעטוף בהם את תפוח האדמה. יש גם להימנע מטיגון עמוק או בישול ממושך שלהם, מאחר והטמפרטורה הגבוהה הורסת ומפרקת את כל הרכיבים הטובים שלהם, ומותירה רק את העמילן, הפחמימות והשומנים. במחקר זה תפוחי האדמה בושלו במיקרוגל, ללא כל תוספת אחרת, ועל אף ה"ויתור" על אכילת צ'יפס רווי שמן עם קטשופ, זו דרך הבישול המוצלחת ביותר של תפוח האדמה, השומרת על רכיביו הרצויים. אז לכל מומחי הבישול... זה הזמן לשנס מותניים ולהתחיל להמציא  את המתכונים המתאימים ולהנות מיתרונותיו של תפוח האדמה בתאבון...

תגובות

ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא...

עוד פוסטים בבלוג: מוסר כליות

דבש - האנטי אוקסידנט החדש ?
בעשורים האחרונים חלה עליה משמעותית בתחלואה במחלות כרוניות כמו סכרת, יתר לחץ דם, מחלות כליה, סרטן, אלצהיימר, מחלה טרשת...
קראו עוד
מוצרי חלב - לא רק טעים גם בריא
חג השבועות קרב ובא ועמו מטעמיו החלביים. רבות נאמר ונכתב כבר על היתרונות של אכילת מוצרי חלב, פרט להיותם טעימים ומזינים. א...
קראו עוד
לקראת יום הכליה העולמי - 8 במרץ 2012
מחלת כליות כרונית הינה אחת המגיפות הגדולות ברחבי העולם, יחד עם מגיפות הסכרת, יתר לחץ דם והשמנה. שכיחות מחלת כליות כרונית...
קראו עוד
מחלת כליות מסכרת - מניעה זה כל הסיפור !
חולים הסובלים מסכרת, הן מסוג 1 והן מסוג 2, נמצאים בסיכון יתר לפתח מחלת כליות משנית. אף טיפול לא הוכח עדיין כמונע פגיעה ב...
קראו עוד
הסיכון ליתר לחץ דם מתחיל כבר בילדות...
יתר לחץ דם מתפתח על פי רוב בין העשורים ה-3-5 לחיינו, אולם הסיכון לפתח יתר לחץ דם עתידי, מתחיל למעשה כבר בילדותינו. במרבי...
קראו עוד