מנהלי קהילה

מובילי קהילה





סובל מזה 10 חודשים מבעיות זיכרון ובעיות קוגניטיביות
היי. אני בן 22, וכמו שרשום בכותרת אני סובל כבר 10חודשים הסיפור שלי לא רגיל בעליל,ולכן אני אנסה לפרט כמה שרק אוכל.
לפני 10 חודשים התנסתי בנטילת תוסף לתוסף קוראים רעמת האריה זה תוסף לא מוכר כימעט בכלל מוכרים אותו בסופר פארם ובעוד כול מיני מדינות מתוקנות בעלום, נשמע תמים נכון? אז זהו שלא: בפעם הראשונה שנטלתי את התוסף הוא היה מדהים והוא עבד באופן מידי התוסף כביכול מעודד ניורוגנזה או בעברית התפתחות תאי העצב המוחיים הסגולות של התוסף כביכול הן ערנות יומית מוגברת (להחלפת קפאין) זיכרון משופר, בהירות גבוהה, ויותר אנרגיה במהלך היום. וזה בדיוק מה שהרגשתי שלקחתי את התוסף אבל לאחר כמה ימים התחלתי להיות יותר עייף ויותר עייף ואחרי שבוע היה לי ערפול מוחי, לא קישרתי את זה לפטריה הנחתי שאני פשוט עובד המון הייתי עובד 13 שעות ביום. אבל אז פתאום אחרי שבוע וחצי באמצע הלילה אני מתעורר עם כאבי תופת כאילו הפילו עלי פצצה, אני מתחיל לצרוח כמו שלא צרחתי מעולם, אני מסתכל סביבי ופתאום אני רואה שהכול פשוט לא מובן לי איבדתי את הזיכרון אני לא זוכר מי אני מה אני ואיפה אני נמצא, אני לא זוכר שמות של חפצים, אז התחלתי להיכנס להתקף חרדה לא יכולתי לנשום חשבתי שאני מת באותו יום הייתי בטוח שזה היום האחרון שלי, מאז התחלתי לסבול מאינסומניה במשך חצי שנה ישנתי שעה אחת בלילה והיו לילות שלא הייתי ישן בכלל, התחלתי לסבול מכאבי תופת כרונים כאילו אני עולה באש, ובעיות קוגניטיביות חמורות.
כרגע יש לי מוח של ילד בן 4 אני לא זוכר הרבה ואני לא מצליח ללמוד הרבה עשיתי מלא בדיקות ורק בבדיקת PET CT אין הגמוניה מטבולית במוח במיוחד באונה המצחית ששם נמצא יכולות החשיבה הקריטיות
שרי מתנדבת ער"ן
היי לּך 🌿
מצטערת לשמוע. איזה סיפור קשה... מבינה שסבלת מאוד ואתה עדיין סובל. מבינה גם שהתייעצת עם רופאים ועשית בדיקות, שזה מאוד חשוב. השאלה מה אומרים לך עכשיו, מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב שלך? יש לרופאים הצעות?
אחד-אנונימי
אני יכול לעשות זריקה בשביל כאבי הראש אבל הניורולוג צריך להמליץ לי עליה קודם. אבל חוץ מזה אין לי מה לעשות אני נכה קוגניטיבית
שרי מתנדבת ער"ן
השאלה האם זה בלתי הפיך? האם הרופאים מכירים דברים כאלה?
אחד-אנונימי
דברים כאלה הם נדירים ולכן מאוד קשה להעריך עדין לא בדקו לי אם יש לי נזק מיטוכונדריאלי או שאולי יש לי פטריה במעיים.
זה מוכר מכול מיני סיבות וגורמים
שרי מתנדבת ער"ן
אז צריך סבלנות (שזה לא פשוט) ולחכות שינסו לבדוק ולאבחן. אפשר לחשוב מה יכול להקל עליך כעת, איזההדברים אתה יכול כן לעשות כדי שיהיה לך נעים.
חם קר
אח, כואב לקרוא את זה,
(למרות שלא נשמע שאתה מתפקד מוחית כמו ילד בן 4, לפי רמת ההתבטאות שלך...)
בל אופן ממש מקווה שתמצא את מה שיוכל לשפר או להחזיר את המצב לקדמותו, המוח גמיש.
חיבוק.