מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותפסיכולוגים בכירים: במקום 'שמנים' – אמרו 'חיים עם השמנה'

פסיכולוגים בכירים: במקום 'שמנים' – אמרו 'חיים עם השמנה'

איגוד הפסיכולוגים בבריטניה מתריע כי הסטיגמה כלפי שמנים שמטילה עליהם את מירב האחריות למצבם חוטאת למציאות ופוגעת במאמצים לטיפול בסיבוכי ההשמנה


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות, לצד העלייה המשמעותית במימדי ההשמנה במדינות המערב, חלה עלייה גם בגילויי עוינות כלפי שמנים שמסומנים לרוב כאנשים שמזלזלים במודע בבריאותם. הסטיגמה כלפי השמנה ושמנים שכבר זכתה לכינוי 'שמנופוביה' – הולידה בשנים האחרונות רעיונות שונים להטלת הגבלות על שמנים, לרבות מס ברכישת שני כרטיסי טיסה. באביב 2011 דיווחו חוקרים אמריקאים כי העמדות השליליות כלפי שמנים כבר פשטו בעולם, גם באזורים שבהם השמנה הייתה עד לשנים האחרונות סמל ליופי והצלחה.

 

ההשפעות השליליות של הסטיגמה כלפי שמנים מקבלות עתה חיזוק נוסף, כשצוות מומחים מטעם איגוד הפסיכולוגים הבריטי קבע כי כינוי אנשים עם השמנת יתר כ'שמנים' מהווה פגיעה קשה במצבם הנפשי, באופן שעלול אף לנטרל את האפשרות שיאמצו אורח חיים בריא ויתמידו בטיפולים שיוכלו לסייע להם להורדה במשקל. המומחים ממליצים להפסיק להשתמש בכינוי 'שמנים', ולהחליפו בכינוי 'אנשים שחיים עם השמנה'.

 

המומחים מהחברה הבריטית לפסיכולוגיה (BPS, קיצור של British Psychological Society), טוענים כי השפה שמשתמשת במילה 'שמנים' מייצרת מחשבה מוטעית, לפיה השמנה היא תוצאה של בחירה או של היעדר כוח רצון. לדברי החוקרים, שימוש בשפה חליפית לתיאור תופעת ההשמנה עשוי להועיל לאנשים שצריכים לרדת במשקל לקבל בקלות רבה יותר המלצות רפואיות בתחום. כותבי הדו"ח מציינים כי השימוש במונחים "אנשים עם השמנה" או "אנשים שחיים עם השמנה" במקום במילה "שמנים" גם מייצר תפיסה יותר הוליסטית של תופעת ההשמנה לגווניה.

 

בדו"ח נקבע כי "חשוב להימנע משפה והסברים שמטילים את האחריות להשמנה רק על האדם עצמו. למרות שהשמנה קשורה להתנהגות, התנהגויות שמובילות להשמנה לא תמיד נעשות מתוך בחירה ומתוך אחריות של האדם עצמו. התזונה של בני אדם וגם הרגלים כגון פעילות גופנית סדירה והשפעותיהם על הגוף קשורים בין השאר גם בגנטיקה וכן בגורמים פסיכולוגים וחברתיים שלא תלויים בהכרח בפרט עצמו".

 

בין השאר, השמנה עשויה להיות קשורה גם בתגובות נפשיות שמקורן עוד בילדות, כמו לחץ מוגבר, באורח חיים לא בריא שייתכן והתפתח עוד מתקופת הילדות, ולעתים היא גם קשורה להעדר אפשרות לתזונה בריאה, בין השאר גם ממניעים סוציו-אקונומיים, שכן אוכל בריא בחלקו גם יקר יותר מאוכל לא בריא. מחקרים העלו כי אנשים שחיים בסביבות מוחלשות יותר, במעמד סוציו-אקונומי נמוך – נוטים לחיות תחת סביבה מלחיצה, עם אתגרי חיים גדולים יותר והכנסה נמוכה, ולכן הנגישות שלהם למזון בריא מוגבלת וכך גם האפשרויות שלהם להקפיד על פעילות גופנית סדירה מדי שבוע. מעבר לכך, נמצא במחקרים כי אנשים שחיים בסביבות מוחלשות גם נוטים יותר ל'אכילה רגשית' – הדחקת רגשות שליליים באמצעות אכילה/ זלילה.

 

"חיינו מעוצבים גם על ידי גנים וגם על ידי סביבת העבודה, בית הספר והחברה – ולכל גורמים אלו יש חלק בנטייה של אדם לצבור משקל עודף ולהימנע מפעילות גופנית סדירה", נקבע בדו"ח.

 

סטיגמה גם במרפאות

 

מחקרים העלו כי אנשים עם השמנה גם נוטים להיות רגישים יותר לביקורת על משקל גופם – על רקע הסטיגמה בחברה כלפי שמנים. יצוין כי סטיגמה זו פשטה ברבות השנים בקרב צוותים רפואיים. בין השאר, עבודות העלו כי רופאים נוטים לראות אנשים שמנים כ"עצלנים" ולעתים אף חוששים לטפל בשמנים כדי שלא לפגוע בסטטיסטיקה במרפאה. לפי מחקרים, רופאים גם נוטים לייחס בעיות רפואיות של שמנים למשקל החריג, מתעלמים מתסמינים וסימני אזהרה ונוטים לבצע אבחנות שגויות.

 

לפי הדו"ח, כל אלו גורמים לכך ששמנים אינם זוכים לכבוד, ונמצאים בלחץ מתמיד ממשקל גופם, באופן ששולל את האפשרות שלהם להתמודד עם הבעיה ולטפל בה באמצעים שיש לרפואה להציע. מאמר סקירה שמצוטט בדו"ח, שפורסם בספטמבר 2012 בכתב העת Obesity, מצביע על כך שהסטיגמה בקרב צוותים רפואיים על שמנים קשורה לעלייה במשקל, הערכה עצמית נמוכה ותחושת אשם אצל המטופלים.

 

מחברי הדו"ח מבקרים את ממשלת בריטניה וממשלות נוספות בעולם על התמודדות עם בעיית ההשמנה באופן דומה להתמודדות עם עישון סיגריות, על ידי פיתוח תוכניות שמדגישות את כוח הרצון של האדם להוריד ממשקלו, ובאופן שהופך למעשה את השמנים ל'אנשים סוג ב', כמו מעשנים. בהשוואה המוצגת בדו"ח בין המאבק בהשמנה לבין המאבק בעישון, בדומה לחוקים שמגבילים עישון במקומות ציבוריים, במדינות שונות כבר מיושמות פעולות בתמיכה ממשלתית להגבלת ההשמנה, לרבות באיסור על מכירת מוצרי מזון משמינים ואיסור על הצגת דמויות של שמנים בסרטים מצוירים. מחברי הדו"ח מדגישים את הצורך להמשיך בפעילות לצמצום מימדי ההשמנה, אך מבלי להטיל את מלוא האחריות על השמנים עצמם.

 

ההשמנה כמחלה

 

קריאת איגוד הפסיכולוגים הבריטי מקבלת משנה חשיבות על רקע הכרזות של ארגוני בריאות במדינות בעולם בשנים האחרונות כי השמנה היא מחלה, וזאת על רקע פעילות שיווקית של חברות תרופות שהצליחו לאחרונה לפתח תרופות יעילות להורדה במשקל. במאי 2018 הכריזה גם ההסתדרות הרפואית בישראל על השמנה כמחלה, בדומה להכרזות במדינות מערביות נוספות, לרבות גם הקולג' המלכותי לרופאים בבריטניה (RCP) וארגון הבריאות העולמי (WHO). האיגוד הבינלאומי להשמנה (WOA) הכריז על כך ביוני 2017.

 

בדוח נקבע כי "הפסיכולוגים מכירים בכך שתיוג השמנה כמחלה עשוי לעזור להבנה כי הסיבות להשמנה אינן רק בשליטתו של הפרט, כי התמודדות עם מחלות ככלל אינה נתפסת תמיד רק כ"אשמתו" של החולה עצמו". עוד נטען כי ההגדרה של השמנה כמחלה עשויה גם מסייעת להעלאת המודעות לכלל הסכנות של השמנה. עם זאת, בדו"ח נטען כי הגדרה זו גם מלווה בהשפעה שלילית, מאחר והיא מסיטה את תשומת הלב מההשפעות הפסיכולוגיות והחברתיות על ההתנהגות כאמצעי למניעה וטיפול בהשמנה, וגורמת לכך שרבות מתוכניות ההתערבות נגד השמנה אינן כוללות שינוי התנהגותי ותמיכה פסיכולוגית.

 

אחד ממחברי הדו"ח, ד"ר אנג'ל צ'טר מאוניברסיטת ברדפורשיר, אמר בראיון לתקשורת בבריטניה כי "אמנם מימדי ההשמנה במדינה עלו ב-18% בין השנים 2005 ל-2017, אך לא ניתן להסביר זאת רק על ידי ירידה במוטיבציה של אנשים לשמור על משקל תקין". לדבריו, העלייה בהיקפי ההשמנה קשורה בין השאר גם לשינויים באספקת המזון ובהרגלי הפעילות הגופנית של התושבים, שתלויים במשתנים רבים.

 

בישראל, אגב, מתועדת עלייה דומה בהיקפי ההשמנה בשנים האחרונות. לפי סקר התזונה של משרד הבריאות לשנים 2016-2014 בגילי 64-18, כמחצית (47.5%) מהישראלים עם משקל עודף: 30.5% מוגדרים עם עודף משקל ו-17% עם השמנת יתר.

 

מחברי הדו"ח קובעים כי שפה היא אמצעי לתיקון היחס של החברה לתופעת ההשמנה, בעיקר על רקע העובדה שקיימים מיליוני אנשים שנמצאים בסיכון גנטי לצבירת משקל עודף, אשר כיום צריכים להתמודד עם סביבה שמקדשת 'משקל בריא' ומתייגת אותם באופן פוגעני – כאילו הם ביצעו בחירה מודעת לצבור משקל עודף ולהישאר שמנים.

 

הדו"ח קובע כי למרות שאמצעי המדיה מדגישים בשנים האחרונות באופן משמעותי את תופעת ההשמנה ומימדיה – רבים האנשים עם השמנה אינם מודעים כלל לכך שמשקלם מהווה בעיה, וכך גם הורים לילדים עם השמנה שלרוב אינם נוטים להכיר בצבירת שומן אצל ילדיהם כבעיה הדורשת התייחסות. לטענת מחברי הדו"ח, מצב זה מהווה סיבה נוספת, מעבר לסטיגמה, לכך שאנשים עם השמנה אינם נוטים לפעול כדי להוריד ממשקל גופם.

 

בראש ובראשונה, הדו"ח מכוון בהמלצתו לשינוי התדמית הציבורית של אנשים עם השמנה – כאמור, על ידי שינוי בשפה שבה הם מוצגים. "עיתונאים, קובעי מדיניות, נותני שירותים וכל מי שמייצר תקשורת בנוגע לניהול המשקל – צריכים לאמץ שפה שאינה מטילה סטיגמה על אנשים עם השמנה", קובע הדו"ח. עוד ממליצים מחברי הדו"ח לשלב בתוכניות לעידוד הורדה במשקל ושמירה על משקל תקין צוותים רב מקצועיים, הכוללים גם פסיכולוגים שיכולים לתמוך במטופלים וכן לסייע לאנשי צוות אחרים במתן מידע על השמנה ובמניעת סטיגמה. 

 

 

BPS Report: Psychological Perspectives on Obesity

דר-
01/10/19 11:57

פתפותי ביצים. יש דרכים מודרניות להתמודדות בהשמנה ולא על ידי משחקי מלים ,י