מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותאנשים מאושרים חיים יותר

אנשים מאושרים חיים יותר

מחקר: אושר מפחית את הסיכון למוות ב- 35% בקרב אנשים מבוגרים


אושר מפחית את הסיכון למוות באנשים מבוגרים (צילום: Shutterstock)
אושר מפחית את הסיכון למוות באנשים מבוגרים (צילום: Shutterstock)

 

אושר לא רק מעלה את איכות החיים, הוא גם מאריך אותם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Proceedings of the Academy of National Sciences. לאנשים מבוגרים היה סיכון נמוך ב- 35% למוות במשך 5 שנות המחקר, אם הם דיווחו על אושר ורגשות חיוביים אחרים ביום טיפוסי, גם כאשר נלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו בעיות בריאות כרוניות, דיכאון וביטחון כלכלי.

 

חוקרים מאוניברסיטת College London ביקשו מיותר מ- 3,800 אנשים לתעד את רמות האושר, החרדה והרגשות האחרים שלהם, בארבע נקודות זמן ספציפיות לאורך יום אחד. המשתתפים - שהיו בני 52 עד 79 כשהמחקר התחיל - חולקו ל-3 קבוצות בהתאם למידת תחושת האושר והתחושות חיוביות שחשו.

 

5 שנים לאחר מכן, 7.3% מהאנשים בקבוצה של האנשים הכי פחות מאושרים מתו, בהשוואה ל- 3.6% בלבד בקבוצה המאושרת ביותר ו- 4.6% בקבוצת הביניים.

 

כאשר החוקרים לקחו בחשבון גיל, דיכאון, מחלות כרוניות, גורמים סוציו-דמוגרפים והתנהגויות בריאות כגון פעילות גופנית ושתיית אלכוהול, הם מצאו כי לאנשים המאושרים ביותר הסיכון למוות היה נמוך ב- 35% בהשוואה לאנשים הכי פחות מאושרים. לקבוצת הביניים הסיכון למוות היה נמוך ב- 20% בהשוואה לקבוצה של האנשים הכי פחות מאושרים.

 

בניגוד למדדי האושר, רגשות שליליים לא היו קשורים לשיעורי התמותה לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון את המצב הבריאותי. לכן, המחקר מראה כי חוסר האושר עשוי להיות מדד חשוב יותר מאשר נוכחות רגשות שליליים באנשים מבוגרים.

 

רוצים להוסיף שנים לחיים? מחקר מצא כי רק 15 דקות של פעילות ביום יעלו את תוחלת החיים ב- 3 שנים.

 

 

Proceedings of the National Academy of Sciences, Oct. 31, 2011, online early edition

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה