חיידקי המעי זוללים את השוקולד שאנחנו אוכלים
19/03/14 19:08
3561 צפיות
מתחילים להבין את המנגנון המסביר את החוכמה שבחיבתנו הידועה לשוקולד. החיידקים שלנו הממלאים את מערכת העיכול, עוזרים לנו בעיכול שוקולד כהה ומשחררים חומרים אנטי דלקתיים התורמים לבריאותנו וגם מגבירים את תחושת השובע.
במסמך שפורסם במיפגש השנתי של האגודה הכימית האמריקאית, מרץ 2014, הסבירו החוקרים שחיידקים כמו ה- Bifidobacterium או הלקטובצילים מתרבים במעי שלנו כשאנחנו אוכלים שוקולד כהה ומעכלים אותו תוך כדי הפרשת תרכובות אנטי-דלקתיות הטובות ללב.
בניסויי מעבדה שחיקו את תנאי המעי, בחנו החוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה 3 סוגי קקאו בתנאי תסיסה אנאירוביים עם חיידקי צואה כמו במעי.
הם מצאו שהסיבים של הקקאו הותססו והפולימרים הפוליפנולים הארוכים שבו קוצרו, תהליך המקל על קליטתם וכך מגביר את תחושת השובע המלווה אכילת שוקולד. בנוסף, נראה שלמולקולות הקצרות יש תכונות אנטי דלקתיות הטובות לבריאות.
זה אכן הסבר שחיפשו מזמן להבין את תרומתו של השוקולד לבריאותנו ואת חיבתנו אליו.כתבת ה- BBC
אין פלא שבני נוער שאוכלים שוקולד הם יותר רזים...
ושהשוקולד הכהה טוב ללב.
תגובות
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.
עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים
גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד
ד"ר דינה ראלט PhD
חיידקים גם מפחיתים לחץ דם גבוה
ד"ר דינה ראלט PhD
לזהות את סוגי השוקולד השונים https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/cocoas-flavor-profile-determined-quickly-and-precisely-353778