מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםחיידקי המעי זוללים את השוקולד שאנחנו אוכלים

חיידקי המעי זוללים את השוקולד שאנחנו אוכלים

19/03/14 19:08
526 צפיות
חיידקי המעי זוללים את השוקולד שאנחנו אוכלים
  מתחילים להבין את המנגנון המסביר את החוכמה שבחיבתנו הידועה לשוקולד. החיידקים שלנו הממלאים את מערכת העיכול, עוזרים לנו בעיכול שוקולד כהה ומשחררים חומרים אנטי דלקתיים התורמים לבריאותנו וגם מגבירים את תחושת השובע.  במסמך שפורסם במיפגש השנתי של האגודה הכימית האמריקאית, מרץ 2014, הסבירו החוקרים שחיידקים כמו ה- Bifidobacterium או הלקטובצילים מתרבים במעי שלנו כשאנחנו אוכלים שוקולד כהה ומעכלים אותו תוך כדי הפרשת תרכובות אנטי-דלקתיות הטובות ללב.   בניסויי מעבדה שחיקו את תנאי המעי, בחנו החוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה 3 סוגי קקאו בתנאי תסיסה אנאירוביים עם חיידקי צואה כמו במעי. הם מצאו שהסיבים של הקקאו הותססו והפולימרים הפוליפנולים הארוכים שבו קוצרו, תהליך המקל על קליטתם וכך מגביר את תחושת השובע המלווה אכילת שוקולד. בנוסף, נראה שלמולקולות הקצרות יש תכונות אנטי דלקתיות הטובות לבריאות. זה אכן הסבר שחיפשו מזמן להבין את תרומתו של השוקולד לבריאותנו ואת חיבתנו אליו.כתבת ה- BBC  אין פלא שבני נוער שאוכלים שוקולד הם יותר רזים... ושהשוקולד הכהה טוב ללב.    

2 תגובות

ד-ר-דינה-ראלט-PhD
23/11/17 9:36

חיידקים גם מפחיתים לחץ דם גבוה

ד-ר-דינה-ראלט-PhD
21/09/21 9:44
כינוי:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.