אחת הסיבות להניח שיש עוד מערכות תקשורת שטרם הכרנו, היא האופציה שלפעמים אנחנו יודעים משהו לפני שהיתה סיבה מודעת לדעת אותו, דהיינו המידע הגיע אלינו ברשתות אלטרנטיביות (לא דרך חמשת החושים) והמעניין הוא התיזמון המדויק.
הנה מספר דוגמאות אישיות על תאום זמן בין ארוע ובין מחשבה ש"צצה" קודם במוחי (אולי זה לא במוח?). לכם יש קרוב לוודאי דוגמאות רבות נוספות:
1- שותה קפה עם חבר שפתאום שואל אותי אם אני רוצה לרכב יחד על אופניים (פעם אחרונה שרכבתי על אופניים היתה בכיתה ח'), כשאני פותחת את חדשות הבריאות, עולה דיון מקיף בהרבה רשתות על רכיבת אופניים כהרגל חיים - פתרון להשמנה (לא רק כחצי שעה התעמלות מדי פעם), עם הדוגמה כמובן של הבריאות באמסטרדם בה המון תושבים רוכבים על אופניים.
2- חושבים על מישהו והוא בדיוק מתקשר.
3- הסברתי לחברה על רעיון של שכחה שטובה לנו (למה אני שוכחת תוכן של סרט לא מתאים...) ובדיוק מופיע מאמר על שכחה ככלי לחסכון באנרגיה.
4- פותחת "סתם", עיתון שאני לא רגילה לקרוא ומגלה מידע שאני מחפשת כבר הרבה זמן.
5- אני "פתאום" מחליטה ששירה תעזור לבריאותי ומורתי מלפני שנים מחליטה לפתוח סדנת שירה לריפוי. כשסיימתי את כתיבת הרשימה כאן, וכפי הנראה כדי לאשש את טענתי, התפרסם מחקר שהראה שהשירה מקרבת לבבות.
6- חושבת שהגיע הזמן לשלב אמנות בניהול הסוכרת ובדיוק ג'וסטוס האריס האמן מציע את הפיסול 3D כדרך כזאת.
7- הקשיבו לשלישיית אחמד ג'אמל עם נגן הבס ישראל קרוסבי והמתופף ורנל פורנייה, הם מנגנים כאיש אחד, מדהימה התקשורת המדויקת ביניהם.
8- מנסה להסביר לחבר שאפשר להרפא מסוכרת2, בלי לשלוח אותו להררי מאמרים ובדיוק ד"ר פונג מעלה תקציר מצוין לסוכרתי המתחיל diabetes2 reversal - quick start guide
ה"חשיבה המורחבת" extended cognition הוא מונח שיוחס גם לרשת העכבישים בניסיון להבין איך נבנתה אצלם התנהלות חדשה רלבנטית למערך רשת חדש לפני שהכירו רשתות כאלה. המונח embodied cognition בעצם אומר שיש תובנות גם ברשת לא רק במוח העכביש.
נראה שכדאי להשקיע בחקר הרשתות הנוספות, כמו אפילו קריאת ספרים, ואני מניחה שגם הרבה תאוריות מיסטיות כמו תיקשור למשל או קריאת קלפי טארוט, אסטרולוגיה, תקבלנה הסבר מעניין. ואם תרצו לביית את מחשבתכם הנודדת לפעמים, הנה 7 דרכים למיקוד.
גם מקומה של המוסיקה מרכזי בתקשורת, ולא בכדי אני מתעניינת בחלקה בהבראה מחולי.
ראו לדוגמה את ההתפשטות האינטנסיבית של האינטרנט בחיינו, היא מייצגת עוד רשת תקשורת ולכן כל כך טבעית לנו (בישראל מעל 70% מהאוכלוסיה).
תקשורת היתה חביבתי עוד משכבר הימים... ודרך התקשורת היתה מנושאי מחקרי גם עם פרופ' זהבי שניסח את עקרון ההכבדה בתקשורת, גם עם פרופ' אייזנבך על התקשורת בין הזרע והבייצית בו הראתי לראשונה שזאת הבייצית הקובעת איזה זרעון יפרה אותה... וגם כמובן הצעתי על הגז המרתק, ניטריק אוקסיד NO אותו אני מכנה "האינטרנט הביולוגי שלנו" ובעקבותיו המצאתי את השעון הביולוגי החכם שלדעתי יעביר לנו המון מידע רלבנטי.
מסתבר שלא בכדי בחרתי להשתתף במהפכת הבריאות הכוללת את רשתות הבריאות החברתיות...
האם זה קשור ליצירתיות? מחקר יצירתיות הראה שמהות היצירתיות היא היכולת להכיל בו זמנית יותר מקורות מידע. מעניין גם לבחון את עולם החלומות...
בהנחה שעד שנת 2060 תהיה אכן החשיבה המלאכותית AI חכמה מחשיבתנו, כדאי לקדם תשומת לב לרשתות התקשורת החילופיות ולפעול ביתר הרמוניה עם הרשתות הזמינות שאנחנו לא כל כך מכירים.
הערה - לדעתי מדיטציה היא בין השאר גם דרך מתוחכמת ל"רענן" רשתות תקשורת כאלה שאנחנו חוסמים לעתים (רוצים לנסות?).
למשל, מדיטציה אכן מובילה לשינויים בזיכרון, וגם לשיפור ביצירתיות.
לא בכדי מציע פתגם מחוכמת הזן לעשות מדיטציה כל יום עשרים דקות, אבל למי שאין זמן ל-20 דקות, ההצעה היא לעשות שעה מדיטציה
צביקה קורן
היי דינה. מאד התחברתי למאמר שלך. זה קורה לכולנו, אבל לא תמיד שמים לב, או שמתייחסים לזה כ"מקרה". כפי שאת יודעת, אנחנו מוגבלים על ידי זמן, מרחב וסיבתיות ולכן קשה לנו לקבל דברים שקורים ב&quo...
היי דינה. מאד התחברתי למאמר שלך. זה קורה לכולנו, אבל לא תמיד שמים לב, או שמתייחסים לזה כ"מקרה". כפי שאת יודעת, אנחנו מוגבלים על ידי זמן, מרחב וסיבתיות ולכן קשה לנו לקבל דברים שקורים ב"מימד" אחר - תקשורת אחרת, ריפוי מרחוק, קריאת מחשבות ועוד "ניסים". המדיטציה, אותה הזכרת בחלק האחרון, מאפשרת לחלק מהאנשים להיות מודעים לאירועים כאלה, לזמן אירועים ולעשות בהם שימוש (חיובי כמובן..). תודה ששיתפת.