מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותזה מה שקורה כשמשנים את סוג הפחמימות

זה מה שקורה כשמשנים את סוג הפחמימות

נתונים ממחקר אמריקאי נרחב מדגימים כיצד החלפה של מזונות עמילניים במזונות עשירים בסיבים תזונתיים תורמת לשמירה על משקל תקין


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

העלייה העולמית בהיקפי ההשמנה העלתה לתודעה את חשיבות ההקפדה על תזונה בריאה במניעת צבירה של משקל עודף. דיאטות רבות פותחו ברבות השנים כדי לסייע לשמור על משקל הגוף, כשבולטות ביתרונותיהן הדיאטה הים תיכונית, לצד דיאטות דלות קלוריות ושומנים ודיאטות עשירות בחלבונים ואף אורח חיים צמחוני. אך לצד הדיאטות, נשאלת השאלה האם ניתן לשפר את התזונה ולמנוע השמנה באמצעות שינויים בהרכב היומי של פחמימות?

 

פחמימות הן מאבות המזון, ולפי ההנחיות התזונתיות של ארגוני בריאות מרכזיים במדינות המערב – מקובל להמליץ על תזונה יומית הכוללת 45% ועד 65% פחמימות. בין הפחמימות השכיחות הטבע נכללים סוכרים שונים ובהם חד סוכרים, רב סוכר מסוג עמילן וסיבים תזונתיים.

 

מעבר לכמות הפחמימות המומלצת – עם השנים מתבהר למדענים ותזונאים כי יש חשיבות גם לסוג הפחמימות. עתה מצאו חוקרים אמריקאים כי החלפה של מזונות עמילניים במזונות עשירים בסיבים תזונתיים תורמת לאורך הזמן למניעה של משקל עודף.

 

המרה של עמילן בסיבים

 

החוקרים מאוניברסיטת הרווארד, בשילוב חוקרים מהמרכזים הרפואיים 'בריגהאם אנד ווימנס' ו'בית החולים לילדים' בבוסטון ואוניברסיטת ניו יורק, ביקשו לבחון את הקשר בין שינויים בצריכת הפחמימות לבין שינויים במשקל הגוף – במרווחי זמן של ארבע שנים.

 

המחקר התבסס על נתוני מחקרי מעקב נרחבים בארה"ב: מחקר האחיות (מהשנים 2010-1986), מחקר האחיות השני (מהשנים 2015-1991) ומחקר עובדי מקצועות הבריאות (מהשנים 2014-1986). בניתוח נכללו 136,432 גברים ונשים מגיל 18 ועד 65 (גיל ממוצע 51.6 שנים), אשר בשלב גיוסם למחקר לא היו מאובחנים במחלות כרוניות, ללא סוכרת, מחלות לב וכלי דם, מחלות נשימה, מחלות נוירולוגיות, סיבוכים בדרכי העיכול, מחלות כליה, מחלות אוטואימוניות וסרטן.

 

במהלך המחקר נמצא כי בכל ארבע שנים מוסיפים אנשים 1.5 ק"ג ממוצע למשקל גופם, תוספת שמגיעה ל-8.8 ק"ג בממוצע תוך 24 שנים.

 

בשני המינים, נמצא כצפוי כי תוספת במזונות עם אינדקס גליקמי ועומס גליקמי גבוה מלווה בצבירת משקל עודף. אינדקס גליקמי הוא המדד שמעריך כמה מהר מתפרקות הפחמימות מסוג סוכרים המצויות במזון וכמה מהר הן מובילות לעלייה ברמות הסוכר בדם.

 

בניתוח מעמיק, כל 100 גרם נוספים ליום של מזונות המבוססים על עמילן לוו בעלייה של 1.5 ק"ג במשקל תוך ארבע שנים. עמילן הוא תערובת פחמימות ורב סוכר המצוי בכמויות גדולות בחיטה, אורז, תפוח אדמה ותירס. תוספת 100 גרם ליום של דגנים מעובדים, כמו לחם לבן, המהווים מזונות עמילניים – הייתה מלווה ב-0.8 ק"ג בממוצע נוספים למשקל העודף, וצריכה של 100 גרם בפחמימות שמקורן בירקות עמילניים – תפוח אדמה, תירס ואפונה – לוותה בעלייה של 2.6 ק"ג בממוצע למשקל העודף. כל תוספת של 100 גרם סוכר ליום הייתה מלווה בעלייה של 0.9 ק"ג למשקל.

 

לעומת זאת, תוספת של 100 גרם סיבים תזונתיים ליום, תוך עלייה בכמות הפירות, הירקות והאגוזים, הייתה מלווה בירידה של 0.8 ק"ג בהיקף המשקל העודף. ככלל, 100 גרם ירקות ליום שאינם משתייכים למשפחת העמילניים הובילו לירידה של 3 ק"ג במשקל העודף שנצבר. תוספת של 100 גרם פירות ליום לוותה בירידה של 1.6 ק"ג בהיקף המשקל העודף, ועלייה של 100 גרם ליום בצריכת דגנים מלאים הייתה מלווה בירידה של 0.4 ק"ג בהיקף המשקל העודף.

 

ככלל, כשדגנים מעובדים, ירקות עמילניים ומזונות המכילים סוכר פשוט – ובעיקר משקאות ממותקים – החולפו במנות בכמות קלורית שווה של דגנים מלאים ופירות וירקות לא עמילניים – הדבר הוביל לירידה בהיקף המשקל העודף שנצבר בגוף. ההשפעות המיטיבות של החלפת מזונות עמילניים נצפתה בעיקר בקרב מי שכבר אובחנו עם עודף משקל או השמנת יתר. בנוסף, ההשפעות המיטבית של ויתור על עמילנים נצפו יותר אצל נשים בהשוואה לגברים.

 

החוקרים מסכמים כי הממצאים "מדגישים את החשיבות של הקפדה על איכות הפחמימות בתזונה לצורך ניהול נכון של משקל הגוף לאורך זמן". המחקר מומן על ידי המכון הלאומי לבריאות (NIH) וארגון FACES/Kids Connect, וממצאיו מדווחים בגיליון אוגוסט 2023 של כתב העת British Medical Journal.

 

פחות תפוח אדמה, יותר אגוזים

 

לאור הממצאים החדשים, תזונאים התבטאו בתקשורת האמריקאית, והבהירו כי "למרות שממצאי המחקר אינם 'מרעישים' וצפויים ברובם, הם מאירים על תחום פחות רווח בשיח הרפואי, והוא התפקיד של סיבים תזונתיים לעומת עמילנים" בהשפעה מיטיבה על משקל הגוף.

 

החוקרים מציינים בעבודה כי הממצאים מעלים חשש בהתייחס להמלצות העדכניות לתזונה בריאה של משרד החקלאות האמריקאי (USDA) לשנים 2025-2020, שקוראות להעלות את צריכת כלל סוגי הירקות בתזונה, כולל ירקות עמילניים.

 

הסיבות המובילות לשיפור במידות הגוף בהחלפת עמילן בסיבים תזונתיים עדיין אינן ברורות, אך החוקרים מונים מספר מנגנונים שעשויים להסביר השפעה זו, ובהם השפעות לרעה של עמילן על תנגודת לאינסולין ועל המטבוליזם של רקמות שומניות בגוף, לצד השפעות גנטיות וסביבתיות שונות. החוקרים קוראים למחקרים נוספים שיבחנו את השפעת ההחלפה של עמילן בסיבים תזונתיים על הפרשה ופעילות של הורמון האינסולין. כמו כן, הממצאים שהיו חזקים יותר בקרב נשים רומזים על השפעה משמעותית יותר של טיב הפחמימות על משקל הגוף אצל נשים לעומת גברים, והחוקרים קוראים להעמיק את הידע בנושא.

 

British Medical Journal, doi: 10.1136/bmj-2022-073939