מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהסוכרת ואנחנו: סיכום שנת 2011

הסוכרת ואנחנו: סיכום שנת 2011

שינויים באורח החיים ימנעו סוכרת. הטכנולוגיה והרשתות החברתיות יעזרו להתמודד עמה. דברים שלמדנו השנה


התפתחויות טכנולוגיות צפויות לשפר משמעותית את איכות החיים של מטופלי הסוכרת (צילום: Shutterstock)
התפתחויות טכנולוגיות צפויות לשפר משמעותית את איכות החיים של מטופלי הסוכרת (צילום: Shutterstock)

 

בחברת השפע של היום, הסוכרת הולכת ומתפשטת כמעט כמגיפה. המחלה שהייתה פעם נחלתם של המבוגרים - ואף כונתה בהתאם "סוכרת מבוגרים" - מכונה היום "סוכרת סוג 2" מכיוון שהיא לא פוסחת על הצעירים. בישראל למעלה מ- 8% מהתושבים הבוגרים הם חולי סוכרת וההערכה היא שיש עוד כ2-3% עם טרום סוכרת. לפי התחזיות העגומות שיעורי התחלואה ימשיכו לעלות. אבל בנימה אופטימית – גם הפיתוחים הטכנולוגיים והמחקר הולכים ומתקדמים ומספקים לנו יותר מידע על מניעה וטיפול במחלה ואמצעים המקלים את החיים עמה ומפחיתים את הסיכון לסיבוכים. לרגל חודש המודעות העולמי לסוכרת הבאנו לכם כמה טעימות מההתפתחויות והחידושים שאירעו בתחום הסוכרת בשנה החולפת.

 

אפשר למנוע

 

מחקר שפורסם השנה מצביע על 5 מרכיבי אורח חיים שייסעו לכם למנוע התפתחות סוכרת: משקל תקין, הימנעות מעישון, פעילות גופנית (20 דקות של פעילות גופנית בעצימות גבוהה שמביאה לעליה בקצב הלב והזעה, 3 פעמים בשבוע לפחות). תזונה בריאה (סיבים רבים, כמה שפחות שומן טראנס ופחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה, יחס גבוה של שומנים בלתי רווים לשומנים רווים ושתייה מתונה של אלכוהול או הימנעות מאלכוהול). המחקר הענק מצא כי אם תעמדו באחת מתוך 5 המטרות, הסיכון שלכם לפתח סוכרת ירד בערך בשליש. ככל שתעמדו ביותר מטרות כך תפחיתו את הסיכון,  וזאת בלי קשר להיסטוריה משפחתית של סוכרת.

 

השנה הצטברו עדויות נוספות לכך שגם השינה שלנו משפיעה על הסיכון לסוכרת. כך למשל, חוקרים מבית החולים לילדים בפילדלפיה מצאו כי לבני נוער שמנים שאינם ישנים בין 7.5 ל- 8.5 שעות בלילה, סבירות גבוהה יותר לעליה ברמות הסוכר בדם.

 

מתמודדים עם זה יחד

 

הרשתות החברתיות, בהן גם רשתות בנושא בריאות, מתפתחות בקצב מסחרר. הרשתות מספקות לחולי הסוכרת אפיקים חדשים לקבלת מידע שמגיע מאנשים כמוהם, מידע העוזר להתמודדות עם המחלה. כך למשל, סקר גולשים שנערך ברשת החברתית CureTogether בקרב חולי סוכרת הסובלים מנוירופתיה (פגיעה בעצבים) דירג את הדברים שהגולשים מצאו כיעילים לטיפול בבעיה - בהם פיזיותרפיה, פעילות במים והימנעות מעישון ואלכוהול.

 

יותר ויותר מחקרים מצביעים על מקום החברתיות בניהול סוכרת. כך למשל מחקר שפורסם השנה מצא כי חולי סוכרת שהשתתפו בקבוצה חברתית הצליחו להגיע להפחתה ברמות ההמוגלובין המסוכרר (מדד המייצג את ממוצע רמות הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים) מ- 7.38 ל – 7.18, וכל זאת כשאת הקבוצה הוביל חולה סוכרת – ולא רופא. החוקר הראשי הסביר כי אצלו בקליניקה המשאב החשוב ביותר הוא לא הרופאים, אלא חולי הסוכרת שחיים עם המחלה שנים רבות וצברו ניסיון שעזר להם לשלוט על המחלה. הניסיון הזה מאפשר להם לסייע לחולים אחרים.

 

הטכנולוגיה בשירות הסוכרתיים

 

בניגוד למחלות רבות, בהן אנו מותירים את ניהול המחלה לתרופות ולמערכת החיסון של הגוף, בסוכרת המטופל צריך לקחת פיקוד על המחלה. המעקב אחר מצב רמות הסוכר בדם הוא כלי חשוב ומרכזי בניהול הסוכרת. בתחום זה חלה התפתחות של ממש בעזרת מכשור חדש, זמין ונוח שמאפשר מעקב כזה, בייחוד עם התפתחות הטלפונים החכמים והטאבלטים. הטכנולוגיה ללא ספק צפויה לשפר משמעותית את איכות החיים של מטופלי הסוכרת בעולם.

 

כך למשל, אפליקצית האייפון החדשה לסוכרתיים - EndoGoddess עוזרת לניהול חיי הסוכרת ועולה רק 99 סנט.

 

כיום עובדים גם על טכנולוגיה שתחסוך את הדקירה בבדיקת הסוכר – מד סוכר רציף ולא חודרני הקורא דרך העור את רמות הגלוקוז ומתריע אם הגעתם לרמה הדורשת פעולה.

 

הויתור על דקירות בדרך לא רק בבדיקות הסוכר, אלא גם בנטילת התרופות. השנה התקדמו הניסויים בהתקן התת-עורי ITCA 650, המשחרר את תרופת הסוכרת בייטה באופן רציף במשך שנה שלמה וכך חוסך את הצורך בזריקות היומיות. המחקרים הראו שאצל המשתמשים בהתקן ניכר שיפור משמעותי בבקרה הגליקמית, ברמת הסוכר בצום ובמשקל הגוף, בהשוואה לחולי סוכרת שקיבלו זריקות בייטה פעמיים ביום. זה לא מפליא לפיכך ש- 85% מהנחקרים שהשתמשו במשאבה במסגרת המחקר רצו להמשיך להשתמש בה.

 

התפתחויות חשובות היו גם בתחום הלבלב המלאכותי - פיתוח של מומחים ישראלים ממרכז שניידר. המערכת המכונה MD Logic כוללת חיישן שמוחדר לרקמה התת-עורית ומנטר את רמת הסוכר, ומשאבה המשחררת אינסולין. החיישן והמשאבה מחוברים למחשב המעבד את המידע ומגדיר את כמות האינסולין שיש לשחרר לגוף, על מנת לשמור את רמות הסוכר של החולה בתחום הנורמה. הפיתוח "סוגר את הלולאה" בין החיישן למשאבה ומשחרר את המטופל מהטרחה היום-יומית של הטיפול בסוכרת. השנה לראשונה הלבלב המלאכותי יצא מתחומי בית החולים לעולם האמיתי.

 

אכלו שקדים

 

גם השקדים היו תחת אור הזרקורים השנה. כך למשל מחקר אחד מצא כי צריכת שקדים בזמן הארוחה מפחיתה ב-30% את רמות הגלוקוז בדם של חולי סוכרת אחרי האכילה. מחקרים אחרים מצאו כי שקדים ואגוזים גם מפחיתים תיאבון, מיטיבים עם מצבם של חולי סוכרת ושצריכתם מפחיתה את הסיכון להשמנה.

 

האם אתם בסיכון?

 

אם אין לכם סוכרת, זה הזמן לשאול את עצמכם 3 שאלות. חוקרים מקנטקי הראו כי די בשלושת השאלות הפשוטות לברר אם קיים סיכוי מוגבר לפתח סוכרת סוג 2 בחמש השנים הבאות:

 

1- האם אתם מעל גיל 55?

 

2- האם אתם שמנים (BMI מעל 30)?

 

3- האם יש לכם קרוב משפחה שיש לו סוכרת סוג 2?

 

בסקר של 20,000 איש נמצא כי אלה שהשיבו בחיוב על 3 השאלות היו עם 20% סיכוי לסוכרת, לעומת סיכוי של 0.3% באלה שהשיבו על 3 השאלות בשלילה.
 

בפירסום שאני ראיתי דיברו על הריקוד אתמול ב- 13 לנובמבר.

shlomnet11
14/11/11 9:27




ריקוד מתוק

לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי שיערך ב-14.11 (יום ב'), יתקיים בירושלים "פלאש מוב" המוני. מה זה "פלאש מוב" ואיך מצטרפים? כנסו וצפו בסרטון
http://youtu.be/ilK7ewU04XU